Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Život.  Jeho otec byl lékárník.  Kvůli finančním potížím jeho rodiny, nemohl Hanz chodit do školy. Učil se sám z knih.  Ve 12. letech pomáhal svému.
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
GENESIS.
The Beatles Vznik: Rozpad:1970.
Fryderyk Chopin.
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Linkin Park.
Tereza Látalová.
BennyGoodmanBennyGoodman. Rodné jménoBenjamin David Goodman PřezdívkaKrál swingu Narození 30. května, 1909 Chicago, Illinois, USA Úmrtí 13. června, 1986.
Bratři Čapkové.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
VYPRACOVAL: Filip Olejník
The Rolling Stones.
Populární hudba ve světě v letech
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Handicapované osobnosti
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Jessica COX.
Beethoven by Andy Ludwig van
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Shakira.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
William Shakespeare 1564 *
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Emil František Burian
FLORIDA JEHO ZAČÁTKY  Narodil se ve městě Carol City, státu Florida, okolo roků 1979 a 1980, přesné datum je nejasné, ale vychází se z 16 prosince.
Vytvořila: Kateřina Barešová IX.B
Martin Malý Prima.
Pitbull.
Mikuláš Francán.
Pink Floyd je anglická hudební skupina založená v roce 1964, která se dostala do povědomí díky svému psychedelickému rocku. Postupem času se kapela žánrově.
DRUHÁ FÁZE PRŮMYSLOVÉ REVOLUCE – OBJEVY A VYNÁLEZY NOBELOVA CENA Autor: Nikola Šimánková, 8.ročník.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/12 Název materiálu: Jakub Jan Ryba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Marie Curieová-Sklodowská
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Marie Curie Sklodowska
Justin Bieber.
Vytvořil: Jiří Burda The Shadows.
P.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Jimy Hendrix AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Aník a Maky 5.A Ed Sheeran.
Světoví hudební skladatelé
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
Rock Jakub Řehoř kvarta.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Blíže se seznámí s hudebním skladatelem Antonínem Dvořákem.
Hudební skupina QUEEN. ZÁKLADNÍ INFORMACE Vznik skupiny – Členové – Freddie Mercury, John Deacon, Brian May a Roger Taylor Art-rocková/Pop-rocková.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Queen Radek Horký

Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku 45 let Byl členem rockeové skupiny queen je považován za jednoho z nejvýznamnějších zpěváků v historii Byl homosexual Měl předkus

Mládí Narodil se na východoafrickém ostrově Zanzibar.. V pěti letech (roku 1951) začal navštěvovat zanzibarskou místní školu. Roku 1995 byl poslán do bombaje(Indie), kde žil v internátní škole St. Peter's v panchgani Opustil tak svého otce, mladší sestru Kashmiru a hlavně svou matku, se kterou měl velmi silný vztah Začal chodit na hodiny klávíru které pozitivně ovlivnily jeho budoucí kariéru Dokonce se svými kamarády založil svoji první skupinu The Hectics, kde hrál na klavír. A právě zde získal přezdívku, pod kterou ho bude znát celý svět – Freddie Roku 1963 školu z neznámých důvodů opustil, vrátil se domů a dokončil své vzdělání Po revoluci na Zanzibaru se rodina v roce 1965 přestěhovala do Britanie

dospělost V roce 1969 se seznámil s kytaristou Brieanem Mayem Tito dva, ještě s timmem stafflem, založili v roce 1968 kapelu Smile. Po slibně rozjetém začátku však kapela začala trošku krachovat a on sám jim navrhl, zdali by u nich v kapele nemohl účinkovat, oni s tím souhlasili. Jedinému Timu Staffelovi se to příliš nezamlouvalo a nakonec opustil kapelu. Roger a Brian navrhovali jako název kapely Grand Dance, ale on si prosadil, že se bude jmenovat Queen. Potřebovali ještě jednoho člena, kterým se stal po dlouhém hledání našel john dancon

Queen Queen je britská rocková hudební skupina, založená roku Je považována za jednu z nejlepších a nejvlivnějších hudebních skupin všech dob. Jejich počátky začaly už v roce 1968 Skupina tvoří skupinu tvořili kytarista Brian May zpěvák Freddie Mercury a bubeník Roger Taylor

Nejzámnější písničky 1) Don't Stop Me Nowhttps:// 2) I Want To Break Freehttps:// 3) We Will Rock Youhttps:// 4) Another One Bites the Dusthttps://

alba covers news of the world classic queen