Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny Téma: Vánoční prázdniny Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je určený pro žáky 2. ročníku, pro výuku prvouky.
Prezentace na interaktivní tabuli (možno využít i tištěnou podobu jako pracovní list a pracovat zároveň s tabulí nebo zadat jako samostatnou práci). Pomůcky: interaktivní pero, fixy na interaktivní tabuli. Inovace: interaktivní způsob učení. Metodické pokyny: pozorně čti, po přečtení doplň chybějící slovo do věty. Vhodné zařadit hned po návratu z prázdnin, kdy s dětmi vedeme rozhovor na téma Vánoční prázdniny.

3 Přečteme si krátké vypravování o vánočních prázdninách.
Toto vypravování je rozdělené do tří částí. V každé části je pět vět, tyto věty si pozorně přečti. Na další stránce jsou ty samé věty, ale vždy je v nich vynechané jedno slovo. Tvým úkolem je doplnit chybějící slovo, prověříš si tak čtenářskou pozornost a paměť. Učitel vysvětlí žákům úkol.

4 Vánoční prázdniny 1.část
Na vánoční prázdniny se vždy moc těšíme. Během těchto prázdnin totiž slavíme Vánoce. Štědrý večer začínáme slavnostní večeří. Po večeři zazvoní zvonek a my jdeme ke stromečku. Pod stromečkem každý z rodiny najde dárek.

5 Vánoční prázdniny 1.část
Na vánoční prázdniny se vždy_____ těšíme. ______ těchto prázdnin totiž slavíme Vánoce. Štědrý večer _________ slavnostní večeří. Po _______ zazvoní zvonek a my jdeme ke stromečku. Pod stromečkem _______ z rodiny najde dárek.

6 Vánoční prázdniny 2.část
Z dárků měla největší radost maminka. Pro mě byla pod stromečkem obrovská stavebnice. Po rozdávání dárků jsme se dívali na pohádky. Druhý den k nám přijeli babička a děda. Maminka uvařila oběd a slavnostně prostřela stůl.

7 Vánoční prázdniny 2.část
Z dárků měla největší _______ maminka. Pro mě byla pod stromečkem _________ stavebnice. Po rozdávání dárků jsme se dívali na __________. Druhý den ___ nám přijeli babička a děda. Maminka uvařila oběd a slavnostně ___________ stůl.

8 Vánoční prázdniny 3.část.
O prázdninách trochu sněžilo. Ale sníh za chvíli roztál. Nemohli jsme postavit ani malého sněhuláka. Vánoční prázdniny byly celé bez zimních radovánek. Na jabloň na zahradě jsme s tatínkem zavěsili krmítko pro ptáky.

9 Vánoční prázdniny 3.část.
O prázdninách ________ sněžilo. Ale sníh za chvíli ________. __________ jsme postavit ani malého sněhuláka. Vánoční prázdniny byly _____ bez zimních radovánek. Na _______ na zahradě jsme s tatínkem zavěsili krmítko pro ptáky.

10 Zdroje


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny"

Podobné prezentace


Reklamy Google