Pomůcky k ošetření břitvy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Advertisements

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sušení vlasů do tvaru účesu - foukaná
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
Chemické vlastnosti vlasu III.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výskyt vody v přírodě II.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Negativní vliv mycích prostředků I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Regenerační přípravky II.
Natáčení vlasů na natáčky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Geometrická posloupnost - součet
Geometrická posloupnost
Geometrická posloupnost - příklady
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzájemná poloha přímek v rovině – procvičování 2
Ošetření pleti po holení
Okyselení a přitučnění kůže I.
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Charakteristika a dělení drůbeže
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Deratizace, dezinsekce a dezinfekce
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Charakteristické znaky jednotlivých technik
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Diagnóza vlasu - metody
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mytí, smáčivost, emulgace I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Chemické vlastnosti vlasu IV.
Poškození vlasového stonku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hodnocení jakosti mouky:
Kvadratické rovnice - kořeny rovnic
Kvadratické rovnice - procvičování
Mytí, smáčivost, emulgace II.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Neúplné kvadratické rovnice
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdálenost bodu od přímky. Vzdálenost rovnoběžek.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Aritmetická posloupnost - součet
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Chemické vlastnosti vlasu II.
Goniometrické funkce v pravoúhlém trojúhelníku
Vzdálenost bodu od přímky
Vlastnosti škrobového sirupu
Procvičování – analytická geometrie v rovině
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úpravy algebraických výrazů
Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic
Transkript prezentace:

Pomůcky k ošetření břitvy Předmět: Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Pomůcky k ošetření břitvy Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s pomůckami k ošetřování břitvy . Prezentace je určena pro přímou výuku či opakování. Je využitelná v předmětu technologie oboru kadeřník. Klíčová slova: Kameny a řemeny, broušení, ostrost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 9 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_TKD1 _ 11

Ošetření břitvy Čištění Dezinfekce Ostření na kamenech (klasická) Vyhlazení na řemenech (klasická)

Nástroje k ošetřování břitvy Obrázek 1

Druhy kamenů na broušení Druh kamene Materiál Potírání při broušení Vodový jemnozrnná břidlice tmavé barvy při broušení namáčíme vodou Umělý jemný smirek lisovaný vysokým tlakem při broušení potíráme olejem, nebo mýdlovou pěnou Belgický vápenec při broušení nanášíme olej

Druhy řemenů Řemeny slouží k obtahování břitvy (vyhlazení) Visací – na jedné straně má konopnou hadici ( potíranou speciální pastou ) a na druhé řemen z koňské kůže (juchty ). Oboustranný – obdobný jako visací řemen pouze je mezi tyto dvě části vložena rukojeť.  

Zkoušení ostrosti břitvy Navlhčíme bříško prstu a slabě se dotýkáme ostří, lepí-li se břitva – je dostatečně ostrá. Uchopíme vlas ve svislé poloze a pokusíme se vlas uříznout jedním tahem. Pokud se to podaří je břitva ostrá.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Polívka, L., Komendová, H., Pech, V., Valášek, J. Technologie I pro učební obor Kadeřník. 2. vydání. Informátorium, 1995. 144 s. ISBN 80-85427-66-4 Hűlsken, M., Kortekamp, H., Wigglinghoff, B. Příručka pro kadeřnice. Europa – Sobotáles, 2005. 360 s. ISBN 80-86706-12-5 Obr. 1:[online].[ cit 2012-10-29]. Dostupné z: http://Microsoft.com Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.