Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník."— Transkript prezentace:

1

2 Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník

3 1. Prohlédni si dopravní prostředky na obrázcích a vyprávěj, kde si s nimi děti mohou hrát. 2. Tužkou interaktivní tabule spoj obrázky s nápisy.

4 dopravní značky dopravní předpisy vybavení jízdního kola místa na hraní a sport důležitá telefonní čísla poskytnutí první pomoci 3. Zapiš si do pracovního listu.

5 ______, dej přednost v jízdě! stezka ___ _______ Zákaz vjezdu _________! přechod ___ ________ hlavní _______ stezka ___ ________ 4. Doplňuj, co schází v názvech značek.

6 5. Klikni na správnou odpověď. Těmto cyklistům chybí přilba. Těmto cyklistům chybí svačina. Chlapec má asi křeče v nohou. Na kole má jezdit pouze jeden cyklista. Chlapec porušuje bezpečnost jízdy. Na kole můžeme vozit kamarády. Přilbu používají cyklisté jen ve špatném počasí. Cyklista mladší 18 let je povinen používat přilbu. Musím stát a sledovat semafor. Nyní mohu vjet do křižovatky.

7 6. Klikni na správnou odpověď. Na bílém kole chybí zvonek. Na bílém kole chybí brzdy. Na řídítka patří vlaječky. Na řídítka patří brzdové páčky.

8 7. Klikni na správnou odpověď. Na kole můžeme jezdit po všech silnicích. Na dálnici se nesmí jezdit na kole. Po chodníku můžeme jezdit v pruhu pro cyklisty. Na kole nesmíme jezdit po chodníku.

9 8. Říkej správná telefonní čísla. Záchranná služba: Policie: Hasiči: Integrovaný záchranný systém:

10 10. Říkej co nepatří do lékárničky. 9. Předveď spolužákům, jak se zachováš, když budeš svědkem nehody.

11

12

13 VY_32_INOVACE_014_BEZPEČNĚ NA HŘIŠTI I NA SILNICI_GAWRONOVÁ Ověřeno: 11. 4. 2012 Klíčová slova: bezpečnost silničního provozu, cyklista, jízdní kolo, první pomoc, důležitá telefonní čísla Anotace: Prezentace PowerPoint „Bezpečně na hřišti i na silnici“ nabízí praktické činnosti zaměřené na dopravní výchovu. Je určena žákům prvního stupně základní školy praktické. Žáci si procvičí vědomosti potřebné k získání průkazu cyklisty. Reflexe: Žáci mohou souběžně s prezentací vyplňovat pracovní list „Vybavení jízdního kola“ (VY_32_INOVACE_012_VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA_JANA GAWRONOVÁ, ze dne 27. 3. 2012)

14 HOLIŠ Radim. Wikipedia, otevřená encyklopedie[online], 1. 7. 2011, 08:03 [cit.2012/04/01],Soubor:ZZS JMK nové sanitky (01).jpg Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:ZZS_JMK_nov%C3%A9_sanitky_%2801%29.jpg MAŇAS Michal. Wikipedia, otevřená encyklopedie[online], 24. 9. 2006, 22:40[cit.2012/04/01],Soubor:Integrovany_zachranny_system.jpg Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Integrovany_zachranny_system.jpg http://office.microsoft.com/cs-cz/images/ Citace:


Stáhnout ppt "Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google