Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Informace pro vycházející žáky a jejich rodiče

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Informace pro vycházející žáky a jejich rodiče"— Transkript prezentace:

1 Informace pro vycházející žáky a jejich rodiče
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Informace pro vycházející žáky a jejich rodiče

2 Co mám dělat, než odevzdám přihlášku?
Vybrat si z nabídky oborů vzdělání – informovat se o školách na internetu ( Zvážit své schopnosti a možnosti Navštívit střední školu osobně Poradit se s výchovným poradcem, s rodiči Ověřit si podmínky školy pro přijetí do jednotlivých oborů (podmínky musí být zveřejněny na webových stránkách škol do 31. ledna 2019)

3 MÁM VYBRANÝ OBOR – CO TEĎ?
JSOU DVĚ MOŽNOSTI: Přihlášku si můžeš vyplnit sám s rodiči. Obstaráš si dva tiskopisy přihlášek (na stránkách SŠ, na stránkách MŠMT, na ZŠ u výchovného poradce). Obě přihlášky vyplníš naprosto stejně a necháš si ve škole potvrdit prospěch. Vyplněné přihlášky odevzdáš do 1. března 2019 na SŠ. (Osobně, nebo pošleš doporučeně poštou.) Vyzvedneš si na ZŠ u výchovného poradce zápisový lístek (do konce března, žáci po talentových zkouškách dříve).

4 2. Přihlášku ti vyplní výchovný poradce na ZŠ.
Jakmile máš vybrané školy a obory, doneseš VP tyto údaje: Název a adresu škol Kódy a názvy oborů Tyto údaje můžeš dávat hned, jak obdržíš pololetní vysvědčení, nejlépe do 15. února 2019.

5 Co dělat do doby přijímacího řízení?
Očekávat pozvání na jednotné přijímací zkoušky (maturitní obory), nebo přijímací řízení (tříleté obory) – má přijít zhruba 14 dní před termínem. Sledovat webové stránky SŠ Nemůžeš-li se z vážných důvodů zúčastnit přijímací zkoušky, musíš se do 3 dnů od termínu zkoušky písemně omluvit a čekáš na sdělení náhradního termínu.

6 Jednotné přijímací zkoušky – maturitní obory
1. TERMÍN – čtyřleté obory vzdělání – osmileté obory vzdělání 2. TERMÍN – čtyřleté obory vzdělání – osmileté obory vzdělání

7 Jednotné přijímací zkoušky – maturitní obory
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA: 60 minut MATEMATIKA: 70 minut Výsledek jednotné zkoušky má minimálně 60% podíl na celkovém hodnocení uchazeče na přijímacím řízení.

8 1. Kolo zkoušek máš za sebou. Co teď?
Sleduj webové stránky vybrané SŠ. SŠ obdrží od CERMAT do konce dubna 2019 lepší výsledky testu jednotných přijímacích zkoušek. SŠ má povinnost zveřejnit do 2 pracovních dnů po obdržení výsledků seznam přijatých uchazečů. POZOR! SŠ rozesílá písemně pouze rozhodnutí o nepřijetí!

9 V případě přijetí: Rozhodnutí o přijetí škola nerozesílá, ale zveřejní jej na svých webových stránkách. Škola, která nevypisuje přijímací zkoušky ( tříleté obory), může zveřejnit bez zbytečného odkladu na svých webových stránkách výsledky přijímacího řízení, nejdříve však Odevzdáš zápisový lístek řediteli SŠ – do 10 pracovních dnů od zveřejnění seznamu přijatých uchazečů. Zápisový lístek může uchazeč uplatnit pouze jednou (s výjimkou odvolání).

10 V případě nepřijetí: V případě nepřijetí je možné do 3 pracovních dnů od doručení podat k rukám ředitele SŠ odvolání proti nepřijetí. Jestliže nevyjde odvolání, nebo nebylo podáno, podívej se na další možnosti ve 2. kole přijímacího řízení na www stránkách krajského úřadu nebo jiné školy. Rozhodnutí o nepřijetí je na poště uloženo 5 pracovních dnů, potom je považováno za doručené.

11 Přejeme hodně štěstí a úspěchu!


Stáhnout ppt "Informace pro vycházející žáky a jejich rodiče"

Podobné prezentace


Reklamy Google