Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Německo září – 4. října.
Advertisements

Výlet do Anglie 14. až 19. března 2010.
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Vojtěch Šolta student septimy
Způsobové slovesa Conjugate the infinitives in the following sentences to fit the context. Vzor: (smět) číst ten časopis? Smím číst ten časopis? *Taken.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
Někdy je dobré se zastavit a zamyslet se nad životem Všem mým přátelům.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Pohádka o vodníčkovi Vodníčkova rodina
Adaptační kurz
Člověk se nědy zeptá proč...???
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Nevědělová Kateřina Valová Veronika tercie 2009/10.
Manželský pár hraje golf. Ona odpaluje a... míček letí až do statku ležícího hned u dráhy... kde rozbije jedno okno a prolítne dovnitř!
Anglie / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)
Zlatovláska Autorka: Dáša Kudová.
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
Kanada 2003 pobyt u tety TOMÁŠ WORTNER Student kvinty.
Dialog o podstatě matematiky Kristýna Pítrová, 2.B
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Bakara N ě mecký jezdecký pony. Příchod Když Bakaru poprvé přivezli do stáje ve Vranči byla pohublá a vyděšená nepřijela, ale sama spolu s ní totiž přivezli.
Věta vedlejší příslovečná podmínková
Mýma očima New York City a W.D.C
O Karkulce Autor:František Šandor.
Dopis od Boha.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
jsme jely do Tunisu na dovolenou. Poprvé jsme zažily let letadlem a byla to krása, letušky byly příjemné a stevard nám udělal foto pilotní kabiny.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Nejlepší historka z rybolovu všech dob!. Mnohé rybářské historky jsou tak trochu těžko uvěřitelné, ale tenhle člověk má fotky jako důkaz... Slyšel jsem.
Psí Svět.
Prezentace určená k propagaci MGV
Povídka II In the following short story, fill in the blanks with the appropriate Czech translation of the English pronoun given in parentheses.
Hotel U 7 Jelenů. Náš hotel Vám nabízí saunu, vířivky, relaxační bazén, plavecký bazén, posilovnu, animační program a také Miniclub. To je vše s té volnočasové.
Žáci-cizinci na českých školách www.meta-os.cz2 Žáci-cizinci: kolik a odkud? Školní rok 2008 / 2009: základní školy střední školy
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
39.1 Předložky NAD Z PO ZA KOLEM NA V K VEDLE PRO OD BEZ U PŘED PŘES O
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
RODINNÝ VÝLET Klára Očadlíková, Sebastian Stryžak, Fanda Šimanovský.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Německo 2016 Nürtingen.
Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
PřIjímací řízení na GJŠ
Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
ŠERM By:Anna Zemanová.
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Manželský pár hraje golf. Ona odpaluje a
Zuzka Mallátová – Gibraltar 2017 dovolená
Josef Falta JOSEF FALTA.
Výlet na Lipno Letošní prázdniny jsme s paničkou vyrazily na Lipno. Kde jsme si nenechaly ujít stezku do korun stromů. Panička nahoru jela sedačkovou lanovko.
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Poznávací zájezd do Říma
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_09_Kocůrková
Transkript prezentace:

Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016

Příjezd Po hodinové jízdě autobusem z letiště jsme se dostali do hotelu Iberotel Palm Garden. Byl to krásný hotel a už na recepci to působilo příjemně. Hned, jak nás uviděla recepční, zavolala nás a začala nám vysvětlovat (samozřejmě anglicky), kde máme pokoj, v kolik hodin je snídaně, oběd a večeře a další věci.

Odvoz do pokoje Na pokoj nás odvezli klasickým golfovým vozítkem. Bratrovi se to moc líbilo, a tak se chtěl zeptat, jestli se může projet ještě jednou. Angličtina mu ještě moc nejde. Zavolal si tedy mě, abych mu s ní pomohl. "Can he drive again?" zeptal jsem se. A tak se bratr ještě párkrát povozil. My jsme zatím šli na pokoj vybalit věci. A pak už byl čas na večeři.

Jídelna V jídelně jsem se s angličtinou setkával na každém kroku. Byl to v podstatě jeden velký švédský stůl, ale jídlo nám podávali číšníci a někdy i kuchaři. Když jsem do jídelny poprvé vstoupil, zaujaly mě sošky s anglickými nápisy. Když jsem přistoupil blíž, zjistil jsem, že jsou vytesané z barevného ledu. U žlutého ledového banánu byl například vtipný nápis: "Hallo, I am yellow". Před jídelnou visel v angličtině rozpis akcí na celý týden.Dočetl jsem se tam, že například v pondělí bude disco, v úterý beach volleyball, ve středu laser game atd.

Bazén a moře Hned vedle jídelny byl krásný bazén s několika tobogány v podobě hradu, ale mě spíše zajímalo moře, které bylo kousek od bazénu.Pláž byla oblázková a moře bylo tak čisté, že jsme v něm viděli plavat ryby. K moři se dalo jít i po molu, které zároveň sloužilo jako skokanský můstek.

Sea Park Alanya Na jeden den jsme jeli do nedalekého sea parku. Tam se mi splnil můj sen. Zaplaval jsem si s lachtanem. Ve slaném bazénu jsem byl jen já a lachtan jménem Efel. Po celou dobu, co jsem byl v bazénu, mi Efelův cvičitel říkal, co mám dělat. Mluvil na mě jen anglicky. Většině pokynů jsem rozuměl, například "feed him". Ale našly se i takové, které jsem nechápal, jako: "throw up". To jsem pak začal být trošku nervózní. Přece jenom se mnou v bazénu bylo stopadesátikilové zvíře. Myslím, že tady jsem angličtinu potřeboval nejvíce z celé dovolené.

Angličtina V hotelu mluvil anglicky snad každý, až na pár Rusů, se kterými sem ale neměl zájem mluvit. Angličtinu jsem používal ať už jsem si chtěl objednat něco k pití, půjčit si tenisové rakety, golfové hole, nebo cokoliv jiného. Postupně jsem se osmělil a přišlo mi to úplně přirozené.