Projekt VEKTOR Jihlava, 31.10.2011. Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku 1996. na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Advertisements

IV. Dětský sněm Krajský parlament dětí a mládeže Zlínského kraje
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
GVID – MATURITA 2014 aktuální stav – říjen 2013.
Gymnázium, Hranice, Zborovská 293 Maturitní zkouška 2010.
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Kariérové poradenství
Budoucnost vzdělávání Budoucnost vzdělávání je postavena na úrovni vzdělání a na jeho rozvoji (univerzální gramotnost a soft skills). Nejde jen o trh!
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
Děti se učí kvůli budoucnosti, ne kvůli známkám! Analýza dotazníkového šetření projektu Pohoda.
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Národní srovnávací zkoušky (NSZ)
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Poradce 2010 Bob Kartous 7. dubna 2010, Brno. Znáte odpověď na dotaz studenta? 1.Co je to TSA? 2.Jaký je rozdíl mezi testem OSP a TSP? 3.Dokážete vyjmenovat.
Autoevaluační nástroje na naší škole
GVID – MATURITA 2015 aktuální stav – září STRUKTURA MATURITNÍ ZKOUŠKY Maturitní zkouška (MZ) Společná část MZ Český jazyk a literatura Matematika.
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Srovnání výsledků testů žáků 9. tříd základních škol v letech 2005 a 2011 Koho a na co jsme se ptali Filip Karel, Šimon Stiburek, Jan Hučín Scio Praha.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Státní maturity. Podoba MZ Upravena školským zákonem § 77 – 80, Vyhláška č. 177 ze dne 10. června 2009 Společná a profilová část Společná část – 3 povinné.
E-learning na Gymnáziu Cheb
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
Plzeňská Kladno. Stručná historie škola zahájila svoji činnost 1. září 1984 s názvem Sportovní škola po listopadu 1989 se škola začala transformovat.
CERMAT 2007 Celostátní hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Národní srovnávací zkoušky v přijímacím řízení na VŠ S sebou - test OSP NSZ = Národní srovnávací zkoušky OSP = Test obecných studijních předpokladů.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
NOVÁ MATURITA 2011 Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
NAŠE ŠKOLA.
Základní škola Přimda. Poloha ZŠ Přimda se nachází ve městě Přimda, okres Tachov, Plzeňský kraj. Přimda se nachází v pohoří Český les.
T ESTOVÁNÍ ŽÁKŮ Horní Bečva, Michal Uhlař EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLEČNĚ BEZ HRANIC 1 Metodické a evaluační centrum,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Výsledky testování SCIO žáků 9. tříd na ZŠ Letovice LEDEN 2016.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona základní model nové maturity skladba zkoušek nové maturity maturita bez hendikepů průběh maturity organizace.
TESTY PRO PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY LIBERECKÝ KRAJ REKAPITULACE NABÍDKY CERMATU PO ZAPRACOVÁNÍ VÝSLEDKŮ DISKUSE S ŘEDITELI ŠKOL A PRACOVNÍKY OŠMS KÚ.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
UŽITEČNÁ, PROVEDITELNÁ A BEZPEČNÁ MATURITA Návrh změn architektury reformní maturity MŠMT/CERMAT – říjen 2007.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Projekt Mapa školy Jihlava,
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Budoucnost odborného školství
Základní vzdělávání a další …
KVALITA rozvojový program kraje
11. Portfolio dítěte Portfolio je uspořádaný soubor prací dítěte shromážděný za určité období, které poskytuje informaci o výsledcích dítěte, průběhu učení.
Název operačního programu:
GVID – MATURITA 2019 aktuální stav – říjen 2018.
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Analýza vzdělávání na českých SŠ
Model intenzivní podpory
Transkript prezentace:

Projekt VEKTOR Jihlava,

Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do ČR v roce 1996 přineslo test obecných studijních předpokladů Pomáhá školám všech typů (MŠ, ZŠ, SŠ I VŠ) s – evaluačními aktivitami – s přijímacími zkouškami – požadavky reformy českého školství – se vzděláváním pedagogů Vyhledává a využívá příležitosti zkvalitnění a zefektivnění vzdělávání založené na využití moderních technologií pomáhá s přípravou na významné zkoušky a přináší projekty tzv. paralelního vzdělávání profesionálně zpracovaný, komplexní servis ve vysoké kvalitě

Proč? Jaké máme žáky na počátku studia? Dvoufázovost Celorepublikové srovnání Relativní posun O kolik se žáci zlepšili ve srovnání s ostatními? Jak s žáky pracujeme?

Historie Od roku SŠ, z kraje Vysočina 27 SŠ 4899 tříd, z kraje Vysočina 200 tříd žáků, z kraje Vysočina 5562 žáků

Jak to vypadá? Základní sada obsahuje 5 testů + dotazník žáka (ČJ, AJ, NJ, MAT, OSP) Rozšířená sada obsahuje 11 testů + dotazník žáka (ZSV, dějepis, zeměpis, fyzika, chemie, biologie)

Kdy? Co nejdříve na začátku studia (pol. září-pol. října). Dostatečně dlouho před maturitou (cca říjen)

Způsoby testování? 1.Záznamové archy (tužka-papír) 2.Zadávání výsledků do Sciodatu 3.Online – nejlevnější varianta

Relativní posun Relativní posun je číslo vyjádřené v procentech, které udává míru zlepšení nebo zhoršení v daném testu, tj. podíl zlepšení (zhoršení) žáka vůči jeho maximálnímu možnému zlepšení (zhoršení), vyjádřený v procentech. Vždy se porovnávají percentily dosažené žákem v testech ze stejného předmětu v různých časových úsecích.

Relativní posun

Jaké výstupy školy získají? Souhrnná zpráva pro školu Souhrnný výsledkový list pro ředitele Analytická zpráva pro školu a třídy Analytická zpráva pro třídní učitele Analytická zpráva pro učitele předmětů Individualizovaná zpráva žáka Možnost uspořádat semináře k výsledkům

Administrativní zatížení? Kolik času to zabere? –Od 1 hodiny až po několik hodin – záleží na způsobu testování Musí mít všichni počítače? –nemusí Naruší to běh školy? –Mírně, záleží na rozsahu a způsobu testování Osobní údaje? –Chráněny hashováním

Dotazy? Ukázky zpráv a další informace jsou k dispozici v sále Děkujeme za pozornost