Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_31_Fotbalový zápas

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_31_Fotbalový zápas"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_31_Fotbalový zápas Téma: Fotbalový zápas Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je určený pro žáky 2. ročníku, pro výuku prvouky
Materiál je zaměřený na čtení textu z žákovského fotbalového zápasu, využijeme jej, když se žáky probíráme učivo práce a volný čas Žáci získají informace z fotbalového prostředí, společně vedeme rozhovor na téma fotbal, mnozí žáci hrají, předají informace ostatním spolužákům Prezentace na interaktivní tabuli Pomůcky: interaktivní pero, fixy Inovace: interaktivní způsob učení, čtení textu z fotbalového prostředí Metodické pokyny: pozorně čti, urči nadpis pro článek, odpověz na otázky, vysvětli pojmy – poločas, rozhodčí, rozdíl zápas a turnaj,…

3 Pomíchané nadpisy. Vyber správný.
Napínavý fotbalový zápas se včera odehrál na hřišti v Dobříči. Rozdali si to mezi sebou druháci a třeťáci. Dlouho byl stav bez branek. Až v druhém poločase se s góly roztrhl doslova pytel. Mladší zvítězili nad staršími 6 : 5. Poslední gól padl v 89. minutě. Bylo to sice těsné vítězství, ale zasloužené. Na žáky se přišli podívat nejen jejich rodiče, ale i kamarádi a ostatní spolužáci. Odměnili je bouřlivým potleskem. Všichni si to užili. Fotbalový turnaj Napětí až do konce zápasu Zápas odložen Čti a urči nadpis.

4 Bylo to tak? Hrál se zápas v Korytech? ano – ne Hrály proti sobě dva týmy druháků? ano – ne Branky padly už v prvním poločase……………….….ano – ne Ve druhém poločase dali branky jen druháci…...ano – ne Nejvíce gólů padlo ve druhém poločase……….….ano – ne Na zápas se přišlo podívat mnoho diváků……..….ano – ne Zvítězili druháci…………………………………………………ano – ne Byl konečný stav 7 : 6 ? …………………………………….ano – ne V poločase to bylo 0 : 0 ? …………………………………ano – ne V článku je pochválen i rozhodčí. ……………………..ano – ne Po přečtení zakroužkují žáci správnou odpověď.

5 Slouží k orzhovoru.

6 Zdroje


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_31_Fotbalový zápas"

Podobné prezentace


Reklamy Google