Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stříhání malých a velkých dětí. Technika stříhání dětských vlasů. Bezpečnost práce a ochrana zdraví. EU-3-3.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stříhání malých a velkých dětí. Technika stříhání dětských vlasů. Bezpečnost práce a ochrana zdraví. EU-3-3."— Transkript prezentace:

1 Stříhání malých a velkých dětí. Technika stříhání dětských vlasů. Bezpečnost práce a ochrana zdraví. EU-3-3

2

3

4  vyžaduje velkou opatrnost, zručnost a trpělivost  hlavně menší děti neumějí sedět v klidu a hýbou se  pracovník by měl mít zkušenosti a měl by být zručný  věnujeme velkou pozornost bezpečnosti, aby nedošlo ke zranění  důležité jsou také hygienické předpisy

5 V případě, že počítáme s tím, že děti budou našimi stálými zákazníky, musíme tomu provozovnu přizpůsobit  Malý dětský koutek s hračkami  Barevné obrázky na stěnách  Dětská nastavitelná židle (může být tvar auta)  Plášť na stříhání s dětským motivem  Sladké odměny (lízátka, bonbony, žvýkačky )

6 K dostání je velké množství dětských pláštěnek s pohádkovými motivy

7 U nejmenších dětí používáme při stříhání tyto techniky:  přes prsty  do dlaně  přes hřeben  krajkování Především vlasy zkracujeme. Později můžeme použít i stroje a klouzavý střih. Na jemných dětských vlasech je vidět hlavně tupá technika, což můžeme potlačit krajkováním.

8

9 - stříhat vlasy dohola (ochrana hlavy) - používat hlučný strojek - používat břitvu - stříhat násilím, když se dítě brání (nebezpečí úrazu) - kropit vlasy vodou - mít bílé oblečení a připomínat lékaře (dítě se bojí)

10

11 Větší chlapci a dívky vyžadují módní účesy s kompletní službou (mytí vlasů, foukaná, vlasová kosmetika) Musíme respektovat přání rodičů i dětí (větší děti mají svůj názor na úpravu vlasů). Je třeba je seznámit se současnou módou.

12 Děvčata se chtějí podobat dospělým ženám, chlapci mužům. I přesto musíme přihlížet k věku dítěte a nedělat ho starším, než je. Dbáme na to, aby jim nepřekážely vlasy při hře a učení. Také nečešeme nic nákladného, spíš střihy jednoduché a snadno upravitelné.

13 Čím starší děti jsou, tím se zvyšují jejich nároky na úpravu vlasů. U dětí nejsou vhodné chemické úkony. Provádíme je spíš u dospívajících dětí. I tak je musíme seznámit s možnými následky a neúspěchy. Technika stříhání je podobná jako u střihů pro dospělé. Hlavně dívky seznamujeme s tím, jak o vlasy pečovat.

14 Fotografie pocházejí ze soukromého archivu autora


Stáhnout ppt "Stříhání malých a velkých dětí. Technika stříhání dětských vlasů. Bezpečnost práce a ochrana zdraví. EU-3-3."

Podobné prezentace


Reklamy Google