Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ POSTUPY PŘI EXISTENCI RŮZNÝCH NÁSTROJŮ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A RŮZNÝCH TYPŮ ÚZEMÍ Ing. arch. Miriam Blažková ÚÚR Brno říjen 2006.
Advertisements

Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Územně analytické podklady
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Nástroje územního plánování
Šance pro krajinné plánování a jeho alarmující absence v ÚPD Nadějkov Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE
Zhodnocení potřeby vymezení nových zastavitelných ploch Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Půda – složka životního prostředí
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Životní prostředí v konceptu ÚP hl. m. Prahy Ing. arch. Martin Říha.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
! Územní plán (ÚP) Management a Rozvoj Obcí Nástroje – listopad
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Územní plánování a územní plán města
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva Právo životního prostředí I.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Listina základních práva a svobod  Zákon č. 17/1992 Sb., o životním prostředí  Občanský zákoník §§ 415 an.  Zákon č.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
1 ZASTAVĚNÉ ÚZEMÍ A VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ Mgr. ing. Petr Lepeška Ministerstvo pro místní rozvoj 2007.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Veřejně prospěšné stavby a opatření vymezená v ZÚR LK a jejich promítnutí do ÚPD obcí Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stavby v nezastavěném území
Lhůta pro pořízení územní studie
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
ÚSK zadání – specifikum SO ORP Veselí nad Moravou
Stavební právo.
Quo vadis, územní studie krajiny?
Rozdíly v zadáních územní studie krajiny z pohledu zpracovatele
územního plánování na obcích v roce 2007
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Informace o závazných částech „Národního plánu povodí Dunaje“– problematika DČOV v ÚPD Informace o závazných částech „Plánu pro zvládání povodňových rizik“
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR

1. Problémy v území z hlediska vodního režimu -zrychlený odtok z území (riziko přívalových povodní, bahnotoků apod.) -eroze - 46% orné půdy je ohroženo erozí (zanášení vodních toků a nádrží, eutrofizace apod.) -klesající hladina podzemních vod

2. Problémy v území – požadavky na řešení -řešení celé plochy území – vodní toky, hospodářsky využívané plochy, urbanizované území -soulad s hydrologickými celky (povodí) – musí být zajištěna návaznost mezi katastry -znalost specifik území (studie) – popis problémů a možných řešení odborníky -Promítnutí požadavků a problémů do plánovacích agend – ÚPD, ZÚR, ZUR

3. Cíle územního plánování (§18 SZ) (1) Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek pro příznivé životní prostředí, pro hospodářský rozvoj a pro soudržnost společenství obyvatel území a který uspokojuje potřeby současné generace, aniž by ohrožoval podmínky života generací budoucích. (2) Územní plánování zajišťuje předpoklady pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového uspořádání území s cílem dosažení obecně prospěšného souladu veřejných a soukromých zájmů na rozvoji území. Za tím účelem sleduje společenský a hospodářský potenciál rozvoje. (3) Orgány územního plánování postupem podle tohoto zákona koordinují veřejné i soukromé záměry změn v území, výstavbu a jiné činnosti ovlivňující rozvoj území a konkretizují ochranu veřejných zájmů vyplývajících ze zvláštních právních předpisů. (4) Územní plánování ve veřejném zájmu chrání a rozvíjí přírodní, kulturní a civilizační hodnoty území, včetně urbanistického, architektonického a archeologického dědictví. Přitom chrání krajinu jako podstatnou složku prostředí života obyvatel a základ jejich totožnosti. S ohledem na to určuje podmínky pro hospodárné využívání zastavěného území a zajišťuje ochranu nezastavěného území a nezastavitelných pozemků. Zastavitelné plochy se vymezují s ohledem na potenciál rozvoje území a míru využití zastavěného území. (5) V nezastavěném území lze v souladu s jeho charakterem umisťovat stavby, zařízení, a jiná opatření pouze pro zemědělství, lesnictví, vodní hospodářství, těžbu nerostů, pro ochranu přírody a krajiny, pro veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu, pro snižování nebezpečí ekologických a přírodních katastrof a pro odstraňování jejich důsledků, a dále taková technická opatření a stavby, které zlepší podmínky jeho využití pro účely rekreace a cestovního ruchu, například cyklistické stezky, hygienická zařízení, ekologická a informační centra.

3. Proces přípravy ÚPD

4. Příprava ÚPD z hlediska ochrany vodního režimu a) Územně analytické podklady (ÚAP) -Jsou základním podkladem pro zpracování územního plánu (§25 SZ) -Obsahují podklady pro rozbor udržitelného rozvoje území (sledované jevy) a rozbor udržitelného rozvoje území (SWOT → problémový výkres) -sledované jevy mohou být doplněny o podklady týkající se vodního režimu území (studie odtokových poměrů, studie erozní ohroženosti území. Území preventivně chráněné před zástavbou) a mohou se tak stát podkladem pro pořízení ÚP -kvalita a úplnost ÚAP zásadním způsoben ovlivňuje kvalitu ÚPD

4. Příprava ÚPD z hlediska ochrany vodního režimu b) Územní studie -Jsou rovněž podkladem pro zpracování územního plánu (§25 SZ) -jsou rozborem známých problémů v kontextu jejich řešení a nebo požadavků na využití území -územní studie může řešit rozvoj obce v kontextu zachování nebo zlepšení vodního režimu -Územní studie doplňují ÚAP -mohou vyplynout ze schválené ÚPD nebo se zpracovávají z vlastního či jiného podnětu -Pokud jsou data z územní studie vložena do evidence územně plánovací činnosti, stanou se neopominutelným podkladem územního plánu

4. Příprava ÚPD z hlediska ochrany vodního režimu b) Územní studie -Jsou rovněž podkladem pro zpracování územního plánu (§25 SZ) -jsou rozborem známých problémů v kontextu jejich řešení a nebo požadavků na využití území -územní studie může řešit rozvoj obce v kontextu zachování nebo zlepšení vodního režimu -Územní studie doplňují ÚAP -mohou vyplynout ze schválené ÚPD nebo se zpracovávají z vlastního či jiného podnětu -Problémy a záměry překračující svým dopadem měřítko obce by měly být řešeny územními studiemi pořizovanými krajem -Pokud jsou data z územní studie vložena do evidence územně plánovací činnosti, stanou se neopominutelným podkladem územního plánu

4. Příprava ÚPD z hlediska ochrany vodního režimu c) Doplňující průzkumy a rozbory lze pořídit v rámci přípravy ÚP, je však potřeba uplatnit jako ÚAP, aby se jednalo o závazný podklady d) Oborové dokumenty

4. Příprava ÚPD z hlediska ochrany vodního režimu Zadání ÚP - požadavky -Obsah ÚP je stanoven v Příloze č. 6 vyhl. Č. 500/2006 Sb. -Návrh zadání zpracuje pořizovatel s určeným zastupitelem (§ 47 odst. 1 SZ) -Požadavky na plošné a prostorové uspořádání území (Urbanistická koncepce a koncepce uspořádání krajiny)

4. Příprava ÚPD z hlediska ochrany vodního režimu Zadání ÚP - požadavky -Požadavky na plošné a prostorové uspořádání území (Urbanistická koncepce a koncepce uspořádání krajiny) -Vymezení ploch a stanovení podmínek jejich využití -vymezení ploch k předcházení živelných katastrof (plochy k rozlivům apod.) -Požadavky na řešení veřejné infrastruktury -Nakládání se srážkovými vodami -Požadavky na veřejně prospěšná opatření -Týkají se především nezastavěného území -Lze pro jejich realizaci vyvlastnit pozemky

Děkuji za pozornost