ÚVODNÍ DISKUSE VEDENÍ MĚSTA TIŠNOV „TVORBA STRATEGICKÉHO PLÁNU PRO MĚSTO TIŠNOV“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
JEDNÁNÍ MONITOROVACÍ SKUPINY projektu Podpora procesů v soc. službách dne
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
IROP předpokládaná podoba implementace.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Členská schůze MAS Nepomuk,
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Příprava programového období 2014–2020
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Pozemkové úpravy.
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Model intenzivní podpory
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Model intenzivní podpory
Rodičovské kompetence – silní rodiče v našem pohraničí
Model intenzivní podpory
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

ÚVODNÍ DISKUSE VEDENÍ MĚSTA TIŠNOV „TVORBA STRATEGICKÉHO PLÁNU PRO MĚSTO TIŠNOV“

Program 1.Prezentace obsahu a hlavních cílů projektu 2.Důvod zpracování projektového plánu pro město Tišnov 3.Návrh expertních skupin a jejich cílových oblastí 4.Diskuse

Projekt byl zpracován a schválen na základě výzvy pro předkládání grantových projektů v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost pod č. výzvy 89. Oblast podpory: 4.1. Posilování institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy a veřejných služeb

Projekt „Tvorba strategického plánu pro město Tišnov“ je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednícím OP LZZ a rozpočtu města Tišnova.

V zásadě strategický plán odpovídá na následující otázky: 1.jakým směrem se má obec vydat a co bude podporovat v oblasti ekonomického a sociálního rozvoje s aspektem kvality životního prostředí 2.jakým způsobem je vhodné podporu realizovat 3.jaké nástroje k tomu budou využity

Strategický plán : je možné charakterizovat jako významný koncepční dokument, jehož úkolem je sjednotit pohled na celkový rozvoj území města Tišnova a definovat dlouhodobé cíle a priority.

je také prostředkem k max.využití potenciálu města /zpracované dokumenty, lidské zdroje atd./ k posílení jeho schopnosti absorbovat finanční prostředky Evropské unie / a tím i zvýšit jeho konkurenceschopnost/ a díky tomu získat co nejvíce těchto prostředků na realizaci projektů, které přispějí k naplnění stanovených cílů

Největší výhody strategického plánování pro naše město: zpracování dlouhodobé vize rozvoje města efektivní využívání finančních zdrojů (neplýtvá se na projekty „málo potřebné“) pomáhá jasně definovat a spravovat cíle, priority a opatření města zachování kontinuity rozvoje obce bez ohledu na politické složení radnice prioritní realizace projektů, které nejvíce uspokojí potřeby občanů města

aktualizace územního plánu města podnikatelské možnosti pomoc při sestavování městského rozpočtu (přesnější výhled na delší období)

Strategický plán má následovní atributy Strategický plán má následovní atributy: dotýká se všech důležitých sfér života města komplexnost v maximální míře odráží společné zájmy občanské veřejnosti konsensuálnost Předpoklad pro rovnovážný a dlouhodobý rozvoj města se zajištěním potřebné kvality života trvalá udržitelnost

VIZE Strategický plán pro město Tišnov má představovat základní podporu v orientaci rozvoje města do roku 2020 a je dokumentem, který bude vést k zlepšení kvality řízení úřadu.

Nástroje strategického plánování města Žádoucí cílový stav Základní vize Identifikace rozvojových problémů Vymezení klíčových oblastí Porovnávání silných a slabých stránek města SWOT analýzy

Hlavní dlouhodobé směry rozvoje města v klíčových oblastech Stanovení globálních cílů Soubor podoblastí Návrh priorit a opatření Implementační část strategického plánu AKČNÍ PLÁN

Na základě deklarované strategické vize rozvoje města byli identifikovány problémové okruhy, v rámci nichž jsou uspořádány rozvojové aktivity, jimiž bude strategie realizovaná. Jedná se o tyto problémové okruhy :

PROBLÉMOVÉ OKRUHY – prioritní osy města Tišnov Doprava a technická infrastruktura Udržitelný územní rozvoj Kvalita života obyvatel města Ekonomický rozvoj Zdravotnictví, sociální oblast a školství

Postup přípravy SP Náš strategický dokument má vycházet z metodiky logického rámce – stručně, přehledně a srozumitelně popsat požadované změny, které by se v následujících letech měly v jednotlivých popsaných oblastech odehrát.

Zapojení odborné skupiny V souladu o maximální otevřenost, efektivnost a transparentnost přípravy SP je nutné zapojit do rozhodování o budoucnosti města klíčové aktéry a veřejnost. V tomto kontextu bude probíhat komunikace s odbornými skupinami (PS), místními subjekty a veřejností.

ODBORNÉ PRACOVNÍ SKUPINY Za účelem projednání jednotlivých prioritních os z odborného hlediska byla vytvořená skupina 15 volených zástupců města + 3 členové MěÚ Tišnov:

Pracovní skupiny dle prioritních os oblastí projektu SP PS1 Doprava a technická infrastruktura 1.Radovan Klusák 2.PaedDr. Petra Kappelová 3.Ing. Karel Souček Tajemník : Luboš Dvořáček PS2 Udržitelný územní rozvoj 1.Ing. Petr Bábor, Ph.D. 2.Ing. František Svoboda 3.Mgr. Zdeňka Dohnálková Tajmeník : Ing. Monika Dokládalová

PS3 Kvalita života obyvatel města 1.Mgr. Marek Babák 2.Mgr. Karel Švábenský 3.Lukáš Válka Tajemník: Ing. Václav Drhlík PS4 Ekonomický rozvoj 1.Jan Schneider 2.Helena Randová 3.Ing. Tomáš Komprs Tajemník: Ing. Anna Sklenářová

PS5 Zdravotníctví, sociální oblast a školství 1.Mgr. Renata Pleskačová 2.PaedDr.Radmila Zhořová 3.PhDr. Irena Ochrymčuková Tajemník: Mgr.Michal Kudláček, DiS. Odborní poradci : 1.Ing. Eva Jelínková 2.Ing. Petra Jůzová 3.Ing. Jan Ryšavý

Úkoly a cíle jednání odborných pracovních skupin  Úkolem pracovních skupin je identifikace rozvojových problému města / hlavní problémy – prioritní osy. Problémy lze v logice strategického plánu definovat jako rozpory mezi žádoucím stavem / vizí/ a stavem současným.  Stanovení cílů – formulace přiměřeně ambiciózních rozvojových cílů umožňuje následně najít adekvátní řešení v podobě definice priorit a opaření.  Pro potřeby strategického plánu jsou cíle navrženy ve dvojstupňové hierarchii :

CÍLE 1. globální cíle – odpovídají úrovni hlavních problémů 2. specifické cíle – odpovídající úrovni dílčích problémů Každý cíl je navržen ve formě jedné věty. Globálním cílem může být např. „zlepšení občanské vybavenosti“ a specifickým cílem např.“ zvýšení kapacity mateřských škol“.

Priority a opatření Splnění zvolených globálních a specifických cílů je podmíněno realizací řady aktivit. Jejich formulace je dle míry obecnosti, resp. konkrétnosti provedena opět ve dvou úrovních: 1. rozvojové priority / reagující na hlavní problémy, resp. naplňující globální cíle/ 2. rozvojová opatření /reagující na dílčí problémy, resp. naplňující specifické cíle/

Rozvojová VIZE Hlavní problém Prioritní osa 1 Globální cíl č.1 priority Specifické cíle opatření Hlavní problém Prioritní osa 2 Globální cíl č.1 priority Specifické cíle opatření ke splnění cíle Hlavní problém Prioritní oblast 3 Cíl Globální cíl č.1 priority Specifické cíle opatření ke splění cíle Hlavní problém Prioritní osa č.4 Globální cíl č.1 priority opatření ke splnění cíle Specifické cíle Hlavní problém Prioritní osa 5 Globální cíl č.1 priority Specifické cíle opatření ke splnění cíle

Volba metodiky pro popis cílů:  cíle je vhodné popsat jednotným způsobem  musí byt pospané konkrétně a srozumitelně  musí existovat způsob, jak změřit, že jsou splněny/ plněny  musí být dosažitelné  musí být relevantní pro celkové směřování obce  musí být stanoven termín pro jejich dosažení  měla by existovat odpovědná osoba za realizaci

Příklad struktury pro popis cílů rozvoje města Tišnov Číslo cíleSlovní identifikace cíle Popis Kontrolní metriky Stupeň důležitosti nízký-střední-vysoký Identifikovaná opatření IDPopisFinanční náročnost Související cíle

Stupeň důležitosti cíle nízkýNízký stupeň důležitosti směřuje cíl do tzv. zásobníku projektů. Daný cíl by měl být realizován s nejnižší prioritou. středníStřední stupeň důležitosti stanová, že daný cíl by měl být splněn ve střednědobém časovém horizontu, tedy 5-10 let vysokýVysoký stupeň důležitosti stanoví prioritní řešené daného cíle, měl by se v nejbližší době realizovat Finanční náročnost opatření nízkáNízký stupeň je definován finanční náročností do ,- Kč středníStřední stupeň je definován finanční náročností mezi – ,- Kč vysokáVysoký stupeň finanční náročnosti je určen investicí nad ,- Kč

 Všechny výstupy a podněty budou brány v potaz při vytváření nového strategického plánu a zároveň budou konzultovány na expertních skupinách, během odborné diskuse a oponentury v rámci dalších schůzek PS.  Náš strategický plán bude vytvářen dodavatelem, který zajistí taky prezentaci nového SRP před zástupci města a organizací.

 SRP jako výstup projektu bude předložen k připomínkování a následně ke schválení Radě města Tišnova a také zastupitelstvu města.  Bude nastaven proces aktualizace včetně termínů a odpovědných osob za aktualizaci Strategického plánu rozvoje.  Následně budou vůči plánu posuzovány a vybírány jednotlivé projekty, určované priority při rozhodování v otázkách rozvoje města.

To jsou zároveň nejdůležitější důvody vašeho osobního zapojení, účasti v odborných diskusích, reflexi na jednotlivé problémy, aktivity a potřeby v rámci rozvoje našeho krásného města.

DISKUSE

Další termín k diskusi jednotlivých PS s volenými zástupci města Vám bude předem oznámen Mgr.Ing. Loubalovou, která bude tyto schůzky v spolupráci s dodavatelem organizovat.

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST! MIRIAM JEDLIČKOVÁ MANAŽERKA PROJEKTU