Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Anotace: prezentace je určena žákům 1.a 2.ročníku ZŠ, k aktivnímu zapojení do výuky na interaktivní tabuli svými poznatky a znalostmi o podzimu Použita galerie Office

2 PODZIM Podzim začíná 23. září. Je to den podzimní rovnodennosti
- den i noc jsou stejně dlouhé. Podzimní měsíce jsou: září, říjen, listopad

3 Venku se ochlazuje, fouká studený vítr. Často prší
Venku se ochlazuje, fouká studený vítr. Často prší. Po ránu je mlha a jinovatka. Listí na stromech se barví do barev podzimu a opadává. V listopadu jsou větve holé. Lidé se tepleji oblékají.

4 Zvířata se připravují k zimnímu spánku
Zvířata se připravují k zimnímu spánku. Hledají si úkryt i potravu na zimu. Jak se chystá ježek na zimu? Co dělá veverka na podzim? Jaké zásoby si připravuje křeček? Kde přezimuje had?

5 Někteří ptáci odlétají do teplých krajin.
Poznáš stěhovavé ptáky? …………………………………………………………… Proč odlétají na zimu?

6 OTÁZKY NA ZÁVĚR: Napiš podzimní měsíce. …………………………………………………………………………. Jak poznáš podzim v přírodě? Nakresli podzimní značky z kalendáře přírody.


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_02_PRVOUKA_PODZIM."

Podobné prezentace


Reklamy Google