Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Integrovaný operační program (IOP)
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Integrovaný operační program
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období

Integrovaný operační program (IOP) Úvod IOP  Je jedním z operačních programů pro období  Operačním programem realizovaným pro cíl 1 Konvergence a cíl 2 Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost  Charakterizován jako tématický OP s ucelenými oblastmi viz prioritní osy  Koncipován jako program komplexních intervencí národního rozměru pro řešení společných problémů na území ČR  Navazuje na principy Lisabonské strategie  Zpracován na základě principu partnerství  Řídícím orgánem IOP je Ministerstvo pro místní rozvoj

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa IOPNázev prioritní osyAlokace Prioritní osa 1 Modernizace veřejné správy 334 mil. € Prioritní osa 2 Zavádění ICT v územní veřejné správě 170 mil. € Prioritní osa 3 Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 545 mil. € Prioritní osa 4 Národní podpora cestovního ruchu 65 mil. € Prioritní osa 5 Národní podpora územního rozvoje 420 mil. € Prioritní osa 6 Technická pomoc 45 mil. €

Integrovaný operační program (IOP) Globální cíl IOP  Modernizace a zefektivnění činností a procesů v oblasti veřejné správy, veřejných služeb a řízení územního rozvoje a podpora vybraných aktivit, které jsou stěžejní pro vyvážený a harmonický rozvoj celého území ČR.

Integrovaný operační program (IOP)  Specifický cíl 1 Zvýšení efektivity a zkvalitnění procesů a zlepšení dostupnosti služeb veřejné správy na národní a regionální úrovni aplikací moderních ICT  Specifický cíl 2 Modernizace a systémová přeměna vybraných veřejných služeb s cílem nastartování procesu celkové transformace veřejných služeb jako základního předpokladu pro zajištění konkurenceschopnosti regionů  Specifický cíl 3 Lepší využití potenciálu území prostřednictvím národních, systémových intervencí v oblasti CR, kultury, bydlení a rozvoje systémů územních politik

Integrovaný operační program (IOP) Struktura IOP Na základě identifikace potřeb (vycházejících ze SWOT) jsou cíle převedeny do následujících priorit Zvýšení efektivity a procesů a zlepšení dostupnosti služeb veřejné správy na národní a regionální úrovni „Smart Administration“ Zvýšení efektivity a procesů a zlepšení dostupnosti služeb veřejné správy na národní a regionální úrovni „Smart Administration“ Modernizace a systémová přeměna vybraných veřejných služeb Modernizace a systémová přeměna vybraných veřejných služeb Zlepšení koordinace, modernizace přístupů a metod v oblasti podpory územního rozvoje Zlepšení koordinace, modernizace přístupů a metod v oblasti podpory územního rozvoje

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 1 Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě 1a Cíl Konvergence 1b Cíl Konkurenceschopnost ZS Ministerstvo vnitra příjemci podpory  organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy 1 a)zavádění, rozvoj a propagace poskytování služeb elektronické veřejné správy s důrazem na bezpečný, transparentní, rychlý a jednoduchý přístup ke službám poskytovaným orgány veřejné správy b)vytváření celostátních základních a dalších relevantních registrů veřejné správy c)zkvalitnění výkonu činností ústředních orgánů státní správy prostřednictvím moderních informačních a komunikačních systémů a sítí

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 2 Zavádění ICT v územní veřejné správě - jen Cíl Konvergence ZS Ministerstvo vnitra příjemci podpory  kraje a jimi zřizované a zakládané organizace  obce a jimi zřizované a zakládané organizace  svazky obcí

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy 2 a)sdílení dat s centrálními registry ve veřejné správě a vytváření dalších relevantních registrů pro potřeby územní veřejné správy b)budování komunikační infrastruktury územní veřejné správy c)vybudování přístupových míst pro komunikaci s informačními systémy veřejné správy d)elektronizace služeb veřejné správy, a to zejména formou elektronizace procesních postupů agend vykonávaných orgány územní veřejné správy

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb - jen Cíl Konvergence příjemci podpory  organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace  kraje (kromě 3.2) a jimi zřizované organizace  obce (kromě 3.2) a jimi zřizované organizace  podnikatelé (osoby zapsané v obchodním rejstříku a osoby podnikající na základě živnostenského oprávnění nebo na základě zvláštních předpisů - jen 3.1)  nestátní neziskové organizace (jen 3.1 a 3.2)  fyzické a právnické osoby poskytující veřejnou službu v oblasti zdravotní péče (jen 3.2)

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy 3.1. Sociální integrace – ZS MPSV a)investiční podpora procesu a zavádění jednotného přístupu v transformaci pobytových zařízení sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb b)investiční podpora při zajištění dostupnosti takových služeb, které umožní návrat příslušníků nejvíce ohrožených sociálně vyloučených romských lokalit zpět na trh práce a do společnosti c)investiční podpora poskytovatelům sociálních služeb, zaměstnavatelům a dalším subjektům při prosazování a realizaci nástrojů sociální ekonomiky

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy 3.2. Služby v oblasti veřejného zdraví ZS MZd a)modernizace a obnova přístrojového vybavení národních sítí zdravotnických zařízení včetně technického zázemí b)systémová opatření v oblasti prevence zdravotních rizik obyvatelstva a prevence sociálního vyloučení osob znevýhodněných jejich zdravotním stavem nebo věkem c)řízení kvality a nákladovosti systému veřejného zdraví

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy 3.3. Služby v oblasti zaměstnanosti ZS MPSV a)investiční podpora transformace a posilování služeb zaměstnanosti v ČR, včetně vytvoření nestátních institucí trhu práce b)vybudování dalších školících středisek služeb zaměstnanosti a podpora spolupracujících organizací c)vybudování a podpora poradensko-vzdělávacích středisek pro klienty služeb zaměstnanosti

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy 3.4. Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik – ZS MV a)vybudování informačního systému operačních středisek IZS b)vybudování infrastruktury pro zajištění efektivity příjmu a poskytování humanitární pomoci c)vybudování infrastruktury pro jednotný a efektivní výcvik IZS – velký projekt Národního centra pro krizovou připravenost a výcvik složek IZS d)pořízení technologie pro zajištění akceschopnosti IZS e)zřízení kontaktních a koordinačních center po celém území ČR

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 4 Národní podpora cestovního ruchu 4a Cíl Konvergence 4b Cíl Konkurenceschopnost MMR příjemci podpory  organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace  NNO a zájmová sdružení právnických osob s celorepublikovou působností v cestovním ruchu

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy 4 a)zavedení národního informačního a rezervačního systému b)zavádění a informační podpora národních a mezinárodních standardů ve službách CR c)podpora marketingu na národní úrovni a tvorby zdrojových databází d)prezentace a propagace kulturního a přírodního bohatství, kulturního průmyslu a služeb s využitím pro cestovní ruch na národní úrovni e)podpora prezentace ČR jako destinace cestovního ruchu

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 5 Národní podpora územního rozvoje – jen Cíl Konvergence Oblast intervence 5.1. Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví ZS MK příjemci podpory organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace  obce a jimi zřizované organizace, svazky obcí  NNO a zájmová sdružení právnických osob

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy a)budování a zefektivnění tematicky specializovaných národních center pro identifikaci, dokumentaci, uchování, užívání a prezentaci kulturního dědictví b)realizace vzorových projektů obnovy a využití nejvýznamnějších součástí nemovitého památkového fondu ČR c)zdokonalení infrastruktury pro moderní kulturní služby s vyšší přidanou hodnotou

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 5 Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích MMR příjemci podpory  vlastníci bytových, popř. nebytových domů  obce (pro revitalizaci prostředí veřejných prostranství)

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy 5.2. – jen jako součást IPRM a)revitalizace veřejných prostranství b) regenerace bytových domů c)pilotní projekty zaměřené na řešení romských komunit

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 5 Oblast intervence 5.3 Modernizace a rozvoj systémů tvorby územních politik MMR příjemci podpory  kraje  obce ( finanční prostředky €)

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy 5.3 a)podpora při zavádění územně analytických podkladů obcí s rozšířenou působností a krajů b)podpora tvorby a aktualizace územních plánů obcí s ohledem na udržitelný rozvoj území

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 6 Technická pomoc 6a Cíl Konvergence 6b Cíl Konkurenceschopnost MMR příjemci podpory  implementační struktura IOP (řídící orgán, zprostředkující subjekty)

Integrovaný operační program (IOP) Podporované aktivity prioritní osy 6 a)náklady vzniklé v souvislosti s jednáními monitorovacího výboru IOP a jiných pracovních skupin včetně výdajů za účast odborníků a jiných subjektů na těchto jednáních b)náklady související s přípravou, výběrem, oceněním a sledováním pomoci a operací c)náklady na audity, vnitřní kontrolní systém, kontroly prováděné na místě činností, kontrolu zadávání veřejných zakázek, dohled nad pravidly poskytování veřejné podpory apod. d)náklady na mzdové a jiné výdaje v rámci odměňování pracovníků zabezpečujících úkoly spojené s realizací programu IOP e)náklady na podporu absorpční kapacity projektů formou poradenství žadatelům o podporu z IOP při přípravě projektů

Integrovaný operační program (IOP) Rekapitulace Celkové finanční zdroje € € - Zprostředkující subjekty: Prováděcí dokument – finalizuje se Operační manuál – postupné naplňování jednotlivých kapitol Dne 28. února 2007 schválen vládou ČR Dne 20. prosince 2007 schválen EK Dne 12. února 2008 zasedání Monitorovacího výboru Celkové finanční zdroje € - příspěvek Společenství € - národní zdroje Zprostředkující subjekty: CRR, MV, MZd, MPSV a MK Prováděcí dokument – finalizuje se Operační manuál – postupné naplňování jednotlivých kapitol

Integrovaný operační program (IOP) Závěr  IOP byl předložen Evropské komisi – 3., 7., 10.,  Formální posouzení operačních programů Evropskou komisí  Již probíhá audit připravenosti – 1. výrok z 5. ledna 2008  Schválení (přijetí) všech operačních programů Evropskou komisí – předpokládané schválení posledního 1. čtvrtletí 2008  První výzvy IOP se očekávají v únoru 2008

Integrovaný operační program (IOP) sekce Programy

Integrovaný operační program (IOP) Děkuji za pozornost více informací na Děkuji za pozornost více informací na Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. ředitelka odboru Řídící orgán IOP a operačního programu TA