Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa."— Transkript prezentace:

1 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa Verbičová Vedoucí práce: Ing. Lukáš Polanecký Oponent práce: Ing. Petra Matoušková České Budějovice, červen 2016

2 Struktura prezentace Motivace a důvody k řešení daného problému
Cíl práce Výzkumné otázky Použité metody Představení společnosti Odpovědi na výzkumné otázky Stručné závěrečné shrnutí

3 Motivace a důvody k řešení daného problému
Osobní zájem o danou problematiku Znalost zkoumané společnosti Dostupnost informací

4 Cíl práce Cílem bakalářské práce je provést analýzu vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku, zhodnotit komunikaci mezi zaměstnanci a navrhnout doporučení na zlepšení komunikace mezi řídícími pracovníky a zaměstnanci podniku.

5 Výzkumné otázky Jsou zaměstnanci společnosti spokojeni s komunikací se svými nadřízenými? Jak často probíhá komunikace mezi pracovníky firmy a jejich řídícími pracovníky? Jaká forma komunikace je v daném podniku nejvíce využívána?

6 Použité metody Řízený rozhovor s řídícím pracovníkem 5 otázek
Řízený rozhovor se zaměstnancem Dotazníkové šetření 18 otázek (17 uzavřených, 1 otevřená) ze 100 respondentů plně odpovědělo 67

7 Představení společnosti
Název firmy: Plzeňský Prazdroj, a. s. Sídlo: U Prazdroje 7, Plzeň Právní forma: akciová společnost Předmět podnikání: hostinská činnost pivovarnictví a sladovnictví výroba nápojů - alkoholické, nealkoholické provozování kulturních zařízení a další

8 Odpovědi na výzkumné otázky
Otázka č. 1 - Jsou zaměstnanci společnosti spokojeni s komunikací se svými nadřízenými? ve většině případů ANO Otázka č. 2 - Jak často probíhá komunikace mezi pracovníky firmy a jejich řídícími pracovníky?

9 Odpovědi na výzkumné otázky
Otázka č. 3 - Jaká forma komunikace je v daném podniku nejvíce využívána?

10 Stručné závěrečné shrnutí
Zjištěné nedostatky: Špatná informovanost pracovníků Nedostatek prostoru pro komunikaci Nedostatečná motivace

11 Stručné závěrečné shrnutí
Návrhy opatření: Intenzivnější a pravidelné schůzky Častější pochvaly Odměňování pracovníků na stejné bázi Mimořádné finanční ohodnocení Cíl práce splněn

12 Děkuji Vám za Vaši pozornost


Stáhnout ppt "Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa."

Podobné prezentace


Reklamy Google