Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Principy fungování spolku BISON

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Principy fungování spolku BISON"— Transkript prezentace:

1 Principy fungování spolku BISON
Václava Kotrbová

2 Zákonná opora principu fungování
Smlouva uzavřená výlučně mezi dvěma nebo více veřejnými zadavateli nespadá do působnosti směrnice o zadávání veřejných zakázek, pokud jsou splněny všechny tyto podmínky: daná smlouva zakládá nebo provádí spolupráci mezi zúčastněnými veřejnými zadavateli s cílem zajistit, aby veřejné služby, které mají poskytovat, byly poskytovány za účelem dosahování jejich společných cílů; uskutečnění uvedené spolupráce se řídí pouze ohledy souvisejícími s veřejným zájmem a zúčastnění veřejní zadavatelé vykonávají na otevřeném trhu méně než 20 % činností, kterých se spolupráce týká. Česká legislativa definuje výjimku zákonem o veřejných zakázkách v § 11 a § 12 jako vertikální a horizontální spolupráci veřejných zadavatelů.

3 Vertikální x horizontální spolupráce
Smysl a účel spolku, stejně jako mechanizmus fungování naplňuje požadavky na horizontální a vertikální spolupráci dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (dále jen „ZOZVZ“) I když by byl spolek založen třemi veřejnoprávními subjekty, nevylučuje to použití vertikální spolupráce zakladatel x spolek. Zakladatel pak na rozvoj svých software nebo jejich servis může vůči spolku postupovat přímo bez nutnosti postupovat podle ZOZVZ – vertikální spolupráce. Pro spolupráci s veřejnoprávními subjekty, které nejsou členy spolku, je pak možné použít horizontální spolupráci pro jiné veřejnoprávní subjekty. Úhrady za nové činnosti a poplatky za servis již implementovaných software pak slouží k financování chodu spolku a udržování software v jeho správě za cenu nákladů.

4 Cíle spolku – naplnění podmínky spolupráce
Spolek byl založen k naplnění následujících cílů: zajistit optimální a efektivní podporu výkonu veřejné správy prostřednictvím jedinečných SW řešení vyvíjených v podmínkách veřejné správy subjekty veřejné správy, vytvořit jednotnou, jasně definovanou platformu pro rozvoj a šíření open-source software projektů v rámci veřejné správy, a to za účelem podpory co nejkvalitnějšího výkonu veřejné správy a optimalizace zdrojů nutných pro další vývoj otevřených a sdílených softwarových řešení ve veřejné správě, poskytovat subjektům veřejné správy jistotu implementace prověřených a již fungujících softwarových řešení, včetně podpory, poradenství a přenosu zkušeností a sdílet know-how jednotlivých subjektů veřejné správy mezi další subjekty veřejné správy, a to s nejvyšší možnou mírou minimalizace nákladů.

5 Naplnění spolupráce Vstupem do spolku jako člen
Podpisem smlouvy (licenční, o dílo ...), kde je deklarována vůle subjektu veřejné správy sdílet společné cíle.

6 Václava Kotrbová Tel.: 604250412 email: kotrbova.v@kr-vysocina.cz
Děkuji za pozornost Václava Kotrbová Tel.:


Stáhnout ppt "Principy fungování spolku BISON"

Podobné prezentace


Reklamy Google