Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_09_Zima Téma: Zima Číslo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_42_ZIMA Téma: Výklad na téma ZIMA Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Roční období Název školy:
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_42_ZIMA Téma: Výklad na téma ZIMA Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Z I M A Zpracovala: Ivona Sedláčková
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_33_Domácí mazlíčkové Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_25_Přídavná jména měkká Téma:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: Základní škola a mateřská.
ZIMA. Zima je jedno ze čtyř ročních období. Astronomická zima začíná 21. prosince Je to období, kdy jsou nejnižší teploty. Příroda odpočívá. Některá.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_09_Výroba karamelu Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_23_Průběh lidského života.
autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_08_PRVOUKA_ZVĚŘ V ZIMĚ
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_10_Výrobky ze dřeva Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_12_INOVACE_20_Vnitřní ústrojí Téma:
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Zima Prvouka, 2. třída.
VY_32_Inovace_ Zima -zvířata Člověk a jeho svět 2.ročník
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_14_ Pranostiky I
URČETE JEDNOTLIVÁ ROČNÍ OBDOBÍ
Zima NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Kateřina Vergu
Jméno autora výukového materiálu:
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_14_Převody jednotek obsahu.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_01_Naše obec
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_11_Vánoce Téma: Vánoce
Výtvarná výchova – 1. ročník, Ledové království
ROČNÍ OBDOBÍ Tereza Skálová.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_31_Fotbalový zápas
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_III.Vu_ZVÍŘATA.
Zima KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zima KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_III.Vu_ZIMNÍ.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
PODZIM SPUSŤ: F5.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
ROČNÍ OBDOBÍ - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_24_Přídavná jména tvrdá
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_12_Části obličeje
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim v zahradě
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_05_Školní potřeby
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.28_Zima Datum: 3.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_31_Volný čas
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_14_Násobilka 3
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_07_ Rodina Téma: Rodina
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_35_Závěrečný test
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_03_Rodina Téma: Rodina
VY_32_INOVACE_06_21_okénko do přírody- zima
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_19_Voda pro život
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Autor: Mgr. Eva Procházková
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_18_Hodiny 2
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_01_Geometrické tvary
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_09_Zima Téma: Zima Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Anotace Materiál je určený pro žáky 2. ročníku, pro výuku prvouky Prezentace na interaktivní tabuli Pomůcky: interaktivní pero, fixy, obrázky ptáků Inovace: interaktivní způsob učení, interaktivní procvičení nového učiva, přetahování Metodické pokyny: zima – znaky, příroda v zimě, měsíce ročního období, zimní sporty, dětské hry,

ZIMA Venku je mráz a fouká ledový vítr. Padá sníh a rybníky pokryl led. To je zima – roční období, které začíná v prosinci a pokračuje ještě v lednu a v únoru. V zimě slavíme rodinné svátky - VÁNOCE.

VENKU V ZIMĚ  Dny jsou krátké a noci dlouhé  Je mráz a fouká studený vítr  Padá sníh, tvoří se závěje a sněhové jazyky  Příroda pod sněhem odpočívá  Některá zvířata se uložila k zimnímu spánku  Zvířatům v lese nosí myslivci krmení do krmelce  Ptákům sypeme semínka do krmítka

Ptáci u krmítka Ne všichni ptáci, které známe, nám na krmítko létají. Někteří na zimu odlétají. Z následujících vyber ty, které uvidíš v krmítku. Na krmítko je přesuň. sýkora špačekvlaštovka kos vrabecčáp strakapoud skřivan hýl

DĚTI a ZIMA Děti mají zimu rády. Musí se tepleji oblékat, ale venku na sněhu si užijí spousty zábavy. Nejraději staví sněhuláky. Mohou se věnovat zimním sportům, rádi bruslí, lyžují, sáňkují, bobují, hrají hokej nebo se koulují. Ke všem těmto sportům je totiž potřeba toho, co přináší právě zima a to je _____________________________________.

Zimní sporty

Zdroje