Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tlačítko start Eva Kimlová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tlačítko start Eva Kimlová."— Transkript prezentace:

1 Tlačítko start Eva Kimlová

2 je jedním ze základních ovládacích prvků známý zejména z operačního systému Microsoft Windows.
slouží zejména k jednoduchému spouštění programů .

3 Co obsahuje obsahuje tlačítka pro vyhledávání na disku počítače, nápovědu, vypnutí počítače a odhlášení z uživatelského účtu.

4 Spouštění Po klepnutí na tlačítko Start se otevře nabídka Start.
V její levé části se objeví naposledy spuštěné nebo nainstalované programy, odkud je možné je klepnutím přímo spustit.

5 Dokumenty Položka Dokumenty v nabídce Start umožňuje přímo přejít do složky Dokumenty. Jsou výchozí složkou pro ukládání souborů ze všech důležitých programů. Mohou se sem ukládat dokumenty, tabulky, obrázky, apod.

6 Ovládací panely Tvoří hlavní centrum pro nastavení všech důležitých parametrů systému Windows 7. Okno s ovládacími panely obsahuje spoustu objektů-ikon. Pomocí každého objektu je možné nastavit jinou část systému. Lze zde nastavit např. parametry myši, klávesnice, sítě, chování zvuků v systému, uživatelské účty a hesla, tiskárny apod.

7 Hledání programů Do dolní části nabídky Start v poli prohledat programy a soubory napíše hledaný řetězec. Už po napsaní prvních znaků začne Windows prohledávat disky počítače a výsledky hledání vypisovat do levé části nabídky Start. Pokud nenaleznete to, co jste hledali, můžete pokračovat v podrobnějším hledání, a to tak že klepnete na odkaz zobrazit další výsledky.

8 Zdroje Wikipedie učebnice


Stáhnout ppt "Tlačítko start Eva Kimlová."

Podobné prezentace


Reklamy Google