MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Advertisements

ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
STS/S 10 Obsluha, používání a údržba MPT v jednotce podle návodů k obsluze a interních aktů řízení Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Milan Stejskal Krajský koordinátor BESIP pro Kraj Vysočina Tel: , Nová koncepce dopravní výchovy Pro Kraj.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci je na základě tísňové výzvy, není-li.
K OMUNIKACE VERBÁLNÍ A NEVERBÁLNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
DEN ZEMĚ –orientační závod Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Horská služba ČR NONSTOP SOS
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Úraz není náhoda - úrazy dětí
Bezpečnostní systém ČR
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
Úřad práce České republiky
1. Význam a úkoly technického kreslení Technická dokumentace
Hradec Králové, 17. září 2014.
První pomoc Bc. Kateřina Cuperová
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název vzdělávacího materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Název vzdělávacího materiálu
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
Poměr v základním tvaru.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_14_Teplota a čas
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Přehled nejdůležitějších novinek
Setkání kariérových poradců
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Poměr v základním tvaru.
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Věcné učení První pomoc
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
První pomoc.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Nabízené služby společnosti
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje

Mladý záchranář Soutěž Mladý záchranář si klade za cíl prověřit znalosti žáků 2. stupně ZŠ z oblasti ochrany člověka za mimořádných událostí, které děti získávají ve školách v rámci vyučování. Soutěž se koná na všech územních odborech HZS Ústeckého kraje ve spolupráci s Asociací Záchranný kruh, Policií ČR, Zdravotnickou záchrannou službou, Klubem svazu CO, ČČK, OSHČMaS za finanční podpory Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Mladý záchranář Jednotlivé úkoly prověří znalosti teoretické, ale také fyzickou zdatnost dětí a prohloubí dovednosti ze záchranářské problematiky, zejména při poskytování první pomoci, sebeochrany a pomoci jiným osobám v případě ohrožení. Na každém stanovišti děti získají bodové ohodnocení, které se zaznamená na hodnotící list. Soutěžní družstva jsou smíšená a tvoří je 2 dívky a 2 chlapci, kteří navštěvují 5. až 8. třídu druhého stupně základní školy.

Mladý záchranář TEST ZNALOSTÍ -20 otázek z problematiky ochrany člověka za mimořádných událostí a požární ochrany, časový limit 20 minut

Mladý záchranář 1. stanoviště MĚSTSKÁ POLICIE - otázky z dopravní problematiky, obecná právní povědomost

Mladý záchranář 2. stanoviště ČINNOST PŘI MIMOŘÁDNÉ ÚDÁLOSTI - chování při mimořádné události, znalost varovného signálu a možných způsobů ukrytí

Mladý záchranář 3. stanoviště STŘELBA ZE VZDUCHOVKY - střelba na dřevěné špalíky

Mladý záchranář 4. stanoviště PROSTŘEDKY INDIVIDUÁLNÍ OCHRANY a EVAKUACE - správné použití PIO, improvizovaná ochrana, evakuační zavazadlo

Mladý záchranář 5. stanoviště HOD ZÁCHRANNÝM LANEM NA CÍL, UZLOVÁNÍ - záchrana tonoucího (hod záchranným lanem do vyznačeného kruhového území), uzly

Mladý záchranář 6. stanoviště ZDRAVOVĚDA - první pomoc (teoretická a praktická část), umět se správně a včas rozhodnout o pořadí ošetření podle druhu zranění, první pomoc při tepenném a žilním krvácení, při bezvědomí, při zástavě dechu, při šoku, ošetření zlomenin a popálenin

Mladý záchranář 7. stanoviště TOPOGRAFIE - orientace v terénu a na topografické mapě, určení světových stran, vzdálenosti podle měřítka mapy a práce s azimutem

Mladý záchranář 8. stanoviště PRAKTICKÁ DISCIPLÍNA - překonání zamořeného území pomocí dvou lan, běh na požární věž, házení hadic

Mladý záchranář 9. stanoviště POŽÁRNÍ OCHRANA a POŽÁRNÍ ÚTOK -znalost hasebních látek a prostředků, hasící přístroje -požární útok na terč

Mladý záchranář Letošní ročník soutěže Mladý záchranář 2012 proběhne v měsících květnu a červnu na všech územních odborech HZS Ústeckého kraje. Školy budou na soutěž zvány s dostatečným předstihem. Jako podklady pro přípravu dětí by měly sloužit příručky, které v minulých letech distribuovalo MV GŘ HZS ČR „Ochrana člověka za mimořádných událostí“, „Výchova dětí v oblasti požární ochrany“ a „Co dělat …“. Dále doporučujeme využít internetový bezpečnostní portál

Těšíme se na shledanou na Mladém záchranáři 2012 V případě dotazů se obracejte na: Por. Ing. Iva Karafiátová oddělení přípravy a ochrany obyvatelstva KŘ HZS ÚK Telefon: