Možnosti připojení k internetu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Advertisements

INTERNET Možnosti připojení.
Pro 5. ročník INTERNET. Program v počítači. Prohlížíme si v něm internetové stránky. Prohlížeč / Vyhledávač.
Topologie sítí Sériová (serial) Sběrnice (bus) Kruh (ring), Dual ring Hvězda (star) Stromová (tree), mesh Smíšená (mixed)
Telefonní zásuvky ● Je určená k trvalému nebo přechodnému připojení koncových telekomunikačních zařízení ve vnitřích telekomunikačních rozvodech.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
2.1 Pevný disk Fyzická struktura  plotny  záznamový materiál  č/z hlavičky  prachotěsný obal  motorky otáčení ploten  plotny na jedné hřídely.
 Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci.
Záznamová média Paměti VnitřníVnější. Vnější záznamová média Jedná se o přenosná záznamová média Často je nazýváme přenosné paměti. Z hlediska udržení.
Počítačové sítě Netware © Mgr. Petr Loskot
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Spoje potrubí-zákl. informace1 VY_32_INOVACE_441.
Personal Area Network - PAN Osobní počítačové sítě © Mgr. Petr Loskot.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
MATURITNÍ OTÁZKA Č.6 ORIENTACE V PRINCIPECH, MOŽNOSTECH A PRAKTICKÉM VYUŽITÍ POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_PORTY.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
POS 40 – 83. Základy datové komunikace - MULTIPLEX Kmitočtovým dělením (FDMA) – Přidělení kmitočtu jednotlivým uživatelům = šířka pásma se rozdělí na.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
1.3 Sběrnice (bus). sběrnice  sběrnice = skupina vodičů  slouží pro propojení a komunikaci jednotlivých obvodů a přídavných karet  činnost na sběrnicích.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Připojení k internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_2_10_Připojení k internetu.
Strukturovaná síťová konfigurace Členění sítí dle rozsahu (PAN, LAN, MAN, WAN) techniky zvyšování propustnosti LAN technika zvyšování spolehlivosti LAN.
Mobilní sítě Jakovljevič, Sklenář. obsah Protokol ICMP Ping Traceroute DNS 1G, 2G, 3G, 4G, LTE Virtuální mobilní operátor.
 Organizace WECA = WiFi Aliance vytvořila WiFi  WiFi - signalizuje vzájemnou kompatibilitu  Založeno na standardu  b – 2,4 GHz,
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Topologie lokálních sítí
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
Způsoby připojení k internetu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Internet komunikace.
Elektronické bankovnictví
PhDr. Markéta Sanalla Katedra ekonomie a veřejné správy
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_12
Internet.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Elektropříslušenství
Druhy sítí podle rozlehlosti
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Monitory Monitor je základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_13
Běžné reprezentace grafu
INTERNET - TERMINOLOGIE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Digitální učební materiál
Pseudosekce: P-T fázový diagram v jednoduchém systému Al2SiO5 s demonstrací postupu při tvorbě pseudosekce.
Přídavná zařízení.
Počítačové sítě vložit obrázek nějaké pavučiny
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Jiří Drábek a Luong Nguyen 4.C
Teorie chyb a vyrovnávací počet 1
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Slavíme zákazníků ADSL služeb!
M-Commerce Šárka Přibíková 3MA
Běžná pravděpodobnostní rozdělení
Připojení knihoven k Internetu
DOCSIS, kabelové modemy
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Možnosti připojení k internetu

K internetu se lze připojit několik způsoby K internetu se lze připojit několik způsoby. Podle provedení - podle toho, "přes co data tečou" - můžeme připojení rozdělit na tři skupiny: Drátová připojení Bezdrátová připojení Mobilní připojení Každé z připojení (stejně jako různé "podtřídy" v těchto skupinách) se liší řadou parametrů, počínaje maximální rychlostí stahování a odesílání dat, odezvou (latencí), cenou, datovými limity (kolik můžete maximálně stáhnout dat za týden či měsíc), ale také třeba možností využívaní dalších telekomunikačních služeb.

Drátové připojení Jak je z názvu patrné, je realizováno vždy nějakým druhem kabelu. Mezi hlavní rysy a přednosti pevných drátových sítí patří: Vysoké rychlosti pro stahování a odesílání dat. Stabilita a nízká hodnota latence (vhodné pro IP telefonování, online hry aj.). Dnes již prakticky neexistující datové limity. Přídavné telekomunikační služby. Nejpoužívanější drátová přípojení jsou: ADSL/VDSL (realizované přes telefonní kabely). Internet přes kabelovou televizi (CATV). Optické nebo ethernetové přípojky.

Bezdrátové připojení (Obecně až lidově označované jako WiFi) je v Česku vůbec nejpoužívanější. Dnešní rádiové spoje dokáží podat skvělé výsledky nejen s ohledem na rychlosti v obou směrech (pro stahování i odesílání), ale také v latenci a spolehlivosti. Kvalita spojení se odvíjí také od využíti frekvenčního pásma, na kterém je spojení realizováno (viz níže). Poskytovatelů WiFi připojení je v republice celá řada a nabízené rychlosti se pohybují v řádu jednotek megabitů za sekundu až řádově desítky megabitů za sekundu. Kvalitnější WiFi přípojky jsou vhodné jak pro stahování objemnějších dat, tak i pro hraní online her nebo internetovou telefonii (VoIP).

Mobilní připojení Dá se říct, že ve srovnání s jinými vyspělými státy je mobilní internetové připojení v Česku stále v jakési dětské fázi. Pokrytí vysokorychlostními sítěmi není stále natolik husté, aby rychlý mobilní internet bylo možné používat v libovolné lokalitě, čímž padá jeho hlavní výhoda: vysoká mobilita. Rychlosti připojení kolem 0,5-1 Mbit/s v síti CDMA. V rychlejší sítích na bázi UMTS/HSPA se průměrné rychlosti pohybují kolem 3-6 Mbit/s. Vyšší latence neumožňuje hraní online her (myšleno desktopových). Nejvyšší pokrytí má 2G (GPRS/EDGE), pak CDMA (již 3G). UMTS/HSPA je spíše městskou záležitostí, kde ale prim hrají pevné sítě. Datové limity/FUP: operátoři umožňují stáhnout týdně nebo měsíčně jen omezené množství dat.

DSL: rychlý internet přes telefonní linky Rodina DSL (Digital Subscriber Line) představuje jeden z nejrozšířenějších způsobů vysokorychlostního připojení k internetu. Zahrnuje celou řadou různých technologií, z nichž nejpoužívanější je ADSL, asymetrická linka. Od roku 2011 dochází k upgradu sítí z ADSL na VDSL, které nabízí vyšší rychlosti. Co je potřeba pro ADSL/VDSL? Telefonní přípojka. Rozumná vzdálenost k ústředně. ADSL/VDSL modem. Nespornou výhodou ADSL/VDSL je velká dostupnost -- poskytovatelé připojení přes DSL mohou totiž celkem snadno využít existující infrastrukturu telefonních rozvodů. Nevýhodou bývá mnohdy velký rozdíl mezi nominální (prodávanou) rychlostí a rychlostí reálnou. Rychlost internetového připojení je u ADSL/VDSL totiž silně ovlivňována různými faktory, zejména vzdáleností účastníka od ústředny a také kvalitou vedení, která se od jedné lokality k druhé může velmi lišit.

KONEC