ZÁRUČNÍ DOBA. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252_TÉMA_Daň z přidané hodnoty Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Advertisements

DPH Ekonomika podniku 2. ročník DPH - nepřímá univerzální daní, tvoří součást ceny výrobků a služeb - je vybírána postupně při každém prodeji (když lesník.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
FINANČNÍ GRAMOTNOST MAJETKOVÉ POJIŠTĚNÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
OCHRANA SPOTŘEBITELE V PRÁVU EU ČÁST 2 VŠFS Praha 2016.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Veřejné rejstříky - Obchodní rejstřík.
Marketing. nástroje marketingu mix 5P product – produkt product – produkt price – cena (prodej) price – cena (prodej) place – distribuce (pozice) place.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Ekonomika DAŇ DĚDICKÁ A DAROVACÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Zoner Photo Studio, Histogram (7). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
FINANČNÍ GRAMOTNOST CENA. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
PRŮZKUM TRHU základy. 1. Odběratelé (zákazníci) Dotazníky nejdůkladnější způsob zjišťování potřeb, názorů a zvyklostí zákazníků.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z vína. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Zoner Photo Studio – Editor I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_251_TÉMA_ Zaměstnanec ve firmě Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
E K O N O M I K A Soustava veřejných příjmů. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ DAŇ SILNIČNÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB ČÁST 1.. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO52 Název.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z minerálních olejů.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z piva. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tabulátory (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Trvanlivost potravin Doc. Ing. Luboš Babička, CSc. ČZU v Praze Katedra kvality zemědělských produktů.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Kritéria dotazů II Access (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Úvod do databází MS Access (1).
Obchod, trh Základy hospodaření.
Provozovny společného stravování
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Spuštění programu (10).
NÁLEŽITOSTI ROZHODNUTÍ A ODVOLÁNÍ SEMINÁŘ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Název materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Daň z příjmů právnických osob
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Ing. Lenka Bombera Piskačová
CorelDRAW – základní objekty
Vkládání dat MS Access (5).
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daně VY_32_INOVACE_41_828 Projekt.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Reklamace. FINANČNÍ GRAMOTNOST Reklamace.
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Digitální učební materiál
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
DUM - Digitální Učební Materiál
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Účetní doklady - spotřební materiál nákup v hotovosti Implementace Krajského akčního plánu 1 Ústeckého kraje B (IKAP B) CZ /0.0/0.0/16_034/
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Zákony trhu. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Transkript prezentace:

ZÁRUČNÍ DOBA

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské Lázně, Obchodní 282 Tento projekt je financován Evropskou unií – Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Autor:Mgr. Marie Kubátová Předmět:Hospodaření domácnosti

Obsah Záruka1 Záruka u potravin 1 Záruka u potravin Záruka u potravin 34 Záruční doba ze zákona5 Prodloužená záruční doba6 Příklad7 Záruční list8 Záruční list- další info9 Otázky A10

Obsah Otázky B11 Zápis12 13

Záruka 1

Záruka u potravin – 1. 2

Záruka u potravin – 2. 3

Záruka u potravin – 3. 4

Záruční doba: - Spotřební zboží - záruční doba činí = 2 roky - Zvířata - záruční doba činí = do 6 týdnů - Krmiva - záruční doba činí = do 3 týdnů - Potravinářské zboží - záruční doba činí = do 8 dní - Lahůdky - záruční doba činí = do 1dne Záruční doba ze zákona 5

U spotřebního zboží (pračky, lednice, automobily, atp.) někdy prodejci nabízí tzv. prodlouženou záruční lhůtu. Místo 2 let (danou zákonem) třeba 3 nebo 5 let. Zákazník má tedy možnost reklamovat případnou vadu po delší dobu. Prodloužená záruční doba 6

PRAČKA – zakoupena Na pračku prodejce poskytuje prodlouženou záruku 3 roky. Po tuto dobu je možné uplatnit reklamaci ( tedy do ) - porucha – reklamace vady (neždímá) prodejce přijal reklamaci a po 20 dnech dodal pračku opravenou. Dodržel zákonnou lhůtu 30 dní. O dobu trvá - ní opravy (20dní) se prodlužuje záruční doba.(do ) Příklad 7

Záruční list Záruční list je písemně sjednaná a potvrzená záruční doba u spotřebního zboží Co musí obsahovat záruční list: Jméno a příjmení název nebo obchodní firmu prodávajícího identifikační číslo, sídlo (jde-li o právnickou osobu) nebo bydliště (jde-li o fyzickou osobu). Prodávající zde musí vysvětlit obsah poskytované záruky, uvést její rozsah, podmínky, dobu platnosti a způsob, jakým je možno uplatnit nároky z ní plynoucí. Prodávající je povinen vám vystavit ZL pokud o něj požádáte. 8

Záruční list – další info Další informace Záruční list není dokladem, který musíte nutně předložit, chcete-li reklamovat výrobek v době zákonné záruky. Umožňuje-li to povaha věci, může jako záruční list sloužit pouhý doklad o koupi, který obsahuje zákonem stanovené údaje. Odmítne-li prodávající vystavit záruční list a pouhý doklad je nedostačující, dopouští se přestupku. 9

1/ Jak se dozvím, zda těstoviny, které si chci koupit, nemají prošlou záruční lhůtu? U trvanlivých potravin je záruční lhůta uvedena na obalu. 2/ Jsou prošlé trvanlivé potraviny zdravotně závadné? Nejsou, výrobce pouze nezaručuje chuťovou kvalitu. 3/ Je chyba, když najdu prošlé těstoviny v polici mezi ostatními? Ano, prošlé potraviny musí být nabízeny zvlášť, musí být označené a musí na ně být poskytnuta sleva. Otázky A 10

1/ Koupila jsem si čerstvé mléko, ale ráno je zkyslé. Mohu ho jít reklamovat? Ano, pokud nemá prošlou lhůtu, která je uvedena na obale. 2/ V pondělí jsi cukrárně jsi koupil pro mamku dort k narozeninám, které má v sobotu. Jenže..při oslavě se zjistilo, že šlehačka je sražená. Můžeš dort reklamovat? Ne, protože u lahůdek je záruční doba pouze 1 den. Otázky B 11

Záruční doba: - Spotřební zboží - záruční doba činí = 2 roky - Zvířata - záruční doba činí = do 6 týdnů - Krmiva - záruční doba činí = do 3 týdnů - Potravinářské zboží - záruční doba činí = do 8 dní Lahůdky - záruční doba činí = do 1dne Prodloužená záruční lhůta U spotřebního zboží (pračky, lednice, automobily, atp.) někdy prodejci nabízí tzv. prodlouženou záruční lhůtu. Místo 2 let (danou zákonem) třeba 3 nebo 5 let. Zákazník má tedy možnost reklamovat případnou vadu po delší dobu. Záruční list - prodávající je povinen vám vystavit ZL pokud o něj požádáte. Zápis 12

%20E71C%20Mobil.jpg %20E71C%20Mobil.jpg vystavit-mi-k-vyrobku-zarucni-list/2 vystavit-mi-k-vyrobku-zarucni-list/2 Použité zdroje