Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Síla modliteb Modlitební procházky. Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Síla modliteb Modlitební procházky. Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor."— Transkript prezentace:

1 Síla modliteb Modlitební procházky

2 Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor s Bohem, naslouchání Jeho hlasu, prosby za různé potřeby, sdílení našich momentálních pocitů, naše reakce na různé situace a podněty, ale také prohlašování Božího Slova a Jeho vůle. Následující prezentace ať je brána jako inspirace k tomu, jak jako jednotlivci, rodiny a různá společenství můžeme využívat dovolených, výletů, procházek, atp. k šíření Božího království skrze modlitbu.

3 Už při plánování dovolené nebo výletu je dobré se (společně) modlit. - při společných modlitbách se můžete modlit za celý výlet, můžete nad mapou mluvit o tom, co se v té oblasti nachází, co všechno chcete vidět a prožít. - modlitba nad mapou je obecně velmi dobrá pro modlitby za národy. - můžete si připravit nějaké obrázky, videa, atp. z míst, kam chcete jet. - můžete si předem naplánovat kde a za co se chcete na výletě modlit.

4 Jít na rozhlednu nebo na místo s rozhledem po městě či krajině, je výborná příležitost k modlitbě. Můžete žehnat lidem, kteří tam žijí, modlit se za Boží navštívení, aby lidé byli otevření pro evangelium, aby rostlo Boží království.

5 Modlitby ve městě: Když procházíme městem, můžeme se vžít do role "Božích zvědů". Jako Jozue vyslal zvědy do zaslíbené země, my se můžeme nechat vést Duchem svatým a modlit se za různé věci. Zde jsme se modlili za smíření na místě, kde v Temešváru, v Rumunsku, bylo zabito při revoluci mnoho lidí. U památníku Jana Blahoslava (překladatel Bible) v Ivančicích jsme se s holkama modlili, aby se zde znovu šířilo Boží slovo, atp. Náměty k modlitbám: - školy (za děti, mládež, učitele) - nemocnice (za uzdravení lidí) - policejní stanice (za spravedlnost, proti zločinnosti a násilí) - radnice (za vedení města) - soudy (za spravedlnost) - dětská hřiště (děti, rodiny) - pomníky (za uzdravení ran minulosti, smíření, atd.) - synagogy (proti antisemitizmu, žehnání Izraeli) - kostely, církve (za věřící)

6 Chválení Boha je mocnou modlitbou, která přináší změnu atmosféry a Boží přítomnost. Na některých místech může vyniknout její prorocký rozměr, kdy se otevírají dveře pro budoucí Boží navštívení.

7

8 Před odjezdem do zahraničí jsem se naštval na rozbitou silnici. Prohlásil jsem: Nevrátím se, dokud ta silnice nebude opravená. Dva týdny před mým příjezdem silničáři položili nový asfaltový povrch ;-) Modlil jsem se, aby z našeho domu zmizela herna Admiral. Herna zmizela a budeme tam mít cukrárnu ;-)

9

10 Na svých cestách buďte citliví na Ducha svatého a buďte připraveni se modlit za tento svět!!!


Stáhnout ppt "Síla modliteb Modlitební procházky. Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor."

Podobné prezentace


Reklamy Google