Novelizace předpisu D7/2 k organizování výlukových činností k 15.12.2013 Lenka Komínová GŘ SŽDC Odbor plánování a koordinace výluk Setkání s dopravci,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

Prohlášení o dráze Jiří Černý 7. setkání s dopravci, Praha, 30.a
Ing. Daniela Jančíková, SŽDC s. o. Stavební správa západ;
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
Vztah předpisů na ochranu osobních údajů a předpisů k právu na informace Odborný seminář STMOÚ 23. – 25. říjen 2011 Špindlerův mlýn.
Pracovní právo. Pohovor
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
„Integrované dopravní systémy – informační systémy pro podporu rozhodování veřejné správy při výstavbě a provozování IDS v České republice“ Výzkumný projekt.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Změny ve smluvních vztazích s dopravci Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Moderní personalistika
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
ZMĚNY V RVP ZV SOUVISEJÍCÍ S ODSTRANĚNÍM PŘÍLOHY 2 RVP ZV UPRAVUJÍCÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S LEHKÝM MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM MŠMT 21. října 2015.
Plánování ve školní tělesné výchově
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Zpráva o uplatňování ÚP
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Dopravní výchova 8. ročník
Gymnasium Jižní Město Praha
Vykazování postupu nebo stavu
Zpráva o uplatňování územního plánu
Rychlá železnice, kvalitní dopravní obslužnost, plány a realita
Národní konference GDPR 2017, Praha, 23. listopadu 2017
Aktualizace organizační struktury ÚMČ
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Pozemkové úpravy.
ÚPDI - Úřad pro přístup k dopraní infrastruktuře
Práva a povinnosti odborové organizace v oblasti BOZP
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Kalamitní situace - opatření
Zvláštní odborná způsobilost
Posuzování kapacity neřízených úrovňových křižovatek
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
KURIKULUM PRO VŠECHNY R. Votavová /
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Organizace práce na prodejně
Zařízení služeb provozované SŽDC a jí poskytované služby
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Seminář AMG, Písek 2018 GDPR.
Dlouhodobé plánování dočasných omezení kapacity
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Život bez střeva , Praha.
Vítáme Vás v Luhačovicích
Systém odměňování výkonu
Transkript prezentace:

Novelizace předpisu D7/2 k organizování výlukových činností k Lenka Komínová GŘ SŽDC Odbor plánování a koordinace výluk Setkání s dopravci, Praha 2013

Novelizace předpisu SŽDC D7/2 byla vyvolaná potřebou uvést předpis do souladu s již vydanou novelou předpisů SŽDC D1 a SŽDC D3, které mají vzájemnou provázanost s tímto předpisem. Změnou byly upraveny:  kompetence a odpovědnosti zaměstnanců provozovatele dráhy při plánování a realizaci výluk na základě organizačních změn provedených v roce 2012 a 2013;  způsoby komunikace a vzájemné spolupráce mezi provozovatelem dráhy a dopravcem v souladu s platnou legislativou. Novelizace předpisu SŽDC D7/2 2

SŽDC se při plánování výluk přednostně soustředí na: zajištění odklonových tras při výlukách se zastaveným či výrazně omezeným provozem; omezení konání souběžných výluk se značným narušením jízdního řádu; přesun výluk do nočních hodin a víkendů (u prací které takto lze vykonávat); omezit počet výluk v době zvýšených přeprav, pokud jsou známy či je dopravce oznámí. Novelizace předpisu SŽDC D7/2 Koordinace výluk 3

SŽDC projednává výluky s dopravci ve formě pravidelných porad s dopravci (nově popsány předpisem). Projednává zvlášť roční plán výluk a střednědobé plány výluk na následující 3 měsíce. Dopravci na těchto poradách mohou uplatnit připomínky k plánovaným výlukám. Novelizace předpisu SŽDC D7/2 Projednání výluk 4

V plánech výluk budou nově uváděny následující zkratky: ND – uvádí se u výluk, kdy je alespoň jeden vlak z důvodu dané výlukynahrazen náhradní dopravou;ND – uvádí se u výluk, kdy je alespoň jeden vlak z důvodu dané výluky nahrazen náhradní dopravou; LNT – uvádí se u výluk, kdy je pro jízdu vlaků závislé trakce z důvodu danévýluky omezena jízda těchto vlaků beznapěťovým úsekem se staženýmisběrači;LNT – uvádí se u výluk, kdy je pro jízdu vlaků závislé trakce z důvodu dané výluky omezena jízda těchto vlaků beznapěťovým úsekem se staženými sběrači; VNJŘ – uvádí se u výluk, kde se zpracovává výlukový nákresný jízdní řád;VNJŘ – uvádí se u výluk, kde se zpracovává výlukový nákresný jízdní řád; VK – uvádí se u vyčerpání kapacity dráhy na základě zpracovaného VNJŘ;VK – uvádí se u vyčerpání kapacity dráhy na základě zpracovaného VNJŘ; ZP – uvádí se u výluk (včetně souběhů výluk), kde je zastaven provoz anení-li již uvedena zkratka ND.ZP – uvádí se u výluk (včetně souběhů výluk), kde je zastaven provoz a není-li již uvedena zkratka ND. Seznam všech zkratek používaných v plánech výluk včetně vysvětlení jeuložen na Portále provozování dráhy. Seznam všech zkratek používaných v plánech výluk včetně vysvětlení je uložen na Portále provozování dráhy. Novelizace předpisu SŽDC D7/2 Zkratky v plánech výluk 5

U každé výluky, kde je předpoklad vyššího narušení jízdy vlaku, bude dotčený dopravce osloven k přípravě dopravního opatření. Dopravní opatření mohou být součástí ROV. Případně je možné vydat je jako samostatné (vlastní) opatření dopravce, které musí dopravce projednat se SŽDC a vydat dle podmínek uvedených v předpisu SŽDC D7/2. Podrobné informace k vlastnímu opatření podá příslušný hlavní zpracovatel VR. Opatření v ROV či vlastním opatření dopravce musí pro přehlednost dodržovat strukturu uvedou v předpisu SŽDC D7/2. Novelizace předpisu SŽDC D7/2 Výlukové rozkazy 6

Součástí oslovení dopravce pro tvorbu dopravních opatření budou následující podklady: přesný popis omezení výluky v bodě 6a ROV; výlukový nákresný jízdní řád při výlukách na vícekolejných tratích s výrazným dopadem na kapacitu trati a plnění JŘ; informace o projíždění beznapěťových úseků se staženým sběračem vlaků závislé trakce; informace pro výluky s náhradní dopravou o uzavírkách silničních komunikací vyvolaných výlukou; informace o změně technologie u výluk ve stanicích; další dostupné informace poskytne na vyžádání hlavní zpracovatel VR. Novelizace předpisu SŽDC D7/2 Výlukové rozkazy 7

SŽDC bude na všechny výluky mezi pohraniční stanicemi (resp. stanicemi styku) vydávat ROV. Pokud se výluka koná jen u zahraničního provozovatele dráhy, iniciuje potřebu dopravních opatření tento provozovatel. SŽDC umožní dopravcům v případě, že je zpracováván ROV pro zaměstnance SŽDC, vložit do ROV jejich dopravní opatření s pokyny pro zaměstnance SŽDC. Novelizace předpisu SŽDC D7/2 Výluky na přechodech do zahraničí 8

© Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Změny v předpise D7/2 k organizování výlukové činnosti k