STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vliv rekreace a cestovního ruchu na životní prostředí
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Příprava nové dopravní politiky ČR
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Michal Musil 10. listopadu 2011
Veřejné projednání koncepce Ústí nad Labem, Palác ZDAR STRATEGIE ROZVOJE MĚSTA Ústí nad Labem 2015 – 2020 POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Volnočasové projekty a EU financování
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Půda – složka životního prostředí
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
Ostrava Obnovitelné zdroje energie Ing. Jaroslav Kubín Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel.:
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Hodnocení životního prostředí ČR v kontextu The European Environment: State and Outlook 2015 Tereza Ponocná CENIA, česká informační agentura životního.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Evropský sociální fond
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Operační program životní prostředí
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Výsledky projednávání
Zasedání RSK
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000

VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ CO A PROČ?

SEA = Strategic environmental assessment = Posuzování vlivů koncepcí na životní prostředí Dle zákona č. 100/2001 o posuzování vlivů na životní prostředí Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají koncepce, jejichž provedení by mohlo závažně ovlivnit životní prostředí.

Cíle a účel SEA Zajistit, aby provedení koncepce nemělo významný negativní vliv na životní prostředí Aby koncepce měla pozitivní vliv na životní prostředí Zabránit budoucím střetům se zájmy životního prostředí již na plánovací úrovni – šetření finančních prostředků Strategický plán je dokument sloužící jako opora pro získání dotací z evropských fondů Zajistit soulad s dalšími strategiemi

Co bylo hodnoceno Strategický plán města Jihlavy jako celek Soulad s nadřazenými strategickými dokumenty Soulad s cíli životního prostředí na národní a regionální úrovni Posouzení vlivů konkrétních opatření a projektů na životní prostředí a soustavu Natura 2000

Referenční cíle pro životní prostředí zajištění ochrany povrchových a podzemních vod a jejich udržitelné využívání (vodní hospodářství) zvýšení materiálového a energetického využití odpadů (odpady) efektivní využívání a ochrana neobnovitelných přírodních zdrojů (využití zdrojů) ochrana zemědělské půdy před zábory a degradací (ochrana půdy) ochrana klimatu a adaptace na jeho změny (ochrana klimatu) snížení celkové rozlohy území s překročenými kritickými zátěžemi ovzduší (ochrana ovzduší) efektivní využívání obnovitelných zdrojů (využití OZE) ochrana přírody, krajiny a přírodního prostředí ve městě (ochrana přírody) ochrana životního prostředí a člověka před hlukem (ochrana před hlukem) ochrana životního prostředí před negativními účinky živelních událostí (rizika) ochrana zdraví obyvatel (zdraví) Státní politika životního prostředí

Priority strategického plánu Prioritní oblast A: Vzdělávání, podnikání a zaměstnanost Prioritní oblast B: Sociální oblast, zdravotnictví a bezpečnost Prioritní oblast C: Udržitelný rozvoj města Prioritní oblast D: Kultura, sport, volnočasové aktivity a cestovní ruch

Vyhodnocení

Vyhodnocení – závěry vyhodnocení Řada pozitivních dopadů: Veřejné zdraví a podmínky pro rekreaci Ochrana ovzduší Ochrana před hlukem Využití brownfields Revitalizace vodních ploch Zelený okruh města …

Vyhodnocení – závěry vyhodnocení Potenciální rizika a negativní vlivy: Zábory půdního fondu (dopravní stavby, průmysl, výstavba) Lokálně nové zdroje hluku a znečištění ovzduší (doprava) Lokální zásahy do zeleně (rozvojové plochy)

Základní doporučení Nové záměry lokalizovat na méně kvalitní zemědělskou půdu Využívat stávající nevyužívané plochy (brownfields) Využívat nejlepší dostupné technologie (BAT – Best Available Technologies) U rekonstrukcí využívat opatření pro snížení spotřeby energie V nových rozvojových plochách zachovat prostor pro zeleň

Závěr „Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy do roku 2020“: nebude mít významně negativní vliv na životní prostředí a veřejné zdraví. významně negativní vliv na soustavu Natura 2000.

Děkujeme za pozornost. Dr. Ing. Milan Sáňka, Mgr. Zdeněk Frélich EKOTOXA s.r.o.