Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TÉMA: Počítačové systémy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TÉMA: Počítačové systémy"— Transkript prezentace:

1 TÉMA: Počítačové systémy
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ TÉMA: Počítačové systémy

2 Vzdálený přístup ve Windows
Vzdálený přístup na počítač v síti realizujeme pomocí přístupu na vzdálenou plochu, takže ovládáme systém v grafickém rozhraní. Na vzdálenou plochu přistupujeme pomocí místích uživatelských účtů v daném počítači.

3 Povolení vzdálené plochy ve firewallu
Ovládací panely – položka Brána firewall – záložka vyjímky

4 Nastavení Vzdálené plochy
Ve Vlastnostech počítače – záložka Vzdálený přístup Povolíme a vybereme místní uživatele, kteří mohou vzdáleně přistupovat.

5 Připojení ke vzdálené ploše
Start – Příslušenství – Připojení ke vzdálené ploše

6 Připojení ke vzdálené ploše
Zadáme IP adresu počítače ke kterému se chceme připojit, jméno a heslo uživatele.

7 Zdroje informací: [1] Vlastní zdroje [2] Nápověda OS Microsoft Windows XP Citace: [3] Obrázky použity z OS Microsoft Windows XP

8 Metodický list č. 14 – vzdálený přístup ve Windows
Zpracoval: Bc. Petr Poledník Cílová skupina: žáci středních škol Rok vytvoření: 2012 Anotace a cíl: vzdálená plocha Předpokládaný přínos (výstup): žáci se naučí prakticky nastavovat přístup na vzdálenou plochu v OS Windows Pomůcky: dataprojektor, počítač Předpokládaný čas: 30 minut Postup: Prezentace slouží jako návod pro nastavení přístupu na vzdálenou plochu Souhlasím se zveřejněním mého příspěvku v knižní či elektronické podobě, jako metodického materiálu.


Stáhnout ppt "TÉMA: Počítačové systémy"

Podobné prezentace


Reklamy Google