Unie nezávislých petrolejářů ČR 2015 Kongres čerpačka 3. ročník Termín: 14. 5. 2015 Místo: Aquapalace Hotel Prague.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Seminář 4. – hotel Podlesí DAŇOVÝ SYSTÉM ČR Ing. Irena Kemény Inovativní pedagogické metody v odborném vzdělávání CZ.1.07/1.3.12/
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU (právní úprava v EU a její implementace do právního řádu ČR)
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Legislativa, finanční zajištění a návaznost ústředních orgánů na řešení problematiky dopravy a dopravní infrastruktury v Pardubickém kraji –
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.02 Ročník2. ročník.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
TVORBA A AKTUALIZACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ (NSK)
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
model fungování a praxe
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Státní maturita Jindřich Kitzberger.
Společné a koordinované politiky EU
Plánování ve školní tělesné výchově
Mezinárodní právo a jeho vliv
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Druhy podniků v ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Název projektu: Moderní škola
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
ministr práce a sociálních věcí
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Váš spolehlivý dodavatel pohonných hmot!
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Zákoník práce 2 – Vznik a zánik pracovního poměru
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Unie nezávislých petrolejářů ČR 2015 Kongres čerpačka 3. ročník Termín: Místo: Aquapalace Hotel Prague

Odbor surovinové a energetické bezpečnosti Oddělení analýz a datové podpory koncepcí

1. Veřejné čerpací stanice 2. Čerpací stanice s vymezeným přístupem a prodejem 3. Neveřejné čerpací stanice a dále členěny na stavby a zařízení

K , bylo vedeno celkem veřejných ČS, to představuje 53,9 % z celkového počtu všech evidovaných ČS, v členění na:  standardní vícedruhové, klasické ČS s prodejem běžných kapalných pohonných hmot (motorové benziny a motorová nafta) a případně dalšího sortimentu paliv,  jednodruhové ČS s prodejem pouze motorové nafty (včetně prodeje směsných motorových naft a bionafty), tzv. ČS MONA  samostatné ČS s prodejem pouze LPG,  samostatné plnící stanice s prodejem pouze CNG  ostatní ČS s atypickou nabídkou sortimentu, (motorový benzin s LPG, motorová nafta s LPG, LPG a CNG).

 V Evidenci ČS, aktualizované k , bylo vedeno celkem 604 ČS s vymezeným přístupem a prodejem. Tento druh ČS je provozován zpravidla v různých podnikových areálech (např. lomy, pily, zemědělské farmy, dopravní organizace, stavební dvory). Jsou to ČS, kde se prodej pohonných hmot pro druhou stranu uskutečňuje omezeně na základě specifických smluvních vztahů.

 ČS představují jednodruhové ČS s výdejem motorové nafty (včetně směsné motorové nafty a bionafty). Tyto ČS jsou umístěny téměř výhradně v areálech podniků, jako jsou např. zemědělské farmy, střediska automobilové nákladní i osobní dopravy, lomy, pískovny, areály technických služeb měst, obalovny asfaltových směsí, stavební areály aj.

Čerpací stanice celkem počet ČS celkem % z celkového podílu Počet čerpacích stanic stavby Počet čerpacích stanic zařízení Čerpací stanice celkem Veřejné , S vymezeným přístupem 6048, Neveřejné262137,

Celkový počet veřejných čerpacích stanic Velké petrolejářské společnosti Velké obchodní řetězce Malý a střední soukromý sektor Benzina,Shell, Slovnaft,OMV, Čepro atd. Tesco,Makro, Globus atd

Veřejné ČSS vymezeným přístupem neveřejné Velké petrolejářské společnosti neuvedenoNeuvedeno Velké obchodní řetězce neuvedeno350neuvedeno Malý a střední soukromý sektor10 570Zaokrouhleno 500 Minimálně 1666 Celkem V ČR pracuje na různých čerpacích stanicích a výdejnách PHL Bez primárního 1666 vzdělání

Na základě neustálých mediálních nátlaků na nekvalitní personál v soukromém sektoru provozující čerpací stanice, představenstvo SČS ČR již v roce 2006 připravilo dotovaný projekt, který měl řešit: - Jak úspěšně prodávat za plné ceny, i když je konkurence levnější a zákaz­níci nás tlačí do slev. - Jak naučit většinu pracovníků na ČS těmto metodám. ( i když byl projekt řádně připraven, byl zamítnut schvalujícím orgánem

 179/ 2006 Sb  ze dne 30. března 2006  o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání a o změně některých zákonů  (zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání)  Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky  Předmět úpravy  (1) Tento zákon upravuje  a) systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání,  b) kvalifikace,  c) kvalifikační standardy profesní kvalifikace,  d) hodnotící standardy profesní kvalifikace,  e) Národní soustavu kvalifikací,  f) pravidla udělování, prodlužování platnosti a odnímání autorizace k ověřování výsledků dalšího vzdělávání,  g) práva a povinnosti účastníků dalšího vzdělávání,  h) působnost orgánů vykonávajících státní správu v oblasti ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání.

 Zároveň vzniká Národní soustava kvalifikací (NSK), která je státem garantovaný celorepublikový systém budovaný na reálných požadavcích na výkon činností v rámci jednotlivých povolání a pracovních pozic. Národní soustava kvalifikací definuje požadavky na odborné způsobilosti jednotlivých kvalifikací bez ohledu na způsob jejich získání. Rozhodující vliv na obsah kvalifikací mají přitom zaměstnavatelé.  Do tohoto projektu se naše sdružení přihlásilo v roce 2009 a postupně jsme pracovali na jednotlivých pozicích s cílem, vybudovat jednotný systém v našem oboru.  Od tohoto roku vás průběžně informujeme formou presentací na VH SČS ČR.

Hospodářská komora vypsala první termín na 11. a Více než desítka uchazečů se rozhodla získat státem a zaměstnavateli uznávaný certifikát, potvrzující kvalifikaci pomocí Národní soustavy kvalifikací (NSK2) a složit závěrečné zkoušky. Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Autorizující osoba: Hospodářská komora České republiky Autorizovanými zástupci: Pověřeni HK ČR Zkušební prostory: Na čerpací stanici ČSAD Hodonín a.s. pracovišti Veselí nad Moravou

 Vypracovat rodný list cílové skupiny  Nechat jej zařadit do katalogu profesí  Vypracovat kvalifikační standart  Hodnoticí standart  Předložit stvrzovatelům  Vyškolit autorizované zástupce  Nechat schválit provozovnu ke zkouškám

 Vypracovat okruhy otázek dle schváleného standartu  Zajistit smlouvy mezi HK ČR, SČS CR a autorizovanými zástupci  Zajistit prostory ke zkouškám dle požadavků autorizované osoby

.

brno/ udalosti-v-regionech

Květen 2015 Martin Mikl