Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.
Advertisements

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Oběhová soustava – mízní systém
Převody čísel. soustav - opakování
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vylučovací soustava II.
Opakování – sortiment cukrovinek, nečokoládové cukrovinky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Microsoft Word Využití tvarů na tvorbu obrázků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suchary, strouhanka, macesy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba listového těsta
Těstoviny Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Charakteristika a dělení drůbeže
Výroba dezertních hmot 1
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba koblih Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba šumivých prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 2
Sázení a vypékání výrobků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lékořicové cukrovinky 1
Zařízení na pečení a smažení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava výrobků před pečením 2
Sójové a kokosové cukrovinky 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Výroba francouzského nugátu
Číselné soustavy - Opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Sušení těstovin Předmět: Technologie Pekař
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Výroba instantních prášků 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Vlastnosti škrobového sirupu
Úpravy algebraických výrazů
Výroba dezertních hmot 2
Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Trvanlivé pečivo - extrudované výrobky
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Opakování – Výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek. Klíčová slova: Temperování, formování, duté figurky, čokoláda, čokoládové speciality. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_31

Opakování – výroba čokolády a formovaných čokoládových cukrovinek Formování čokolád a čokoládových specialit Formované čokoládové cukrovinky

Temperovaná čokoláda – tvar tabulky nebo tyčinky Druhy čokolád Temperovaná čokoláda – tvar tabulky nebo tyčinky Duté figurky – tvarují se v dělených formách Čokoládové speciality – mince, plakety, kočičí jazýčky

Postup výroby čokolád Temperování čokoládové hmoty (fáze tavení, předkrystalizační temperovací fáze, fáze nahřívání a zpracování) Formování tabulkových čokolád (dávkování čokolády do forem, klepací dráha, chladicí skříň, vyklepávací zařízení)

Postup výroby čokolád Duté figurky (otočné formy, otáčejí se kolem své osy a osy stroje) Čokoládové speciality (do výrobků se vyrazí reliéf)

Formované čokoládové cukrovinky Dutinka 40 – 50 % hmotnosti výrobku Náplň 50 – 60 % hmotnosti výrobku Náplně Tekuté likérové Polotekuté ovocné nebo krémové Polotekuté dezertní Pastovité tukové náplně

Linka na formované čokoládové cukrovinky Zařízení na plnění forem Vibrační dráha Obraceč forem Zařízení na formování dutinek Chladicí tunel Zařízení na seříznutí dutinek

Linka na formované čokoládové cukrovinky Dochlazovací tunel Plnění dutinek Chladicí tunel náplní Zatírací stroj Chladicí tunel na hotové výrobky Vyklepávací zařízení

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.