Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Asociace bezpečnostních poradců

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Asociace bezpečnostních poradců"— Transkript prezentace:

1 Asociace bezpečnostních poradců
seminář na téma „LIKVIDACE NEHODOVÝCH UDÁLOSTÍ V DRÁŽNÍ DOPRAVĚ“

2 společenský sál a venkovní prostory železniční stanice
20. listopad 2007 společenský sál a venkovní prostory železniční stanice Kralupy nad Vltavou

3 Námět: prověření součinnosti a předávání informací mezi společnostmi KAUČUK, a.s. (dispečink, HZS KAUČUK, a.s.), úžst. Kralupy nad Vltavou, HZS ČD a.s. Kralupy nad Vltavou a UNIPETROL DOPRAVA, s.r.o. formou cvičení.

4

5 Netěsnost nádrže cisternového vozu po pádu trolejového vedení - UN BUTADIENY, S UHLOVODÍKEM, SMĚS STABILIZOVANÁ

6

7

8

9

10

11 Odtržení středového a výpustných ventilů – UN 1831 KYSELINA SÍROVÁ, DÝMAVÁ

12

13

14

15

16

17

18 Únik svárem nádrže – UN 1202 PALIVO PRO VZNĚTOVÉ MOTORY

19

20

21

22 Vykolejení železniční cisterny

23

24

25

26

27

28

29 Prezentace systému TRINS
Dohoda o spolupráci uzavřená mezi Ministerstvem vnitra - Ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR a Svazem chemického průmyslu ČR, která je platná od a řeší systém pomoci při nehodách spojených s přepravou nebezpečných látek, evidovaný pod názvem "TRINS„.

30

31 TRansportní Informační a Nehodový Systém
Význam dohody TRINS Dojde-li na území ČR k nehodě při přepravě či jiné manipulaci s nebezpečnými látkami, mohou operační střediska HZS (IZS) využít odborné rady nebo i praktické pomoci při likvidaci mimořádné situace, aby byly následky v co největší míře omezeny. TRansportní Informační a Nehodový Systém

32 Mapa členů TRINS

33 TRINS – stupně pomoci Pomoc poskytovaná regionálními středisky TRINS je rozdělena do 3. stupňů v závislosti na naléhavosti, druhu nehody, nebezpečí hrozícího z místa nehody a technických možností jednotlivých regionálních středisek. 1. stupeň Porada - podání informace, konzultace s odborníkem-specialistou prostřednictvím telefonu, mobilního telefonu, elektronické pošty nebo faxu. 2. stupeň Porada v místě zásahu (nehody). Regionální středisko vysílá v nejkratší době od požádání odborníka-specialistu do místa zásahu (nehody), přičemž způsob jeho přepravy do místa zásahu bude dohodnut dle konkrétní situace (buď prostředky HZS nebo regionálním střediskem). 3. stupeň Praktická pomoc v místě zásahu (nehody). Vyslat technické prostředky do místa zásahu v co nejkratší době od požádání a poskytnutí praktické pomoci při likvidaci mimořádné události.

34 Rozložení opěrných jednotek HZS ČR určených k likvidaci chemických havárií.

35 Seminář byl připraven ve spolupráci s…
Kaučuk, a.s. HZS Kaučuk, a.s. HZS Středočeského kraje Unipetrol Doprava, s.r.o. Unipetrol Services, s. r. o. HZS ČD, a.s., Kralupy nad Vltavou ČD, a.s., úžst.

36 Děkujeme za Vaši účast!


Stáhnout ppt "Asociace bezpečnostních poradců"

Podobné prezentace


Reklamy Google