MICROSOFT WINDOWS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Osobní management Tomáš Procházka.
S MARTPHONE Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
TeamSpeak - komunikační program ● TeamSpeak je flexibilní a výkonný program, který ● umožňuje lidem navzájem spolu mluvit přes internet. ● TeamSpeak se.
Název školy: ZŠ A MŠ ÚDOLÍ DESNÉ, DRUŽSTEVNÍ 125, RAPOTÍN Název projektu: Ve svazkové škole aktivně - interaktivně Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
POČÍTAČOVÉ VIRY A ANTIVIROVÉ PROGRAMY. Viry a antivirové programy VIR program, který se dokáže sám šířit bez vědomí uživatele. pro množení se vkládá do.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Úvod do Delphi - 1.hodina OB21-OP-EL-KON-DOL-M-4-006A Orbis pictus 21. století.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Export tabulky z MS Excel 2010 do jiných formátů Co se všechno naučíme???
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Vítejte na Základech marketingu Vítejte na Základech marketingu.
Svobodný software Alternativy ke komerčním produktům Operační systémy
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
Nadpis prezentace Zdeněk Tišl
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
Postup instalace produktu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 14– VIDEO V PREZENTACI. Název školy:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
9. Přenos programu z PC do stroje
Operační systémy soubory, zkratky
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
SPRÁVCE ÚLOH Adéla Veselá 1. A.
Tlačítko start Eva Kimlová.
Počítače jsou naši kamarádi!
WORD Číslování stránek
TÉMA: Počítačové systémy
Inf Ovládání operačního systému
JEdit Open source programování – – Marek Bílý.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Název: Práce s tabulátory Autor: Hokr Jan
1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
TÉMA: Počítačové systémy
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Plocha Windows 7 Jakub vyčítal.
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Operační systémy MS Windows Mgr. Petra Toboříková.
MS Word - otevření a uložení souboru
Operační systémy a jejich rozdíly
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
DENNÍ BRIEFING DEN 9 ( ).
Šablony I a jejich realizace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Základní ovládání „Windows“
Transkript prezentace:

MICROSOFT WINDOWS

MICROSOFT WINDOWS Nejrozšířenější operační systém na světě. Zakladatelem Bill Gates (donedávna nejbohatší muž planety). K jeho užívání se využívá pracovní plocha a okna. Pracovní plocha = prostředí, které se jako první objeví po spuštění Windows (jsou na něm umístěny ikony a soubory ke spouštění programů Okna = po kliknutí na ikonu složky se otevře okno Nabídka Start = umístěna na liště (většinou vlevo dole), je v ní nabídka jednotlivých funkcí Microsoft Windows (všechny programy, nastavení, hledání souborů, nápověda…)

HISTORIE MS WINDOWS Windows 1 V listopadu roku 1985 uvedl Microsoft svoji historicky první verzi Windows, ovšem s neúspěchem. Microsoft vydání verze odložil o dva roky. V této první verzi se okna nedala překrývat, nýbrž byla řazena do fronty. Windows 2 Druhá verze na tom nebyla o moc lépe a vyšla o dva roky později, v listopadu 1987. Stále neměly takový úspěch a navíc byla jasně viditelná inspirace od konkurenčního Mac OS.

HISTORIE MS WINDOWS Windows 3 Třetí verze byla pro Microsoft osudová, po uvedení na trh v roce 1990 se za první půl rok prodalo 2 miliony kopií. Tím Microsoft pomalu poráží Apple, který začal mít problémy. Windows 3.1 Tento operační systém možná mnozí z vás již znají. Microsoft ho vydává v dubnu roku 1992. O rok později vychází síťová verze Windows NT 3.1 a další rok 3.5.   Windows 95 Následuje menší zlom v historii Windows. Na trh přichází v roce 1995 nová verze Windows, která nově přináší složkové prostředí, známé z Mac OS již několik let. Ačkoli to na první pohled nevypadalo, jedná se stále o nadstavbu MS DOS. Do té doby nebylo nic úspěšnějšího než právě Windows 95. Apple v té době zažívá krušné okamžiky v podobě ještě větší ztráty.

HISTORIE MS WINDOWS Windows 98 Oproti Windows 95 pomalejší verze, stále nadstavbou MS DOS a vychází v roce 1998. Kvůli problémům vychází o rok později Second Edition, tedy Windows 98 SE.   Windows 2000 Do nového tisíciletí Microsoft vydává Windows 2000, jeden z nejlepších systémů nejen té doby. Tento profesionální systém si získává oblibu ještě do dnes, ovšem nebude trvat dlouho a Microsoft jej přestane podporovat. Jako Advanced Server je představena i v provedení pro servery. Windows ME Verze Millennium Edition vychází v září téhož roku a je jakýmsi pokračovatelem Windows 98. Tím pádem stále nadstavbou MS DOS. Uživatelé se mohli setkat s problémy se stabilitou, kompatibilitou a celkově s kvalitou systému.

HISTORIE MS WINDOWS Windows XP Právě rok 2001 byl ve znamení tohoto systému, který dnes můžeme najít na většině osobních počítačů. Přináší mnoho vylepšení, především ve vzhledové a funkční části a je opět o něco přívětivější k běžným uživatelům. Pracuje na jádru z verze NT 4.0. Je k dispozici ve verzích Home a Professional. O pár let později přichází Media Center Edition, tedy verze určená pro moderní domácnosti.   Windows 2003 server Nástupcem serverového řešení Windows 2000 je Windows 2003 Server, jak jinak než z roku 2003. Přináší řadu vylepšení, hlavně těch bezpečnostních.    Windows Vista Co se týče dat, dostali jsme se k současné verzi Windows s označením Vista. Zatím nejdelší dobu – bezmála 6 let, věnoval Microsoft vývoji této verze.    Windows 7

PŘÍSLUŠENSTVÍ V NABÍDCE START Nabídka Start je hlavní branou k programům, složkám a nastavením počítače. Říká se jí nabídka, protože nabízí seznam možností, které jsou vám nabízeny. Pomocí nabídky Start se provádějí následující běžné činnosti: spouštění programů, otevírání běžně používaných složek, hledání souborů, složek a programů, úprava nastavení počítače, získání nápovědy k operačnímu systému Windows, vypnutí počítače, odhlášení od systému Windows nebo přepnutí na jiný uživatelský účet