Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROGRAMY PODPORY VÝSTAVBY ZE STRANY EVROPSKÉ UNIE Autor: Jiří Vaněk Vyučující: Ing. Martin Čásenský, CSc. Management podniku 2013/2014 České vysoké učení.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Regionální operační programy
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Téma: 03 Příprava a prezentace projektu v rámci ROP
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Výroční konference prosince 2015 Přednášející: Ivo Grüner, Ing. Jaromír Slíva.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
Výsledky projednávání
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013 Dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) Ing. Martina Kučerová G-PROJECT, s.r.o Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Modul: Regionální operační program pro NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Realizace v rámci projektu Vývoj nových modulů dalšího profesního vzdělávání regionálních manažerů Žadatel Místní akční skupina Hlubocko - Lišovsko o.p.s. Operační program Operační program Rozvoj lidských zdrojů E-learning www.mashl.cz (přístup do kurzu) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Modul: Regionální operační program pro NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Představení ROP a jednotlivých prioritních os Zdroje informací – internetové stránky RR Praktická ukázka projektu, včetně všech povinných příloh Studie proveditelnosti Benefit – elektronická žádost

Regionální operační program NUTS II Jihozápad (ROP JZ) Spadá mezi regionální operační programy v cíli Konvergence Je určen pro region soudržnosti Jihozápad sestávající z Jihočeského a Plzeňského kraje Je pro něj vyčleněno 619,65 mil. € (cca 17,47 mld. Kč) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Jaké projekty mohou být z ROP Jihozápad financovány? ROP JZ obsahuje 3 prioritní osy rozdělující operační program na logické celky směřující ke zvýšení konkurenceschopnosti a atraktivity regionu Osa 1 – Dostupnost center Osa 2 – Stabilizace a rozvoj měst a obcí Osa 3 – Rozvoj cestovního ruchu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Kdo může žádat o podporu? Kraje Obce, svazky obcí Organizace zřizované nebo zakládané kraji či obcemi Církevní právnické osoby Školy Nestátní neziskové organizace Podnikatelé Profesní organizace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 1 Dostupnost center Podpora EU (max. ve výši 85% dotace) 275,7 mil. € Oblasti podpory: 1.1 Modernizace regionální silniční sítě 1.2 Rozvoj infrastruktury veřejné dopravy 1.3 Modernizace vozového parku veřejné dopravy 1.4 Rozvoj regionálních letišť 1.5 Rozvoj místních komunikací Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 1 1.1 Modernizace regionální silniční sítě Podporovány jsou projekty na silnicích II. a III. třídy: napojení regionu na nadřazenou silniční síť zlepšení dostupnosti rozvojových území a ploch napojení venkovských regionů na centra zlepšení dostupnosti hraničních přechodů Žádat mohou: Kraj a organizace zřizované nebo zakládané kraji Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 1 1.2 Rozvoj infrastruktury pro veřejnou dopravu Podporovány jsou projekty zaměřené na výstavbu a modernizaci: železniční a autobusová nádraží a zastávky dopravní terminály pro veřejnou dopravu parkoviště pro přestup na veřejnou dopravu informační systémy technické prostředky pro rozvoj integrovaných dopravních systémů Žádat mohou: Kraj a organizace zřizované kraji, obce a dobrovolné svazky obcí, provozovatelé drážní dopravy, dopravci ve veřejné linkové dopravě Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 1 1.3 Modernizace vozového parku veřejné dopravy Podporovány jsou projekty zaměřené na: nákup, popř. modernizace kolejových vozidel pro přepravu osob nákup jiných než kolejových vozidel pro přepravu osob přestavba autobusů na ekologický pohon Žádat mohou: Kraj a organizace zřizované kraji, obce a dobrovolné svazky obcí, provozovatelé dráhy, dopravci ve veřejné dopravě Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 1 1.4 Rozvoj regionálních letišť Podporovány jsou projekty zaměřené na: výstavbu, rekonstrukci a modernizaci infrastruktury veřejných regionálních letišť napojení veřejných letišť na silniční síť zlepšení technického a bezpečnostního vybavení regionálních letišť Žádat mohou: Kraj a organizace zřizované kraji Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 1 1.5 Rozvoj místních komunikací Podporovány jsou projekty zaměřené na: výstavbu, rekonstrukci nebo modernizaci místních komunikací pro napojení nových rozv. ploch odstraňování bodových závad na místních komunikacích (křižovatky, přejezdy, mosty) rekonstrukce a modernizace, popř. výstavbu místních komunikací pro zvýšení bezpečnosti dopravy a pro zlepšení dostupnosti částí obcí výstavbu místních komunikací vyvolanou modernizací silniční sítě Žádat mohou: Obce a organizace zřizované obcemi, dobrovolné svazky obcí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 2 Stabilizace a rozvoj měst a obcí Podpora EU (max. ve výši 85% dotace) 201,4 mil. € Oblasti podpory: 2.1 Integrované projekty rozvojových center 2.2 Rozvojové projekty spádových center 2.3 Revitalizace částí měst a obcí 2.4 Rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství 2.5 Rozvoj infrastruktury pro sociální integraci 2.6 Rozvoj zdravotnické péče Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 2 2.1 Integrované projekty rozvojových center Podpora z ROP JZ se zaměřuje na: revitalizaci zanedbaných areálů, objektů a ploch v sídlech, centra města a památkově chráněných objektů a území přípravu rozvojových území pro podnikání a služby výstavbu, rekonstrukci a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturu a volný čas modernizaci dopravních sítí v sídlech (komunikace, MHD) Žádat mohou: Města Plzeň a České Budějovice a jiné subjekty, které budou projekt realizovat v rámci IPRM na území města Č.B. nebo Plzně Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 2 2.2 Rozvojové projekty spádových center Podporovány jsou projekty ve městech a obcích s počtem obyvatel 5000 – 49 999, zaměřené na: sanaci a revitalizaci zanedbaných areálů, objektů a ploch v sídlech stavební obnovu a dostavbu veřejných prostranství revitalizaci centra města a památkových chráněných objektů a území výstavbu, rekonstrukci a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturu a volný čas značení a úpravy veřejných prostranství a objektů občanské vybavenosti pro zdravotně postižené Žádat mohou: Města a obce s 5000 – 49 999 obyvateli, organizace zřizované obcemi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 2 2.3 Revitalizace částí měst a obcí Podporovány jsou projekty ve městech a obcích s počtem obyvatel 500 – 4 999, zaměřené na: sanaci a revitalizaci zanedbaných areálů, objektů a ploch v sídlech stavební obnovu a dostavbu veřejných prostranství revitalizaci centra města a památkových chráněných objektů a území výstavbu, rekonstrukci a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturu a volný čas značení a úpravy veřejných prostranství a objektů občanské vybavenosti pro zdravotně postižené Žádat mohou: Města a obce s 500 – 4 999 obyvateli, organizace zřizované obcemi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 2 2.4 Rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství Podporovány jsou projekty zaměřené na: výstavbu, rekonstrukci a modernizaci objektů škol a školských zařízení vedoucí k vyšší efektivitě výuky pořízení a modernizaci vybavení škol a školských zařízení vedoucí k vyšší efektivitě výuky Žádat mohou: Kraj a organizace zřizované kraji (školy), obce a organizace zřizované obcemi (školy), církevní školy, soukromé školy, školské právnické osoby Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 2 2.5 Rozvoj infrastruktury pro sociální integraci Podporovány projekty zaměřené na: rozvoj sítě sociálních služeb výstavbu, rekonstrukci a modernizaci objektů zařízení sloužících skupinám ohrožených vyloučením ze společnosti výstavbu, rekonstrukci, modernizaci a vybavení zařízení péče o seniory a předškolní a mimoškolní péče o děti nákup a modernizaci vybavení zařízení soc. služeb Žádat mohou: Kraj, obce, školská zařízení zřizovaná kraji a obcemi, církevní školy, soukromé školy, školské právnické osoby, poskytovatelé sociálních služeb Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 2 2.6 Rozvoj zdravotnické péče Podporovány projekty zaměřené na: výstavbu, rekonstrukci a modernizaci objektů zdravotnických zařízení rozvoj sítě neodkladné přednemocniční péče (zdravotnické záchranné služby) nákup a modernizaci vybavení zdravotnických zařízení Žádat mohou: Kraj, obce, dobrovolné svazky obcí, nestátní zdravotnická zařízení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 3 Rozvoj cestovního ruchu Podpora EU (max. ve výši 85% dotace) 123,9 mil. € Oblasti podpory: 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu 3.2 Revitalizace památek a využití kulturního dědictví v rozvoji cestovního ruchu 3.3 Rozvoj služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 3 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu Podporovány projekty zaměřené na: výstavbu a rekonstrukci turistických cest (pěší stezky, cyklostezky, hipostezky, vodní cesty), vč. značení a infrastruktury výstavbu a rekonstrukci sportovně-rekreační vybavenosti pro cestovní ruch výstavbu, rekonstrukci a modernizaci ubytovacích kapacit, zařízení pro kongresovou turistiku výstavbu a modernizaci zařízení určených pro lázeňské a ozdravné pobyty (wellness), infrastruktury související s lázeňstvím a úpravu prostranství a pěších zón ve vnitřních územích lázní Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 3 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu Žádat mohou: Kraj, obce, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované kraji a obcemi, nestátní neziskové organizace, obchodní společnosti a fyzické osoby (musí podnikat min. 2 roky), zájmová sdružení právnických osob (musí podnikat min. 2 roky) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 3 3.2 Revitalizace památek a využití kulturního dědictví v cestovním ruchu Podporovány projekty zaměřené na: stavební rekonstrukce kulturních, historických a technických památek komplexní úpravy infrastruktury nebo veřejných prostranství v památkově chráněných území, v areálech památkově chráněných objektů budování doprovodných inf. systémů a značení památkově chráněných území a objektů restaurování movitých kulturních památek pořízení vybavení na podporu nového využití památkově chráněných objektů Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 3 3.2 Revitalizace památek a využití kulturního dědictví v cestovním ruchu Žádat mohou: Kraj, obce, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované kraji a obcemi, nestátní neziskové organizace, obchodní společnosti a fyzické osoby (musí podnikat min. 2 roky), zájmová sdružení právnických osob (musí podnikat min. 2 roky) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 3 3.3 Rozvoj služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu Podporovány projekty zaměřené na: služby na podporu rozvoje cestovního ruchu zavádění ICT v oblasti řízení a propagace cestovního ruchu (např. budování a rozvoj internetových inf. systémů, tvorba rezervačních a objednávkových systémů) propojení nabídky atraktivit a služeb do celků vytvářejících produkty cestovního ruchu podpora marketingových aktivit v cestovním ruchu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa 3 3.3 Rozvoj služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu Žádat mohou: Kraj, obce, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované kraji a obcemi, nestátní neziskové organizace, obchodní společnosti a fyzické osoby (musí podnikat min. 2 roky), zájmová sdružení právnických osob (musí podnikat min. 2 roky), hospodářská komora ČR a její složky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Kde získáte podrobnější informace? Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Jeronýmova 1750/21, 370 01 České Budějovice internetové stránky: www.rr-jihozapad.cz konzultace projektového záměru: Územní odbor implementace programu České Budějovice nebo Územní odbor implementace programu Plzeň Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.