POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE České republiky, ve znění Aktualizace č. 1 Schválena vládou ČR usn.č. 276/2015 dne 15.4.2015, závazná od 17.4.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR září 2008 Brno.
Advertisements

Strategie dopravy MD ČR
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Co nového v Karpatské úmluvě? Mgr. Jana Vavřinová Ministerstvo životního prostředí Rožnov pod Radhoštěm, 9. – 10. června 2008.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ústecký kraj.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Politika územního rozvoje ČR 2008 Hodnocení vlivů na evropsky významné lokality a ptačí oblasti Ondřej Volf, 2008.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Ostrava Obnovitelné zdroje energie Ing. Jaroslav Kubín Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel.:
Studium pro školní metodiky prevence
Plánovací proces v oblasti vodního hospodářství. (návrh novely – tzv. „EURONOVELA“) Zákon č. 254/2001Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon),
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Priority dopravních staveb na území Ústeckého kraje a dopravní obslužnost PZ Kulatý stůl Ing. Jakub Jeřábek, vedoucí oddělení dopravní obslužnosti.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Ministerstvo dopravy České republiky Rozvoj železniční infrastruktury s vazbou na Sasko a Dolní Slezsko.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
PÚR – aktualizace č. 1 SOB6 – Krušné hory Důvody vymezení Rozvíjet rekreační potenciál pro ČR (Sasko) Omezit zvýšenou míru znečištění životního prostředí.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU KÚ ÚK.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Setkání s hejtmanem Most, Obsah setkání – aktuální témata  Doprava v Ústeckém kraji – souběhy tratí a řešení  Cestovní ruch v Ústeckém.
Vodohospodářské aktuality
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Stavby v nezastavěném území
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
Lhůta pro pořízení územní studie
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_11_Ústecký_kraj
Cvičení 10: SÍDELNÍ SYSTÉMY V PRAXI
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
Závaznost – od (ode dne násl. Zveřejnění)
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
, KÚ Ústeckého kraje.
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
VY_52_INOVACE_28_02_Ústecký kraj
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Přírodní krásy i tragédie na území jednoho kraje
Transkript prezentace:

POLITIKA ÚZEMNÍHO ROZVOJE České republiky, ve znění Aktualizace č. 1 Schválena vládou ČR usn.č. 276/2015 dne , závazná od

Republikové priority = udržitelný rozvoj 14 a) – dbát na rozvoj primárního sektoru 20a) – migrační propustnost krajiny …..i pro člověka + nežádoucí srůstání sídel s ohledem na přístupnost i propustnost krajiny 23 – dostatečný odstup nových obytných ploch 24 a) – dostatečný odstup od prům. a zem. areálů ….na území, kde dlouhodobě dochází k překračování imisních limitů ….připravuje se pomůcka k uplatňování priorit

OB 6 – rozvojová oblast Ústí nad Labem OS 2 – rozvoj. osa PHA – UL – Dresden OS 7 – rozvoj. osa UL – Chom – KV – SRN SOB 5 – specifická oblast Mostecko SOB 6 – specifická oblast Krušné hory

VR 1 - Dresden - Lovosice/Litoměřice - PHA C-E 61- žel. trať Děčín - ÚL - Lysá n. L.

7.3 Úkoly pro ministerstva a jiné ústřední správní úřady: (178) Prověřit územní nároky potřebné na modernizaci železničního spojení Ostrov – Chomutov – Most – Ústí nad Labem.

D 8 + R 63 - stav - podpora S 11 – nová kapacitní silnice (I/13)…D8 – Děčín – Česká Lípa – Svor – Liberec – R 35

VD 1 – Labe – zabezpečení splavnosti VTP – vnitrozemské říční přístavy – Děčín, Ústí nad Labem, Lovosice

Úkoly pro ministerstva a jiné správní úřady 176) Pro MŽP ve spolupráci s MZe,MPO a kraji ….navrhnout podmínky a zpracovat odborný podklad pro vymezování lokalit vhodných pro využití OZE – při zachování přírodních a kulturních hodnot a charakteru krajiny Termín: r. 2016

Úkoly pro územní plánování pro kraje: 199) Na základě navržených podmínek a zpracovaného podkladu MŽP prověřit možnost vymezení ploch vhodných pro umístění OZE.

Úkoly pro ministerstva a jiné správní úřady 183) Pro MPO ve spolupráci s MŽP, MZe, MK a kraji ….prověřit účelnost a reálnost lokalit vhodných pro umísťování přečerpávacích vodních elektráren …z důvodu zajištění spolehlivosti elektrizační soustavy ČR Termín: r. 2015

Úkoly pro územní plánování Pro kraje: 203) Na základě prověření lokalit vhodných pro PVE prověřit možnost vymezení plochy, koridoru nebo územní rezervy ….pro zařízení k zajištění spolehlivosti elektrizační soustavy ČR v souvislosti s využíváním OZE Termín: r. 2015