Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kanada 2003 pobyt u tety TOMÁŠ WORTNER Student kvinty.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kanada 2003 pobyt u tety TOMÁŠ WORTNER Student kvinty."— Transkript prezentace:

1 Kanada 2003 pobyt u tety TOMÁŠ WORTNER Student kvinty

2 I přes hrozbu nemoci SARS, která se v několika případech vyskytla i v Torontu, jsem v létě přece jen do Kanady vycestoval. Byl to můj první samostatný výlet do ciziny.

3 Letěl jsem z Prahy s mezipřistáním ve Frankfurtu. Frankfurtské letiště bylo o poznání větší než pražské, ale díky anglickému značení jsem zdolal nástrahy letiště a dostal se ve správný čas na správný terminál Let trval osm hodin a já si stačil uvědomit, že se tentokrát budu muset spolehnout jen na sebe.

4 Můj nejemotivnější zážitek byl výlet do kanadské divočiny. Rozhodli jsme se s tetou Pavlou, že si vyrazíme na loďce a pod stan do nedalekého Národního parku.

5 Po pěti hodinách jízdy autem jsme se dostali na místo. Původně to sice divočina být neměla, ale počasí tomu tak chtělo. Poprvé jsme začali pochybovat o tom, zda se nevrátíme zpět do Toronta, když jsme stáli s naloženou kánoí na břehu rozbouřeného jezera. Nakonec jsme se rozhodli, že i přes velké vlny, déšť a přítomnost medvědů vyrazíme. Věci v lodi jsme přikryli plachtou a s pádly v rukách jsme nasedli do kanoe.

6 Po chvíli urputného pádlování jsem se kouknul ke břehu a s hrůzou v očích jsem zjistil, že jsme ujeli sotva metr. Po dvou hodinách náročného pádlování jsme se přece jen dostali na naše místo na kempování. Ihned jsme našli vhodné místo na stan a postavili ho.

7 K večeru se udělalo trochu lépe a tak jsme si uvařili večeři. Po jídle jsme si šli celí unavení lehnout.

8 Ráno nás vítalo slunce a klidná hladina jezera. Rychle jsme vyndali mokré věci na usušení a vyjeli na malý výlet po jezeře.

9 Další dny v přírodě už jsme si užili bez komplikací a v pořádku se vrátili do Toronta.


Stáhnout ppt "Kanada 2003 pobyt u tety TOMÁŠ WORTNER Student kvinty."

Podobné prezentace


Reklamy Google