1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odbornost Hasič III.stupně Ing. Milan TLAMKA
Advertisements

Koordinace záchranných a likvidačních prací a řízení součinnosti složek v taktické úrovni.
Asociace bezpečnostních poradců
Evidence ostatních činností jednotek PO v JMK
Požární ochrana v obcích
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Požární ochrana v obcích
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Taktická a prověřovací cvičení
Základy krizového řízení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Taktické cvičení Hospoda pod Borovicí, Svatý Jiří konané dne
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUMJI_TELOCVIK_05 Název materiálu:Činnost integrovaného záchranného systému Tematická oblast:Tělesná výchova – 1. ročník.
Integrovaný záchranný systém v Moravskoslezském kraji
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Být velitelem neznamená být diktátorem. Velitelem se nestává ten, kdo umí nejlépe křičet, ale ten kdo umí nejlépe poradit, pomoci, pochopit Velitel družstva.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
HZS ČR organizace a řízení
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
Jednotky požární ochrany
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Právo na informace Tereza Danielisová,
Letecká záchranná služba
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Informační podpora při krizovém řízení
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
Traumatologický plán ÚSZS
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Odborná příprava starostů obcí Královéhradeckého kraje.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Připravenost orgánů krizového řízení na území Jč kraje k řešení MU/KS Ing. Stanislav MRVKA.
Činnost základních složek IZS při řešení následků radiační havárie v zóně havarijního plánování mjr. Mgr. Štěpán Kavan Hasičský záchranný sbor Jihočeského.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Zásah složek IZS v podmínkách rozsáhlých policejních opatření pro udržení veřejného pořádku při technopárty STČ – 06/IZS Zdolávání mimořádných událostí.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Typová činnost složek integrovaného záchranného systému při společném zásahu „LETECKÁ NEHODA“ STČ – 04/IZS Zdolávání mimořádných událostí.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
ÚVOD: Činnost správních orgánů a obcí, právnických a podnikajících fyzických osob v IZS (3)
Záchrana pohřešovaných osob - pátrací akce v terénu STČ – 07/IZS Zdolávání mimořádných událostí.
Zahájení cvičení „ZÓNA 2010“ plk. Ing. Ivan Koleňák MV-GŘ HZS ČR.
Havarijní plán kraje.
Humanitární pomoc - HZS ČR
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Interní předpisy hotelu
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Požární ochrana v obcích
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Jednotky požární ochrany
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Transkript prezentace:

1 Komunikace VZ s operačním střediskem

2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001. Dále jsou pak tyto zásady zpracovány v konspektech odborné přípravy „Požární taktika-organizace a řízení zásahu“.

3 Příjezd jednotky na místo zásahu § 21 č.247/2001 Pokud to technické prostředky umožní oznámí velitel jednotky, která přijela na místo zásahu jako první, příslušnému operačnímu středisku převzetí velení zásahu a upřesní místo zásahu a charakter zásahu. Upřesní místo a charakter zásahu - Důležité pro OPIS, vzhledem k možnosti k jiné události ve stejné lokalitě. - Informování vedoucích funkcionářů ÚO, KŘ a orgánů

4 Spojení s příslušným operačním střediskem § 24 č.247/2001 VZ zabezpečuje průběžné informování příslušného operačního střediska o a)situace na místě zásahu, - Situaci je nutno popisovat průběžně!!! Nutné pro předávání informací vedoucím pracovníkům HZS, orgánům státní správy nebo samosprávy. - POZOR – při splnění kritéria pro mimořádné hlášení poslat hlášení. b)potřebě sil a prostředků, popřípadě jiné pomoci, - V případě potřeby pomoci jiné složky IZS uvádět přesné informace a to buď konkrétní síly a prostředky nebo popis dané události ( složka IZS určí síly a prostředky) – v případě nedodržení této zásady dochází ke zdržení nasazení sil a prostředků. c) změně v osobě velitele zásahu,

5 d) činnost jednotek a složek IZS. - Evidenci činnosti odpovědných osob a orgánů (KŘ, představitelů státní správy a samosprávy). e)zásadní změně situace na místě zásahu včetně zranění nebo usmrcení hasičů nebo postižených osob, - POZOR mimořádné hlášení. f) době lokalizace a likvidace požáru nebo ukončení záchranných a likvidačních prací při mimořádných událostech, g)odjezd jednotek z místa zásahu.

6 Koordinace složek s operační úrovní § 6 328/2001 zabezpečení IZS Za obsah, formu a aktuálnost informací odeslaných z místa zásahu na územně příslušné operační středisko odpovídá velitel zásahu. Informace obsahují údaje o a)situace v místě zásahu, b)času zahájení a ukončení záchranných a likvidačních prací, c)nasazených silách a prostředcích složek, jejich potřebě, popřípadě o potřebě jiné pomoci,, údaje o činnosti složek, osobní a věcné pomoci poskytované v místě zásahu, d)vyhlášeném stupni poplachu v místě zásahu, e)změně v obsazení funkce velitele zásahu,

7 f)stavu záchranných a likvidačních prací v místě zásahu, g)zásadní změně situace v místě zásahu včetně zranění nebo usmrcení osob nebo vzniku rozsáhlých škod, h)odjezd složek z místa zásahu, a i)Významných informacích poskytnutých veřejnosti - koordinace s OPIS v poskytování informací

8 Závěr Uvedené činnosti jsou povinností VZ (VJ). Komunikace mezi VZ a OPIS je věcí spolupráce mezi těmito subjekty. Komunikace mezi VZ a OPIS by měla součástí vyhodnocení řešení mimořádné události. Záznam informací z místa události v dokumentaci o události vedené na OPIS.