Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Volnočasové projekty a EU financování
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha.
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Společný regionální operační program Budování rozvojového partnerství
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Transkript prezentace:

Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj

Společný regionální operační program (SROP) je souhrnným dokumentem zahrnujícím rozvojové priority sedmi regionů soudržnosti (celé území České republiky s výjimkou hl. města Prahy), které mohou být v období podporovány ze strukturálních fondů EU v rámci Cíle 1 Společný regionální operační program 

dosažení trvalého hospodářského růstu i růstu kvality života obyvatel regionů dosažení trvalého hospodářského růstu i růstu kvality života obyvatel regionů prostřednictvím nových ekonomických aktivit prostřednictvím nových ekonomických aktivit s důrazem na tvorbu pracovních míst v regionálním i místním měřítku s důrazem na tvorbu pracovních míst v regionálním i místním měřítku zlepšení kvality infrastruktury a životního prostředí zlepšení kvality infrastruktury a životního prostředí všeobecný rozvoj lidských zdrojů a prohlubování sociální integrace všeobecný rozvoj lidských zdrojů a prohlubování sociální integrace Globální cíl programu 

Priorita 1 Regionální podpora podnikání Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury Priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech Priorita 4 Rozvoj cestovního ruchu Priorita 5 Technická pomoc SROP je věnován těmto oblastem a prioritám 

Název priority, opatření, podopatření Priorita 1Regionální podpora podnikání Opatření 1.1.Podpora podnikání ve vybraných regionech

Název priority, opatření, podopatření Priorita 2Regionální rozvoj infrastruktury Opatření 2.1. Podopatření Podopatření Opatření 2.2. Opatření 2.3. Rozvoj dopravy v regionech Regionální rozvoj dopravní infrastruktury Rozvoj dopravní obslužnosti v regionech Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Regenerace a revitalizace vybraných měst

Název priority, opatření, podopatření Priorita 3Rozvoj lidských zdrojů v regionech Opatření 3.1. Opatření 3.2. Opatření 3.3. Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v regionech Podpora sociální integrace v regionech Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů

Název priority, opatření, podopatření Priorita 4Rozvoj cestovního ruchu Opatření 4.1. Podopatření Podopatření Opatření 4.2. Podopatření Podopatření Rozvoj služeb cestovního ruchu Podpora nadregionálních služeb cestovního ruchu Podpora regionálních a místních služeb cestovního ruchu Rozvoj infrastruktury pro cestvní ruch Podpora nadregionální infrastruktury CR Podpora regionální a místní infrastruktury CR

Název priority, opatření, podopatření Priorita 5Technická pomoc Opatření 5.1. Technická pomoc pro SROP Technická pomoc pro CSF

Administrace projektů  Typy projektů v programu SROP ✔ Projekty individuální - regionální ✔ Akce v rámci grantových schémat (GS) ✔ Projekty nadregionální

Pardubický kraj je nositelem těchto GS  Opatření 1.1 Opatření 1.1 Grantové schéma na podporu malých a středních podnikatelů Grantové schéma na podporu malých a středních podnikatelů Grantové schéma na podporu drobných podnikatelů Grantové schéma na podporu drobných podnikatelů Opatření 3.2 Opatření 3.2 Sociální integrace obyvatel v regionech Pardubického kraje Sociální integrace obyvatel v regionech Pardubického kraje Podopatření Podopatření Podpora regionálních a místních služeb cestovního ruchu – malé a střední podniky Podpora regionálních a místních služeb cestovního ruchu – malé a střední podniky Podpora regionálních a místních služeb cestovního ruchu – veřejné subjekty Podpora regionálních a místních služeb cestovního ruchu – veřejné subjekty

Priorita 1 – Regionální podpora podnikání  Typy podporovaných projektů (opatření 1.1)  investiční projekty drobných podnikatelů (včetně nákupu služeb spojených s rozvojem podniku)  poradenské služby na pořízení podnikatelských plánů a aktivit spojených s rozvojem podniku.

 Typy podporovaných projektů (opatření 3.2)  podpora získávání profesních a společenských dovedností  podpora NNO pro začleňování sociálně vyloučených osob  programy prevence sociálně patologických jevů  programy péče o osoby závislé na drogách  programy pro mládež od 15 do 25 let  programy bezpečnosti obyvatel Priorita 3 – Rozvoj lidských zdrojů v regionech

 Priorita 4 – Rozvoj cestovního ruchu Typy podporovaných projektů ( opatření 4.1)  podpora vytváření partnerství veřejného a soukromého sektoru (spolková, poradenská a informační činnost)  zavádění jednotného systému značení aktivit v cestovním ruchu  marketing cestovního ruchu z hlediska podpory prosazení nabídky ČR, výměna a šíření informací pomocí moderních technologií  účast a pořádání veletrhů cestovního ruchu, pořádání sympozií a konferencí o cestovním ruchu  tvorba propagačních materiálů  tvorba kvalitativních standardů pro cestovní ruch

 Více informací získáte na: seminářích o těchto grantových schématech, které budou pořádány v říjnu 2005 V případě zájmu se informujte a registrujte u pracovníků úseku grantových schémat, odboru strategického rozvoje kraje - Krajský úřad Pardubického kraje