KYBERŠIKANA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
Advertisements

Alžběta Trtková ČJ – SV  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Desatero on-line bezpečnosti Vypracoval: Mgr. Rostislav Jančar ZŠ Na Planině 1393, Praha 4.
Pohled tisku, názory veřejnosti a vězeňské populace na sankční politiku v ČR Institut pro kriminologii a sociální prevenci Praha Republikový výbor pro.
Facebook stránka – cestovní ruch Jak efektivně využívat Facebook stránku. Komunikace s fanoušky a návštěvníky. Obchodního využití.
Od počítače za mříže 2016 Uvědomte si, že vulgarismy na Internet nepatří. Jde především o prezentaci vaší osoby.
Zdeňka Kučerová, Online marketing manager, REAL-CITY Principy vyhledávání nemovitostí.
Senioři a sociální sítě. Kolik je ale na sociální síti vlastně českých seniorů? Je to asi 5% z 3,5 mil.
POČÍTAČOVÉ VIRY A ANTIVIROVÉ PROGRAMY. Viry a antivirové programy VIR program, který se dokáže sám šířit bez vědomí uživatele. pro množení se vkládá do.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_107_Nebezpečí elektřiny Vypracoval:
Veronika Mikšíková E-(NE)BEZPEČÍ. SOCIÁLNÍ SÍTĚ Nyní rozšířená forma zábavy a komunikace mezi mladými i staršími, nejvíce však nebezpečí hrozí u mladších.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dítě a internet „výzva i hrozba“.   nejrychleji rozvíjející se fenomén  informační odraz naší kultury  celosvětový systém navzájem propojených počítačových.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
STYL Ke stylu se užívá:Typické slovní prostředky: Věty: 1. HOVOROVÝ v běžných rozhovorech každodenního života slova a obraty hovorové, výrazy z obecné.
Stříhání malých a velkých dětí. Technika stříhání dětských vlasů. Bezpečnost práce a ochrana zdraví. EU-3-3.
2 Marketingové koncepce
Poziční analýza školy Mgr. Miloslav Hubatka.
Možnosti připojení k internetu
Ing. Kateřina Lichtenberková
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Internet.
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Vytvořila: Mgr. Marie Kardová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Univerzita Palackého, Olomouc Petra Martináková
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Elektronická bezpečnost v Kraji Vysočina
Věděli jste, ....
Ahoj děti, já jsem Medvídek Pú a budu vás provázet dnešním příběhem.
Ing.Lenka Bombera Piskačová
Prevence kyberšikany Veronika Skřenková.
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Příspěvek na konferenci
Když slova nestačí Prezentace.
KYBERŠIKANA JE ŠPATNÁ VĚC!
MINIMATURITY
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Výsledky průzkumu HK ČR k čerpání a využívání OP PIK 2014 – 2020
KYBERŠIKANA výukový materiál 4. základní školy – INFORMATIKA
Správa sociálního zabezpečení
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Děti odsouzených rodičů
Psychologie test.
Elektronická bezpečnost v Kraji Vysočina
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
Noc ve škole – Zúčastněte se.
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Transsexualita.
Věcné učení První pomoc
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Informace pro vycházející žáky a jejich rodiče
Naučil jsem se....
Školní řád a pokyny pro 3. ročník
Informační a komunikační technologie Informatika
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Pozn.: Při komunikaci přes přichází odpověď obvykle do 2-3 dnů.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

KYBERŠIKANA

Co to vlastně kyberšikana je? Forma psychické šikany, která využívá informačních a komunikačních technologií

Znaky kyberšikany Většinou anonymita útočníků Při šíření kyberšikany pomáhá útočníkovi publikum Kyberšikana může byt způsobena i neúmyslně Může působit jako vtipný obsah který ale někoho zesměšňuje Zacházení s citlivými údaji

Kyberšikana považována za vtip Výsledky výzkumu 2012 Univerzity v Britské Kolumbii (Kanada), které srovnávají tradiční šikanu a kyberšikanu potvrzují, že dynamika kyberšikany je jiná, než u tradiční šikany. Výzkum, zahrnující téměř 18 000 respondentů ve věku 10-18 let, potvrdil, že cca 25-30 procent oslovených dětí bylo zapojeno do kyberšikany. Co je ale velmi důležité: 95 % vnímalo kyberšikanu pouze jako vtip, který neměl oběti ublížit, pouze 5 % respondentů připustilo, že kyberšikana probíhala s úmyslem ublížit druhému člověku. Dr. Jennifer Shapka, jedna z realizátorů výzkumu, uvádí, že "mladí lidé podceňují dopad kyberšikany na oběť (i když je kyberšikana myšlena jako žert)".

Facebook kyberšikana Na facebooku je přibližně miliarda lidí on-line. Proto se zde nachází obrovské množství kyberšikany. Nahlášených příspěvků je mnoho a pracovníci nestíhají vše kontrolovat a mazat, tudíž trvá dlouhou dobu než příspěvek/fotku smažou. Naštěstí je zde mnoho stránek které vám pomůžou poradit či vyřešit problém a stáhnout obsah pryč z webu.

Případ kyberšikany na YT Asi nejznámější případ je o studentovi střední školy Ghyslainu Razovi. Natočil sám sebe při předvádění bojové scény z Hvězdných Válek. Snažil se napodobit postavu Dartha Maula. Spolužáci mu nahrávku ukradli, pro pobavení ostatních ji zveřejnili na internetu. Během několika týdnů nahrávka obletěla celý svět, byla mnohokrát upravována, vzniklo množství webů a blogů, ve kterých byl chlapec zesměšňován. Ghyslainovi fanoušci napsali petici tvůrcům Hvězdných Válek, aby byl obsazen do některé z epizod. Příběh na: http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars_Kid Video na YT: https://www.youtube.com/watch?v=HPPj6viIBmU

Ghyslain Raze – parodie

Kybergrooming

Co to kybergrooming je ? Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou nebo posílání obnažených fotek/videí Útočník s obětí komunikuje prostřednictvím internetu a mobilních telefonů Příběh: http://e-bezpeci.cz/index.php/temata/kybergrooming/33-112 Více zde: http://www.zscechtice.cz/Kybergrooming.pdf

Jak se vyhnout kybergrooming Nesdělovat nikomu neznámému svoje osobní informace (především bydliště) Dávat si pozor na to, s kým si píšete. Nikdy nevíte, kdo je za monitorem video: https://www.youtube.com/watch?v=fo2D75eRgTU Neposílat nikomu svoje fotky bez oblečení ani je nikde nezvěřejňovat Nescházet se s neznámým človekěm

Co dělat když se stanete obětí kyberšikany či kybergroomingu Řešit to co nejdříve, aby jste zastavili šíření špatného obsahu o vás/o někom jiném Co nejrychleji to sdělit dospělé osobě (rodiče, učitelé...) která by to měla řešit s policií Když potřebujete pomoct nebo se na něco zeptat, můžete napsat na tuto stránku: http://poradna.e-bezpeci.cz/

Který z nich je sexuální útočník?

Více se dozvíte na stránkách e-bezpečí nebo můžete navštívit náš web

David Voráč Připravil: