Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Martin Bártek Název prezentace (DUMu): 5. Stříhání plechů, rovnání a ohýbání, pájení (krabička) Název sady: Tematické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Renáta Burdová Název prezentace (DUMu): 3.1 – 3.4 Lineární rovnice, vyjádření neznámé ze vzorce Název sady:
Advertisements

Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Miroslav Kutnar Název prezentace (DUMu): 1. BOZP při práci se dřevem Název sady: Dřevořezba v odborném výcviku.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Centrální zamykání Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Kožní soustava Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář) Ročník:1.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: David Kranz Název prezentace (DUMu): Výroba přetiskovacího laku Název sady: 15. Rytecké techniky pro zdobení zbraní.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače teploty, tlaku a výfukových plynů Tematická oblast:Zapalování Ročník:2.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Miroslav Kutnar Název prezentace (DUMu): Vkládání drátu do dřeva Název sady: Dřevořezba v odborném výcviku (pro.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Imobilizér Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel Ročník:3.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Tomáš Rachůnek Název prezentace (DUMu): Komolá tělesa Tematická oblast: Povrchy a objemy těles Ročník:1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Přehled a zvláštní typy zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 17. Přenos programu z PC a upínání obrobku na CNC soustruhu HURCO.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 1.2 Bezpečnostní předpisy.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 7. Odpadní vody a čistírny odpadních vod Název sady: Základy ekologie.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Biologie člověka Tematická oblast: Biologie člověka (1. ročník Krajinář)
RUČNÍ ZPRACOVÁNÍ KOVŮ A PLASTŮ STŘÍHÁNÍ Luděk Protivínský.
Název prezentace (DUMu): Modifikace stonku
12. Kombinace květinového vzoru s arabeskou
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Yvona Záhorovská
Název prezentace (DUMu): Smyslová ústrojí člověka II.
Název prezentace (DUMu): Geometrická posloupnost – řešené příklady
Název prezentace (DUMu): Regulace klepání motoru
1. Význam a úkoly technického kreslení Technická dokumentace
SŠ-COPT Uherský Brod Bc. Martin Bártek 16. Opravy vad dřeva
9. Přenos programu z PC do stroje
Název prezentace (DUMu): Dýchací soustava člověka II.
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
8. Zpracování technologických postupů tepelného zpracování
SŠ-COPT Uherský Brod Bc. Martin Bártek 9. Výroba petlice
Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK:
Název prezentace (DUMu): Chemické procesy v olověných akumulátorech
6. Elektrické pole - náboj, síla, intenzita, kapacita
Výroba špalíku na broušení
19. Kreslení závitových spojů Technická dokumentace pro 1. ročník
Název prezentace (DUMu): Jednoduché úročení
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
12. Simulace před obráběním a spuštění programu na CNC frézce HURCO
5.2 – 5.3 Mocniny, odmocniny, mocniny o základu 10
Strojní obrábění – Praktická úloha 5
Zpracování drátu I Háček na tabuli
16. Vsazování mosazného drátu do kovu
SŠ-COPT Uherský Brod David Kranz 18. Zdobení nože
Název prezentace (DUMu): Princip klasického zapalování
10.11 – Vietovy vzorce, iracionální rovnice
Název prezentace (DUMu):
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Renáta Burdová
Název prezentace (DUMu): Logaritmické rovnice
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
4.1 – 4.3 Lineární nerovnice i jednoduchý podílový tvar
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Název prezentace (DUMu): Pohybová soustava člověka I.
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Anna Červinková 16. Jednoduché stroje
PILOVÁNÍ VY_32_INOVACE_15_290
Název prezentace (DUMu): Mocninná funkce – řešené příklady
Název prezentace (DUMu): Dynamo – zapojení
Název prezentace (DUMu): Posloupnosti
7. Druhy čar, měřítka zobrazení, písmo Technická dokumentace
4.8 Nerovnice s abs. hodnotami – Metoda nulových bodů
Dřevořezba v odborném výcviku (pro ročník uměleckých oborů)
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
17. Tolerance a drsnost na výkrese
Řezání vnějších závitů
Název prezentace (DUMu): Lomená funkce
Transkript prezentace:

Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Martin Bártek Název prezentace (DUMu): 5. Stříhání plechů, rovnání a ohýbání, pájení (krabička) Název sady: Tematické a souborné práce do odborného výcviku (pro 1. ročníky puškařských oborů) Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Datum vzniku: Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

Anotace Záměrem této sady výukových materiálů s názvem Tematické a souborné práce do odborného výcviku (pro 1. ročníky puškařských oborů) je ukázat žákům, kteří se v této oblasti vzdělávají, jak prakticky postupovat při stříhání plechů, rovnání, ohýbání a pájení. Jednotlivé DUMy (prezentace) v této sadě popíší postupně tematické oblasti, které jsou probírány v předmětu odborný výcvik na naší SŠ. Konkrétně tato prezentace je zaměřena na postup stříhání plechů, rovnání, ohýbání a pájení. 2

VŠEOBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI PRÁCI NA PRACOVIŠTI Na pracoviště přijít včas a řádně upraven Vždy používat ochranné pomůcky Při práci dodržovat kázeň a pořádek Nářadí používat pouze k účelu k němuž slouží Na konci směny vrátit všechno vypůjčené nářadí Vždy před koncem směny po sobě uklidit

UKÁZKA USTROJENOSTI NA PRACOVIŠTI:

ZADÁNÍ PRÁCE: stříhání, rovnání a ohýbání, pájení Dle výkresové dokumentace vystřihněte, ohněte a spájejte krabičku

CO MUSÍTE PŘED ZAČÁTKEM PRÁCE UDĚLAT: Připravit potřebné nářadí, které konkrétně? Rýsovací potřeby Nůžky na plech Paličku Pájku

STŘÍHÁNÍ: Než začnete s výrobou samotné krabičky je zapotřebí nastříhat materiál na tabulových nůžkách.

RÝSOVÁNÍ: Jakmile máte nastříhaný materiál na základní rozměry, narýsujte na něj požadovaný tvar. Dávejte pozor na správné přečtení kótovaných rozměrů a následné správně překreslení na materiál.

STŘÍHÁNÍ: Po orýsování materiálu přichází na řadu vystřižení základního tvaru. Při stříhání ručními nůžkami dávejte pozor na ruce, hrozí poranění o nůžky tak i o ostré konce stříhaného materiálu.

OHÝBÁNÍ: Po nastříhání obrysu krabičky následuje ohýbání. K tomuto účelu poslouží dřevěná palička a čelisti svěráku.

ROVNÁNÍ: V případě že se vám nepodaří hned napoprvé správně ohnout boční strany krabičky nezoufejte, na litinové desce můžete chybu napravit.

PÁJENÍ: Před pájením je třeba pájené plochy řádně očistit a nanést na ně tavidlo které zamezí oxidaci. K tomuto účelu dobře poslouží kalafuna. Pro lepší zapájení konců krabičky použijte paralelní svěrky.

PÁJENÍ: K pájení použijte přidělenou pájku, pájedlo a tavidlo. Při manipulaci s nahřátou pájkou dbejte zvýšené pozornosti a při odkládání pájky využijte odkládací stojánek.

PÁJENÍ: Po zapájení všech stykových ploch očistěte zbytky kalafuny. Veškeré spoje by měly být spájeny přeplátováním.

KONTROLNÍ OTÁZKY NA ZÁVĚR: Popište postup stříhání následujících tvarů: Vystřižení díryVystříhání pravidelných tvarů bez předrýsování

ZDROJE PRO TEXTOVOU ČÁST: OUTRATA, Jiří. Technologie ručního zpracování kovů: pro 1. ročník OU a UŠ kovodělných oborů. 3.SNTL: Nakladatelství technické literatury, n. p. Spálená 51, Praha 1, 1982, 192. ISBN

SEZNAM ZDROJŮ PRO POUŽITÉ OBRÁZKY: Fotografie a obrázky obsažené v této prezentaci jsou mé vlastní tvorby. 17