Dotace Libereckého kraje v požární ochraně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
VYÚČTOVÁNÍ KULTURNÍCH AKCÍ A PROJEKTŮ PODPOROVANÝCH MO STŘEKOV Platné od
Rozvojový program MŠMT Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce 2014 – EXCELENCE STŘEDNÍCH ŠKOL 2014.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
Místní rozpočtové jednotky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Seminář k výběrovému řízení 2018
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV na rok 2010
Seminář pro příjemce OPVK
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Systém krizového řízení
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Pozemkové úpravy.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Dotační programy pro jednotky požární ochrany obcí
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Program na podporu lesních ekosystémů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Dotační tituly Plzeňského kraje v roce 2017
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Podání žádosti o dotaci na rok 2019
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Sociální a dostupné byty
Odbor životního prostředí a zemědělství
Dotace pro jednotky SDH obcí
Transkript prezentace:

Dotace Libereckého kraje v požární ochraně Seminář 17. 2. 2016 Dotace Libereckého kraje v požární ochraně Mgr. Arnošt Svárovský

Oblast podpory: č.1 Požární ochrana Poskytovatel: Liberecký kraj z rozpočtu Dotačního fondu LK Termín realizace projektů: leden – prosinec 2016 Programy na rok 2016: Program č. 1.1 - Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje Program č. 1.2 - Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje

- Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje Program č. 1.1 - Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje

Program č. 1.1 - Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje Účel podpory: U1) Pořízení nové CAS v rámci reprodukce požární techniky pro jednotky PO se státní dotací U2) Technické zhodnocení rekonstrukcí CAS 32 – T815 na provedení speciální pro 6 osob U3) Obnova, doplnění a oprava osobních ochranných prostředků PO (jednovrstvé a vícevrstvé zásahové obleky, zásahové boty, rukavice, přilby, pracovní polohovací pásy, ochranné kukly, reflexní vesty a osobní svítilny) U4) Pořízení a oprava analogových mobilních a přenosných radiostanic včetně příslušenství U5) Pořízení, oprava a údržba technických prostředků jednotky předurčené pro zásahy v souvislosti s následky živelních pohrom způsobených vodou U6) Pořízení, oprava a údržba přetlakové dýchací techniky pro JPO s územní působností, oprava a revize dýchacích přístrojů, ochranné masky, náhradní tlakové lahve

Program č. 1.1 - Podpora jednotek PO obcí LK U7) Pořízení, obnova, oprava a výstavba: a) pořízení, obnova a oprava věcných prostředků PO, ochranných prostředků a úprava úložných prostor mobilní požární tech. b) oprava CAS v provedení základním, případně technickém, s r. výroby 1985 a mladším nebo výškové techniky bez omezení roku výroby c) pořízení věcných prostředků PO mimo prostředků uvedených výše. d) pořízení DA s minimálně 6-ti místy k sezení a r. výroby 2011 a mladším nebo CAS v provedení základním, případně technickém, s r. výroby nebo celkové rekonstrukce 2001 a mladším e) oprava věcných prostředků PO mimo prostředků uvedených výše a na opravy CAS v provedení základním s r. výroby 1984 a starším nebo DA bez omezení r. výroby f) výdaje spojené s opravou, úpravou a výstavbou objektů (hasičské zbrojnice, garáže) sloužících k zabezpečení činnosti JPO

Program č. 1.1 - Podpora jednotek PO obcí LK Oprávněný žadatel: Obce Libereckého kraje, které v souladu se zákonem č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, zřizují jednotku (jednotky) požární ochrany.

Program č. 1.1 - Podpora jednotek PO obcí LK Postup při podání žádostí Formulář „Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Libereckého kraje na rok 2016“ Odeslat elektronicky přes webový portál, odkaz je na konci elektronického formuláře Žádosti (nikoli e-mailem) a zároveň Odeslat datovou schránkou (s elektronickým podpisem statutárního zástupce) s povinnými přílohami nebo v tištěné podobě s povinnými přílohami na adresu: Krajský úřad Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2, nebo osobně do podatelny Krajského úřadu - U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2. (rozhodující je datum a hodina doručení, nikoli datum podání na poštu) Termín pro předložení žádostí 29. 2. 2016 až 18. 3. 2016 do 14:00 hodin

Program č. 1.1 - Podpora jednotek PO obcí LK Nezbytné náležitosti žádosti: Formulář „Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Libereckého kraje na rok 2016“ Podrobný popis projektu - zdůvodnění včetně podrobné finanční rozvahy a časového plánu prací Potvrzení o elektronickém odeslání Žádosti (generované webovým portálem) Vytištěné

Program č. 1.1 - Podpora jednotek PO obcí LK Upřesnění: Výše dotace Minimální výše dotace (v Kč) 10.000,- Kč Maximální výše dotace (v Kč) 1.000.000,-Kč Maximální výše dotace kraje ze způsobilých výdajů (v %) 60 % Maximální počet žádostí, které může podat jeden žadatel v této výzvě do programu 8 (Z toho nejvýš po jedné žádosti samostatně na účel U1 až U6 a nejvýše 2 žádosti na účel U7)

Program č. 1.1 - Podpora jednotek PO obcí LK Upřesnění: OMEZENÍ PODPORY: Dotace bude poskytnuta pouze obci, která disponuje aktivním koncovým prvkem JSVV (jednotného systému varování a vyrozumění obyvatelstva) !!! Různé omezení výše podpory pro každý ÚČEL rozdílně! Např. Dotace bude poskytnuta do výše 150.000,- na 1 organizovaný výjezd jedn. PO na pořízení, opravy a údržbu přetlakové dýchací techniky pro JPO s územní působností, opravy a revize dýchacích přístrojů, ochranné masky, náhradní tlakové lahve = omezení 4 ks dýchací přístroj dle 247/2001 platí i pro REVIZE

– Podpora Sdružení hasičů ČMS Program č. 1.2 – Podpora Sdružení hasičů ČMS Libereckého kraje

Program č. 1.2 – Podpora Sdružení hasičů ČMS Libereckého kraje Účel podpory: Organizování letních táborů a soustředění mladých hasičů Práce s dětmi a mládeží včetně hasičských soutěží dětí a mládeže Celoroční činnost mladých hasičů Organizování soutěží dospělých

Program č. 1.2 – Podpora Sdružení hasičů ČMS LK Oprávněný žadatel: složky Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (sbory dobrovolných hasičů obcí Libereckého kraje) Právní forma = SPOLEK PŘEREGISTRACE = nový NÁZEV = nové RAZÍTKO

Program č. 1.2 – Podpora Sdružení hasičů ČMS LK Postup při podání žádostí Formulář „Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Libereckého kraje na rok 2016“ Odeslat elektronicky přes webový portál, odkaz je na konci elektronického formuláře Žádosti (nikoli e-mailem) a zároveň V tištěné podobě s povinnými přílohami na adresu: Krajský úřad Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2, nebo osobně do podatelny KÚ LK - U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 (rozhodující je datum a hodina doručení, nikoli datum podání na poštu) Má-li žadatel datovou schránku, pak lze zasílat i jejím prostřednictvím (s elektronickým podpisem statutárního zástupce) s povinnými přílohami . Termín pro předložení žádostí 1. 3. 2016 až 30. 3. 2016 do 16:00 hodin

Program č. 1.2 – Podpora Sdružení hasičů ČMS LK Nezbytné náležitosti žádosti: Formulář „Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu Libereckého kraje na rok 2016“ Podrobný popis projektu, jeho zdůvodnění včetně finanční rozvahy a časového plánu prací Kopie dokladu o účtu v bance ne starší 3 měsíců Kopie dokladu o statutárním zástupci – příloha k registračnímu listu Čestné prohlášení o splnění závazků vůči zdravotním pojišťovnám, správě sociálního zabezpečení, finančnímu úřadu a Libereckému kraji (formulář je k dispozici na webových stránkách oddělení krizového řízení) Potvrzení o elektronickém odeslání Žádosti (generované webovým portálem)

Program č. 1.2 – Podpora Sdružení hasičů ČMS LK Upřesnění: Výše dotace Minimální výše dotace (v Kč) 1.500,- Kč Maximální výše dotace (v Kč) 40.000,- Kč Maximální výše dotace kraje ze způsobilých výdajů (v %) 70 % Maximální počet žádostí, které může podat jeden žadatel v této výzvě do programu 3

Program č. 1.2 – Podpora Sdružení hasičů ČMS LK Upřesnění: Občerstvení v jakékoliv podobě (včetně v případě akcí pro děti a mládež potraviny určené jako ceny pro soutěžící) nesmí přesáhnout 30 % z celkových způsobilých nákladů. U letních táborů a soustředění MH se do občerstvení nezahrnují náklady na potraviny k zajištění stravování účastníků akce.

Program č. 1.2 – Podpora Sdružení hasičů ČMS LK Upřesnění: OMEZENÍ PODPORY: do výše 70 % celkových způsobilých nákladů nejvýše však 10.000 Kč - lokální charakter - práce s dětmi a mládeží, včetně soutěží dětí a mládeže, včetně celoroční činnosti mladých hasičů nejvýše však 7.500 Kč - lokální charakter - soutěže dospělých v disciplínách požárního sportu nejvýše však 25.000 Kč - okresní rozsah nejvýše však 40.000 Kč - krajský rozsah nejvýše však 40.000 Kč - letní tábory a soustředění MH, maximálně však 70 Kč na jednoho účastníka (dítě do 18ti let) a jeden den (počítán každý započatý den)

Podrobné informace http://kancelar-hejtmana.kraj-lbc.cz/page17/dotacni-fond-libereckeho-kraje-podpora-pozarni-ochrany http://kancelar-hejtmana.kraj-lbc.cz/page17/dotacni-fond-libereckeho-kraje-podpora-pozarni-ochrany/2016

Údaje z žádosti budou ve smlouvě = ZÁVAZNÉ !!! POZOR: Údaje z žádosti budou ve smlouvě = ZÁVAZNÉ !!! Termín realizace projektu – musí se do něj vejít všechny platby Účel – velmi stručný zvolit variantu z vyhl.programu Parametry – neuvádět v Kč, ale v ks, spr., dnech... % podílu kraje : % podílu žadatele – v závěr. vyúčtování nesmí být VŮBEC překročen podíl kraje

Děkuji za pozornost Mgr. Arnošt Svárovský Odbor kancelář hejtmana Oddělení krizového řízení Odborný zaměstnanec pro IZS ____________________________________ Krajský úřad Libereckého kraje U Jezu 642/2a  *  461 80  Liberec 2 tel.: +420 485 226 202  *  fax: +420 485 226 211 mobil: +420 739 541 618 e-mail: arnost.svarovsky@kraj-lbc.cz  *  www.kraj-lbc.cz