JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, 25.01.2012 VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kategorizace a standardizace komodit – ČÍSELNÍK NIPEZ
Advertisements

Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Elektronické tržiště ve městě – přínosy praktického využití Město Cheb Bc. Jiří Kurucz.
zadávání veřejných zakázek v resortu MV Centralizované zadávání veřejných zakázek v resortu MV Ministerstvo vnitra, srpen
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Pilotní projekt základního registru územní identifikace a nemovitostí („PP ZRÚIN“) Vít Suchánek, ČÚZK.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Základní informace Praha, ČÍSELNÍK NIPEZ Miroslav Padalík AURA, s.r.o. Martin Grill MMR ČR.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Základní informace o novém systému elektronických tržišť a legislativních změnách JUDr. Daniel Weinhold, Ph. D. 24. května 2012.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Základní informace k Minimálnímu povinnému seznamu komodit povinně nakupovaných s využitím institutu centrálního zadavatele.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Základní informace Praha, Kategorizace a standardizace komodit – ČÍSELNÍK NIPEZ Ing. Marek Grill MMR ČR.
Elektronické tržiště Gemin. Elektronické tržiště Gemin - nový systém e-tržišť jako součást soustavy NIPEZ pro zadávání VZ - regulaci upravuje.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Zavádění centrálních nákupů 1.Legislativa 2. Jednotlivé kroky centralizovaného zadávání a centrálních nákupů 3. Působnost jednotlivých.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Kategorizace a standardizace komodit – ČÍSELNÍK NIPEZ Mgr. Martin Grill Konference „e-government 20:10“, Mikulov, 5.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Obchod, trh Základy hospodaření.
model fungování a praxe
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Digitální učební materiál
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Plánování ve školní tělesné výchově
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Sémantické aspekty katalogizace VI
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Financování přímých NIV
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Informace k e-tržišti Gemin
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Principy fungování spolku BISON
Vztahy mezi útvary charakter průběhu hlavní podnikatelské činnosti
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
ministr práce a sociálních věcí
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Život bez střeva , Praha.
Profesionalizace sociální práce v ČR
Předběžné tržní konzultace Úklidové služby UKB 2019
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ

Základní přínos číselníku NIPEZ Aktuální příklady zadefinování předmětů VZ ze současných e-tržišť Cílový stav zadefinování předmětů VZ Varná konvice BOSCH TP-4521 Pracovní stanice v provedení minitower o riginální systém Win 7 Professional 64bit Intel Core i MB 500GB SATA 7200 HDD, 4GB (2x2GB) DDR X DVD+RW SM SATA Intel HD Graphics Předmět VZ odkazuje na konkrétní typ výrobek jednoho z výrobců Popis obsahuje řadu obchodních názvů a je neúplný Efektivnější popis předmětu VZ

Využití číselníku NIPEZ v praxi Číselník NIPEZ bude ulehčovat centralizované zadávání – bude jednotným slovníkem pro komunikaci mezi více zadavateli Číselník NIPEZ bude sloužit MMR pro stanovování komoditní povinnosti k opatřením v oblasti zadávání veřejných zakázek (již dnes slouží pro zadefinování komoditní povinnosti pro e-tržiště) Číselník NIPEZ bude sloužit k zadávání VZ na e-tržišti a v NEN Číselník NIPEZ spolu s e-tržišti a NEN bude poskytovat cenná data o nákupech veřejné správy, a to i z komoditního pohledu Číselník NIPEZ bude sloužit rovněž pro katalogizaci komodit, tj. bude možné ho využívat pro tvorbu elektronických katalogů ve smyslu § 149 ZVZ

Využití číselníku NIPEZ v rámci RSCZ 1.Provedení základní analýzy komodit nakupovaných zadavateli v resortu ÚOSS, přičemž získaná data z analýzy by měla být navázána na jednotnou klasifikaci komodit, nejlépe číselník NIPEZ. Cílem této analýzy je zjistit roční finanční objemy nákupů jednotlivých komodit v resortu ÚOSS. 2.Vytvoření resortního seznamu komodit pro CZ na základě výstupu z předchozí analýzy a na základě minimálního povinného seznamu komodit pro CZ 3.Postupné provádění standardizace komodit, které budou předmětem centralizovaného zadávání. Před zavedením RSCZ (termín 30. dubna 2012) je nutné provést následující aktivity, v rámci nichž je doporučováno použití číselníku NIPEZ:

1. Provedení základní analýzy komodit Cílem základní analýzy komodit je identifikovat v resortu komodity, které se nakupují průřezově napříč celým resortem a u každé komodity odhadnout její roční finanční objem nákupu v rámci celého resortu Na základě získaných dat je nutné se rozhodnout, které komodity nad rámec minimálního povinného seznamu komodit pro CZ, budou v resortním seznamu komodit pro CZ Vzhledem k aktuálnímu harmonogramu implementace e-tržišť je vhodné identifikovat v rámci analýzy i komodity a jejich objemy, které jsou povinné pro e-tržiště (podřízené organizace v resortu ÚOSS musí nakupovat na e-tržišti nejméně v rozsahu 50 % předpokládaných finančních prostředků vynakládaných na vymezené komodity) Výhody použití číselníku NIPEZ:  Obsahuje informace o komoditní povinnosti jak pro CZ, tak pro e-tržiště  Pokrývá celé spektrum nákupů veřejné správy

2. Vytvoření resortního seznamu komodit pro CZ Resortní seznamy musí obsahovat min. komodity dané usnesením vlády č. 930/2011 Za identifikaci komodit vhodných pro nákup v rámci RSCZ nad rámec komodit z minimálního povinného seznamu komodit odpovídá Řídicí subjekt RSCZ (zpravidla ÚOSS). PRO VYTVOŘENÍ RESORTNÍHO SEZNAMU MUSÍ POUŽÍT ČÍSELNÍK NIPEZ Resortní seznamy by měly zohledňovat komodity specifické pro určité resorty (např. léčiva v resortu zdravotnictví) Za všechny komodity uvedené v resortním seznamu komodit budou vyčíslovány úspory pomocí metodiky, kterou vydá MMR

3. Provádění standardizace komodit Provádění standardizace komodit je doporučováno formou ustanovení standardizačních týmů pro komoditní kategorie, které budou předmětem centralizovaného zadávání. Výstupem práce standardizačních týmů je vydefinování požadavků na nákup komodit formou tzv. slepého katalogu (katalog, který bude obsahovat typové položky nakupované prostřednictvím centrálního zadavatele, např. typové kancelářské židle). Práce standardizačních týmů musí být kontinuální a musí reagovat jak na změny na trhu, tak na změny poptávky ze strany zadavatelů. Tento slepý katalog pak bude postupně naplňován údaji o konkrétních komoditách dodavatelů, kteří budou typové položky zadavatelům v resortu dodávat. Výhody použití číselníku NIPEZ:  Obsahuje vlastnosti pro parametrický popis komodit