ŠLP 2OO8, Brno, Veronika Kristková, Public Interest Lawyers Association.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Vztah předpisů na ochranu osobních údajů a předpisů k právu na informace Odborný seminář STMOÚ 23. – 25. říjen 2011 Špindlerův mlýn.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Nový občanský zákoník - co přinese NNO JUDr. Hynek Pečinka XIV. krajský sněm Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje Olomouc /
Pavla Katzová tajemnice Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU (právní úprava v EU a její implementace do právního řádu ČR)
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Vzdělávací materiál: Prezentace.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_VÝCHOVA K OBČANSTVÍ _18.MOC SOUDNÍ TEMA: MOC SOUDNÍ ČÍSLO PROJEKTU:
Komise pro podmíněné propuštění (KPP) Společný projekt PMS CR, VS ČR a Českého helsinského výboru.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Ernest Seifert Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_05.
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc. Právo jako společenský jev: PRÁVO 1.vnitrostátní, 2.mezinárodní a 3.evropské (EU) Masarykova univerzita Brno 2016.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
MUDr. Milan Kubek Prezident ČLK. Smysl a cíl Hledání pokud možno spravedlivého kompromisu mezi „neomezenými“ možnostmi lékařské vědy a omezenými finančními.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
4. Ústavní pořádek ČR a jeho základní ustanovení
Pojem přeměna obchodní společnosti
Zákon o sociálním podnikání
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu
Informace a informační zdroje
Název vzdělávacího materiálu
31 Základní typy zdravotnických systémů
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Občanské soudní řízení I.
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Licenční smlouva autorská JUDr. E. Kadlecová ZS 2011/12
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Zrušení a zánik obchodní společnosti
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Název projektu: Moderní škola
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
ANOTACE POLOŽIT ŽÁKŮM NĚKTERÉ OTÁZKY Z OBLASTI PRÁVNÍHO VĚDOMÍ
OBČANSKÉ A OBCHODNÍ PRÁVO
Rovné zacházení a zákaz diskriminace v zaměstnání a povolání
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka   Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
2. ČNB a její role v platebním styku.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Obecné výklady o důkazech
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Hledáme klíč k právům dětí
Zákon o obětech trestné činnosti
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Občanské soudní řízení I.
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Občanské soudní řízení I.
Konkrétní návrh ochránce práv dítěte
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Život bez střeva , Praha.
Transkript prezentace:

ŠLP 2OO8, Brno, Veronika Kristková, Public Interest Lawyers Association

 Právo na právní pomoc v českém právním řádu (z principu rovnosti práv a práva na soudní ochranu práv a oprávněných zájmů, čl. 96 odst. 1 ústavy a čl. 37 odst)  Efektivní přístup právu pro většinu lidí ve většině případů vyžaduje pomoc advokáta  Právní pomoc je poskytována advokátní profesí jako placená služba - v praxi je přístup k právní pomoci nerovný - systém právní pomoci pro osoby v nevýhodě  Kdo je primárně odpovědný za dostupnost právní pomoci pro osoby v nevýhodě? (stát v. advokátní profese)

 Doporučení Rady Evropy o svobodě výkonu profese advokáta: Zásada IV Přístup všech osob k advokátům 1. Musí být přijata veškerá nezbytná opatření, která zajistí, že všechny osoby budou mít skutečný přístup ke všem právním službám, které poskytují nezávislí advokáti. 2. Advokáti by měli být podporováni v poskytování právních služeb osobám, které se nacházejí ve slabém ekonomickém postavení. 3. Vlády členských zemí by měly, v případě potřeby, zajistit skutečný přístup ke spravedlnosti, měly by zajistit, aby efektivní právní služby byly dostupné osobám nacházejícím se ve slabém ekonomickém postavení, obzvláště osobám, které byly zbaveny svobody.  Etický kodexu Evropského právníka „ve společnosti založené na principech právního státu plní advokát zvláštní roli“

Čl. 18 Veřejně prospěšná činnost (1) Byl-li advokát k tomu vyzván, je povinen podílet se v přiměřeném rozsahu na projektech směřujících k prosazování nebo obhajobě lidských práv a svobod, a to i bez nároku na odměnu, ledaže mu v tom brání vážné důvody.

 „pro bono“ = poskytování právních služeb advokáty dobrovolně bezplatně bez očekávání odměny. Pro bono práce spočívá v poskytování právních služeb následujícím skupinám klientů:  osobám s omezenými příjmy  neziskovým organizacím (občanským sdružením, obecně prospěšným společnostem, církvím, nadacím, nadačním fondům), v případech, kdy slouží zájmům a potřebám lidí s omezenými příjmy  jednotlivcům a právnickým osobám usilujících o ochranu lidských práv a veřejných zájmů v případech, kdy se jedná o precedentní případ nebo jiný typ práce s potenciálním širokým dopadem (např. legislativa)  neziskovým organizacím při řešení jejich organizačních otázek.

 Bezplatné právní služby nemajetným klientům v individuálních případech (Persefona, zastupování oběti domácí násilí)  Technická právní pomoc nevládním organizacím např.: - sepsání mezinárodních smluv např. s grantovými partnery, donory, zahraničními experty - pracovně-právní poradenství - pomoc při sepisováním/revizí stanov, sepisováním smluv, daňové poradenství (CC, Modřanská trojka, sporné vlastnictví nemovitosti)  Komparativní právní výzkum (DLA, žaloby, korporace, BHRRC)  Příprava právních analýz nebo připomínkování/kritika právních analýz (SSD, MDAC, kompatibilita Úmluva OSN o ochraně práv lidí s postižením)  Strategická litigace (ústavní soud, ESLP, právní výzkum, soupis stížností, amicus curie dopisů apod.)

 kvalitní pro bono program advokátní kanceláře jako známka společenské odpovědnosti a celkové serióznosti výkonu profese, komerční klienti s programem CRS mohou volit tento typ advokátní kanceláře  příležitostí pro získání zkušeností, které jinak netvoří běžnou součást advokátní pracovní náplně, tyto zkušenosti mohou zpětně využít ve prospěch svých dalších klientů  větší smysluplnost advokátní práce, větší spokojenost a vyšší efektivita práce  nábor výborných absolventů PF, poptávka po pro bono programu ze strany absolventů právnických fakult, kvalitní pro bono program jedním z motivů volby konkrétní advokátní kanceláře.

 systém státem financované bezplatné právní pomoci, který přesahuje bezplatné zastoupení v soudním řízení, není schopen pokrýt potřebu právní pomoci u nemajetných zcela, % potřeby se nedaří uspokojovat z kapacitních důvodů nebo proto, že mnoho lidí se nekvalifikuje pro poskytnutí bezplatné právní pomoci (přesto ale jejich příjem nestačí k zaplacení právních služeb)  Na rozdíl od případu, kdy je advokát určen k poskytování právních služeb advokátní komorou, pro bono služby poskytuje advokát zcela dobrovolně, je poskytnutí právních služeb lépe motivován, dopad na kvalitu poskytovaných právních služeb  Pro bono právní služby jsou širší než poskytování právních služeb individuálním klientům, umožňují využít kapacitu advokátů k systémovým změnám (komparativní právní výzkum, analýzy, strategická litigace apod.)

 propojení nabídky právních služeb od advokátů ochotných pracovat pro bono a znalostí sociálních problémů a potřeb potenciálních klientů, kterou disponují nestátní neziskové organizace  Na Pro bono centrum se mohou obracet výhradně NNO  s právními problémy svých nemajetných (nízkopříjmových) klientů  se svými právními problémy  pravidla fungování Pro bono centra

 Podmínky zprostředkovávání Pro bono právních služeb individuálním klientům (pouze prostřednictvím NNO)  majetkové a příjmové poměry klienta neumožňují zajistit si právní pomoc jiným způsobem Pro bono centrum nepřijímá žádosti:  týkající se trestních řízení, s výjimkou zastupování poškozených,  týkající se obchodních věcí,  pokud existuje jiný efektivní způsob, jak zajistit právní pomoc od státu tj. klient musí nejprve požádat o ustanovení zástupce soudem v občanskoprávním soudním řízení a v soudním řízením správním nebo o ustanovení zmocněnce v trestním řízení, klient nemusí žádat o určení advokáta ČAK,  právní pomoc nebude možné zprostředkovat včas před uplynutím lhůty nebo datem nařízeného soudního, správního nebo jiného jednání nebo výslechu  bezplatné poskytnutí právních služeb není v daném případě odůvodněné.

 Právní klinika je vzdělávací program, jehož základem je interaktivní a reflektivní metoda vzdělávání a jehož cílem je vybavit studenty vědomostmi, dovednostmi a hodnotami k praktickému poskytování právních služeb a realizaci sociální spravedlnosti  Typy právních klinik  Poskytující služby klientům – univerzity based, community based  Street law kliniky

 Vzdělávání v rámci klinik se skládá ze tří fází:  z přípravné části (teoretická příprava – právní teorie a teorie technik poskytování právních služeb nebo metodologie právního vzdělávání laiků),  praktické části (poskytování právních služeb nebo vzdělávání cílových skupin)  reflexe praktických zkušeností (evaluace supervizorem, kolegy, sebe-hodnocení)  „Vedlejším účinkem“ vzdělávacích cílů kliniky je zvýšení přístupu sociálně slabých klientů k právním službám a právu.

nutnost znát všechna fakta povinnost mlčenlivosti povinnost neklamat v řízení  Aby advokát mohl poskytnout klientovi efektivní právní pomoc, musí znát všechna fakta případu  Aby byl klient ochotný sdělit advokátovi všechny informace nutné k poskytnutí efektivní právní pomoci, má advokát povinnost mlčenlivosti  Advokát nesmí v řízení uvádět údaje ani navrhovat důkazy, o nichž ví, že jsou nepravdivé nebo klamavé, a to ani na příkaz klienta

 Preambule, Code of conduct for European Lawyers, advokát má právní a morální závazky vůči.  klientovi  soudům a jiným orgánům před kterými klienta zastupuje  právní profesi všeobecně a jednotlivým advokátům zvláště  veřejnosti pro kterou je existence svobodné a nezávislé a samoregulované advokátní profese nezbytným prostředkem zaručující ochranu práv proti státní moci a jiným společenským zájmům lidských  Advokáti, kteří poskytují pro bono právní služby si zpravidla vybírají případy klientů, kteří žádají o poskytnutí pro bono právních služeb, na základě odůvodněnosti poskytnutí pro bono právních služeb v daném případě nejen z hlediska nemajetnosti klienta, ale i z věcného hlediska případu.  Má advokát morální právo rozhodovat o tom komu umožní přístup k právu a komu ne?  Advokát jako amorální profesionál versus diskrece právníka odmítnout poskytnout právní služby, považuje-li cíl klienta za neetický

 Chování advokáta při poskytování právních služeb klientovi se řídí jiným morálními standardy než stejné chování neprávníka.  Advokát je vztahu ke klientovi pouze poskytovatelem právních služeb, dokud to, co advokát pro klienta dělá je legální, morálně odpovědný je klient, ne advokát.  Advokát nemá posuzovat moralitu jednání klienta a pokud nastane morální rozpor mezi advokátem a klientem, advokát se musí řídit pokyny klienta.  Většina lidí má přístup k právu pouze prostřednictvím advokáta, pokud by advokát arbitrárně rozhodoval, co je morální a co není, omezoval by tak přístup jednotlivců k právním službám a tedy k právu jako takovému. Advokát by tak vytvářel nerovnost v přístupu k právním službám.

 Advokát by měl mít možnost diskrečně se rozhodnout, které klienty a jakým způsobem bude zastupovat.  Kritériem toho rozhodování by měla být spravedlnost.  To, že cíl nebo nárok klienta je v souladu s právem nebo je právně vynutitelný není dostatečným důvodem k tomu, aby advokát poskytl klientovi své právní služby.  Základní předpoklady: právní pomoc je nedostatkové zboží, určitý způsob distribuce právních služeb vytváří větší nedostatek než jiný způsob, některá práva a zájmy jsou důležitější než jiné.  Diskreční rozhodování spočívá v relativním zhodnocení cílů a nároků klienta ve vztahu k cílům a nárokům ostatních, kterým by advokát mohl poskytnout své služby.Při rozhodování, zda advokát poskytne služby klientovi, by měl advokát vzít v úvahu nakolik jsou cíle a zájmy klienta v souladu s právem, jak jsou tyto zájmy důležité a do jaké míry poskytnutí služeb tomuto klientovi přispěje k větší rovnosti v přístupu k právním službám.  Při rozhodování by měl advokát zhodnotit rovněž věcnou odůvodněnost nároku klienta a spolehlivost standardních právních postupů v řešení daného problému.