Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Taktické cvičení Hospoda pod Borovicí, Svatý Jiří konané dne 18. 3. 2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Taktické cvičení Hospoda pod Borovicí, Svatý Jiří konané dne 18. 3. 2013."— Transkript prezentace:

1 Taktické cvičení Hospoda pod Borovicí, Svatý Jiří konané dne 18. 3. 2013

2

3 Plán taktického cvičení

4

5

6

7

8

9 Tabulka nasazení proudů Tabulka nasazení sil a prostředků Pořadí příjezdu jednotek JednotkaMPTDružstvo Počet proudů Spotřeba hasiva (voda v l) 1.JSDHO ChoceňCAS – 16/3500/200 M2Z1 + 3 1 „C“cca. 4000 l 2.HZS Vysoké MýtoCAS – 24/3500/400 S2Z1 + 5 1 „C“cca. 4600 l 3.JSDHO Svatý JiříAKV – 16/7000/01 + 3 4.JSDHO Vysoké MýtoCAS – 32/8200/800 S3R1 + 3 1 „C“cca. 4200 l

10 Tabulka činností ČASSITUACEPŘEDPOKLÁDANÁ ČINNOST Vznik požáru Dojde k vážné závadě na mikrovlnné troubě s následkem požáru v kuchyni. Zpozorování požáru a jeho ohlášení Zaměstnanec vejde do kuchyně a zpozoruje požár, ihned to oznamuje na tísňovou linku 112. Vyhlášení poplachu JPO, KOPIS vyhlásí výjezd HZS Vysoké Mýto, JSDHO Vysoké Mýto, JSDHO Choceň, JSDHO Svatý Jiří. Jednotky se připravují k výjezdu. Evakuace Probíhá evakuace hostů a zaměstnanců. Výjezd JPO HZS Vysoké Mýto Jednotka hlásí na KOPIS výjezd. VZ je informován z KOPIS o vyslání JSDHO Vysoké Mýto, JSDHO Choceň, JSDHO Svatý Jiří. Při jízdě se jednotka vybavuje IDP a věcnými prostředky.

11 Tabulka činností Výjezd JPO JSDHO Vysoké Mýto, JSDHO Choceň Jednotky JSDHO Vysoké Mýto a Choceň hlásí na KOPIS výjezd a jsou informováni o události. Výjezd JPO JSDHO Svatý Jiří Jednotka JSDHO Svatý Jiří hlásí na KOPIS výjezd a jsou informováni o události. Příjezd JSDHO Choceň na místo zásahu Jednotka hlásí na KOPIS příjezd na místo události. Jednotka provádí průzkum ustavení techniky, vypnutí hlavního elekt. jističe (vypínače) a hlavní uzávěr plynu.VZ je informován od zaměstnance o situaci, jedná se o požár v kuchyni v 1 NP a v objektu se nenachází další osoby, nikdo není zraněn. VZ vše oznamuje na KOPIS. VZ vydává rozkaz jednotce Družstvo, stroj CAS, vodní zdroj vlastní, směr hořící kuchyň, 1 „B“, rozdělovač před vchod do budovy, první proud 1 „C“ v IDP, vpřed! Příjezd JPO HZS Vysoké Mýto na místo zásahu VD z HZS přebírá velení zásahu. Je informován od VJ JSDHO Choceň o situaci na místě zásahu. VZ informuje KOPIS o situaci na místě zásahu a povolává na místo pracovníka ZPP. ČASSITUACEPŘEDPOKLÁDANÁ ČINNOST

12 Příjezd JSDHO Svatý Jiří na místo zásahu Jednotky hlásí na KOPIS příjezd na místo události. Nahlásí se VZ. Příjezd JSDHO Vysoké Mýto na místo zásahu Jednotky hlásí na KOPIS příjezd na místo události. Nahlásí se VZ. VZ vydává rozkaz jednotce JSDHO Vysoké Mýto VZ vydává pokyny VJ z Vysokého Mýta. Družstvo, od vlastní CAS, dopravní vedení 1 „B“ s rozdělovačem před pergolu z boku budovy a vytvoření 1 „C“ proudu v IDP na ochranu pergoly. VZ vydává rozkaz jednotce JSDHO Svatý Jiří VZ vydává pokyny VJ ze Svatýho Jiří. Doplnění CAS - 32 JSDHO Vysoké Mýto. HZS Vysoké Mýto, 2 útočný proud je nasazen na lokalizaci požáru Průzkumná skupina 2 se dostala do sálu a započala hasební práce. Otevřením oken je vytvořena přirozená ventilace.

13 JSDHO Vysoké Mýto, 3 útočný proud je nasazen na ochranu pergoly Strojník, zde 3 proud, VODU! 3 proud chrání pergolu Lokalizace požáru VZ informuje KOPIS o lokalizaci! Dochází k dohašování požáru Jednotky provádí dohašování místa požáru, jsou rozebírány doutnající zbytky. Je nasazena přetlaková ventilace. Na místo události přijíždí pracovník ZPP Pracovník ZPP se kontaktuje s VZ a zjišťuje potřebné informace.

14 Likvidace požáru Dohašení všech ohnisek požáru, je proveden závěrečný průzkum. VZ informuje KOPIS o likvidaci! Postupné stahování proudů a tech. prostředků Družstva, k odjezdu připravit! Je prováděné postupné stahování proudů, uzavírání hydrantové sítě, úklid tech. prostředků a technika je soustředěna k odjezdu na základnu Provedení závěrečného hodnocení cvičení VZ dává pokyn k nástupu jednotek a je provedeno samotné hodnocení. Vedoucí cvičení ukončuje PC Jednotky se vracejí na základnu.

15 SDH Svatý Jiří


Stáhnout ppt "Taktické cvičení Hospoda pod Borovicí, Svatý Jiří konané dne 18. 3. 2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google