Personální práce v malé organizaci Milada Matyšková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Personální řízení v malých podnicích
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Kariérové poradenství
Personální řízení a jeho úloha v podniku
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Personální informační systém
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Pracovní spokojenost všeobecných sester ve světle Herzbergovy teorie
Znalost pojištění ve veřejném mínění Bc. Petr Horák Brno, červen 2012 Vedoucí: Ing. Zuzana Hrdličková, Ph.D. Obhajoba bakalářské práce Oponent: Ing. Ondřej.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Personální plán pro podnikatelský plán
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
Změny devizového kurzu ČNB a vývoj mezd doc. Ing. Jaruše Krauseová, CSc.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Autor bakalářské práce: Ondřej Netík Vedoucí bakalářské práce:Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent bakalářské práce:Mgr. Stanislav Křída České Budějovice,
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vzdělávání zaměstnanců v UniCredit Bank, a.s. Autor bakalářské práce:
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu s potravinářských zbožím Autor: Veronika Janáková Vedoucí práce: Ing.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
VŠTE v Českých Budějovicích Bakalářská práce
ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Návrh podnikatelského plánu založení distribučního centra pro EU a svět pro výrobu tisknutelného světla na papír Jiří Plch.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Název společnosti Obchodní plán.
Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Ústav podnikové strategie Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor BP: Miroslava Sobotovičová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Analýza marketingového mixu ve vybraném podniku
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Prezentace obchodního plánu
Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

Personální práce v malé organizaci Milada Matyšková

Cíl práce Posoudit současnou personální práci v malé organizaci a navrhnout možná zlepšení.

Zkoumaná společnost Název: X spol. s r.o.  společnost nechtěla být jmenována Sídlo: okres Znojmo Vznik: 1999 Předmět činnosti: konzervárenská činnost zaměřená na zpracování ovoce a zeleniny Počet zaměstnanců: 20 – 44  20 kmenových, 24 sezónních

Zvolené předpoklady 1. nedostatečné využití nabídky lidských zdrojů 2. podcenění významu zaměstnaneckých výhod 3. soustředění se na rozvoj a vzdělávání zaměstnanců 4. neodpovídající prémiový řád 5. negativní vliv finanční krize na personální činnost

Metodika práce Metoda rozhovoru - důvody výběru: získání potřebných informací pro výzkum v krátkém čase umožňuje zjistit stanovisko vedoucího pracovníka a pomocí dalších otázek reagovat, tak aby bylo dosaženo žádoucích výsledků při ověřování platnosti předpokladů Dotazníkové šetření – důvody výběru: spolehlivý zdroj informací a časová nenáročnost distribuce: přímou formou důvod volby: většina pracovníků pracuje ve výrobě dotazník byl distribuován všem 20 přítomným pracovníkům SWOT analýza – důvody výběru: umožňuje kompletně vyhodnotit fungování organizace a nalézt problémy či nové možnosti růstu rychlá a levná metoda

Vzorek Dotazníkového šetření se zúčastnilo dvanáct z dvaceti oslovených pracovníků zkoumané organizace. DotazníkyAbsolutní četnost Relativní četnost odevzdané1260.0% neodevzdané 840.0% celkem %

Vyhodnocení platnosti předpokladů PředpokladDotazníkRozhovorCelková platnost Č. 1 Č. 2   Č. 3 Č. 4   Č. 5  

Návrhy možného zlepšení a doporučení pro zkoumané personální činnosti

1. Plánování, získávání a výběr pracovníků Nevyužívání dostupných a levných možností na uveřejnění nabídek práce při hledání vhodných potenciálních zaměstnanců. Využití služeb internetových portálů zaměřených na Využití služeb internetových portálů zaměřených na zprostředkování práce zprostředkování práce  inzeráty na brigády - zdarma  běžné pracovní nabídky řádově 6000 Kč/měsíc  různé balíčky služeb těchto portálů Využití služby temporary help Využití služby temporary help Ceny jsou pro každý podnik individuální, dle požadavků a finančních možností. Využití vysoké míry nezaměstnanosti Využití vysoké míry nezaměstnanosti (okres Znojmo 15,38%) Najít vhodné zaměstnance z široké nabídky uchazečů

2. Zaměstnanecké vztahy na velmi dobré úrovni zaměstnanci jsou spokojeni  s pracovní dobou  pracovním prostředím  výší benefitů Společnosti doporučuji se i nadále soustředit na zlepšování pracovního prostředí a péče o zaměstnance.

3. Rozvoj a vzdělávání pracovníků  nastolený systém vzdělávání odpovídá velikosti a finančním možnostem společnosti  zaměstnanci jsou se současným systémem vzdělávání spokojeni Společnost X spol. s r.o by se i nadále měla soustředit na rozvoj a vzdělávání pracovníků. soustředit na rozvoj a vzdělávání pracovníků.  Kvalitně vyškolený personál odvede odpovídající práci, ale také může přijít s množstvím inovativních nápadů.

4. Odměňování pracovníků  výše mezd odpovídá průměru v daném mikroregionu  zaměstnanci jsou s výší svých mezd spokojeni  zaměstnanci nejsou spokojeni výší prémií  rozpočet dané společnosti v současné situaci neumožňuje navýšení prémií V závislosti na vývoji finanční situace společnosti doporučuji se v budoucnu zaměřit na prémiový řád, respektive výši prémií.

5. Ukončení pracovního poměru  společnost netrpí vysokou fluktuací zaměstnanců (maximálně tři pracovníci za rok)  výpovědi ze strany zaměstnavatele jen výjimečně pouze z důvodu porušení pracovní kázně Tato oblast personální činnosti je zcela v pořádku. v pořádku.  Nízká fluktuace zaměstnanců je dokladem kvalitních vztahů zaměstnanec zaměstnavatel.

6. Demografický problém  ve společnosti v současné době nepracuje žádný pracovník mladší 30ti let  Hrozí možnost nedostatku kvalitních zaměstnanců společnost sídlí v malém městě, kde mladí lidé odchází za prací do větších měst Je nutné nepodcenit absenci mladých zaměstnanců do 30ti let a zaměřit se na hledání potencionálních dlouhodobých zaměstnanců.

Děkuji za pozornost