Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy NÁSTROJE AKTIVNÍ POLITIKY ZAMĚSTNANOSTI Ing. Jan Tesař NÁSTROJE AKTIVNÍ POLITIKY ZAMĚSTNANOSTI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Pracovní právo. Pohovor
Veřejná podpora, podpora de minimis a dočasný rámec Seminář pro žadatele – výzva č. 36 GG pro oblast podpory 1.2 Praha, 22. března 2010 Ing. Ivana Projsová.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Odměňování pracovníků Minimální mzda. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Aktivní politika zaměstnanosti prezentuje Jana Krupičková, DiS. specialista trhu práce Úřad práce v Liberci Liberec
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Koordinace dávek v nezaměstnanosti. Nezaměstnanost jako sociální událost Podle MOP je nezaměstnaná osoba, která se nachází v situaci, kdy práci hledá.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Legislativní rámec zaměstnávání osob se zdravotním postižením Ing. Maria Seifertová Liberec
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/
Povolání, zaměstnání, práce
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Pracovně právní vztahy
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Podpora v nezaměstnanosti
Úřad práce České republiky
Zákon o sociálním podnikání
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Správa sociálního zabezpečení
Příjmy z kapitálového majetku
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Zákon o sociálním podnikání
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Právo sociálního zabezpečení
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Správa sociálního zabezpečení
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Statistické údaje Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most.
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Život bez střeva , Praha.
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy NÁSTROJE AKTIVNÍ POLITIKY ZAMĚSTNANOSTI Ing. Jan Tesař NÁSTROJE AKTIVNÍ POLITIKY ZAMĚSTNANOSTI Ing. Jan Tesař Úřad práce ČR – ředitel kontaktního pracoviště Svitavy

Obsah prezentace: 1. Graf nezaměstnanosti okresu Svitavy 2. Veřejně prospěšné práce 3. SÚPM vyhrazené (úhrada mzdových nákladů) 4. SÚPM zřízené 5. Příspěvek na zapracování 6. Chráněná pracovní místa 7. Příspěvek při přechodu na nový podnikatelský program 8. Příspěvek na podporu aktivizace uchazečů o zaměstnání dlouhodobě vedených v evidenci ÚP ČR 9. Projekty Evropského sociálního fondu (ESF) Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Graf nezaměstnanosti okresu Svitavy Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Nástroje Aktivní politiky zaměstnanosti O příspěvek je nutné žádat a žádost vyřídit před vznikem pracovního poměru uchazeče o zaměstnání, který bude umístěn na pracovním místě s příspěvkem, není tedy možné požádat o příspěvek dodatečně a vyřizovat žádost se zpětnou platností. Na poskytnutí příspěvku není právní nárok. Z nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti je nejvíce využíváno vytváření míst na veřejně prospěšných pracích, společensky účelná pracovní místa, podpora samostatné výdělečné činnosti a zřízení chráněných pracovních míst. Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Veřejně prospěšné práce časově omezené pracovní příležitosti ve prospěch obcí, státních nebo jiných obecně prospěšných institucí, které zaměstnavatel vytváří nejdéle na 12 měsíců. Jedná se zejména o údržbu veřejných prostranství, úklid a údržbu veřejných budov a komunikací nebo jiné obdobné činnosti, mezi něž patří např.: pomocné práce charitativní, činnosti sociálního charakteru, kulturního charakteru, údržbářské práce na sportovištích atd. Vymezení umísťovaných uchazečů Vymezení umísťovaných uchazečů : v evidenci ÚP minimálně 5 měsíců, v evidenci ÚP minimálně 3 měsíce (nad 55 let věku, OZP, ženy po MD, osoby pečující o dítě do 15 let, nebo osoby vyžadující zvláštní pomoc z jiných vážných důvodů, V evidenci ÚP minimálně 3 měsíce (uchazeči do 25 let věku, do 30 let věku bez odpovídající praxe) Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Veřejně prospěšné práce Výše příspěvku: Výše příspěvku: do Kč měsíčně (při týdenním úvazku 40 hodin) – doba poskytování zpravidla do do Kč měsíčně u předáka (v závislosti na délce úvazku, doba poskytování max. 12 měsíců) do Kč měsíčně – asistent zdravotně postižených osob (v závislosti na délce úvazku, doba poskytování max. 12 měsíců) Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

SÚPM vyhrazené (úhrada mzdových nákladů) Příspěvek na úhradu mezd a jejich náhrad, včetně pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistného na všeobecné zdravotní pojištění bude poskytován zaměstnavateli, který vyhradí pracovní místo pro uchazeče o zaměstnání vyžadujícího zvýšenou péči, doporučeného na toto místo úřadem práce. ÚP bude poskytovat příspěvek v závislosti na pracovní smlouvě (doba určitá/neurčitá) a na délce úvazku (včetně pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistného na všeobecné zdravotní pojištění) na jedno společensky účelné pracovní místo. Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

SÚPM vyhrazené (úhrada mzdových nákladů) Vymezení umísťovaných uchazečů v evidenci ÚP minimálně 12 měsíců; v evidenci ÚP minimálně 5 měsíců (nad 55 let věku, OZP, ženy po MD, osoby pečující o dítě do 15 let, nebo osoby vyžadující zvláštní pomoc z jiných vážných důvodů, v evidenci ÚP minimálně 3 měsíce (uchazeči do 30 let věku bez odpovídající praxe, uchazeči do 25 let) Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

SÚPM vyhrazené (úhrada mzdových nákladů) V odůvodněných a individuálně projednaných případech lze od těchto podmínek upustit. Výše příspěvkuna dobu neurčitou do Kč/měsíčně, max. 6 měsíců, uchazeči do 25 let a nad 55 let věku max. na 12 měsíců v případě uzavření pracovní smlouvy na dobu určitou do Kč/měsíčně, max. 6 měsíců Výše příspěvku: v případě uzavření pracovní smlouvy na dobu neurčitou do Kč/měsíčně, max. 6 měsíců, uchazeči do 25 let a nad 55 let věku max. na 12 měsíců + další kritérium podle § 33 zákona o zaměstnanosti (zdravotní stav, péče o dítě, jiné vážné důvody), v případě uzavření pracovní smlouvy na dobu určitou do Kč/měsíčně, max. 6 měsíců. Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

SÚPM zřízené ÚP poskytuje příspěvek v max. výši Kč na jedno zřízené společensky účelné místo. Vymezení umísťovaných uchazečů v evidenci ÚP minimálně 12 měsíců v evidenci ÚP minimálně 5 měsíců (nad 55 let věku, OZP, ženy po MD, osoby pečující o dítě do 15 let, nebo osoby vyžadující zvláštní pomoc z jiných vážných důvodů v evidenci ÚP minimálně 3 měsíce (uchazeči do 25 let věku a uchazeči do 30 let věku bez odpovídající praxe) Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Příspěvek na zapracování Příspěvek lze poskytnout zaměstnavateli, který přijímá do pracovního poměru uchazeče o zaměstnání, kterému úřad práce věnuje zvýšenou péči podle § 33 ZoZ v platném znění - (zdravotní stav, věk, péče o dítě nebo jiné vážné důvody). Příspěvek se poskytuje maximálně po dobu 3 měsíců a do poloviny minimální mzdy měsíčně. ÚP bude postupovat individuálně při stanovení konkrétní výše příspěvku a přihlížet k okamžité situaci na regionálním trhu práce a k finančním možnostem úřadu. Maximální výše příspěvku Maximální výše příspěvku Kč měsíčně po dobu 3 měsíců. Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Chráněná pracovní místa Účelem je podporovat vytváření chráněných pracovních míst (dále jen CHPM) pro osoby se zdravotním postižením, které jsou v evidenci ÚP nejméně 2 měsíce (ve zvláště odůvodněných případech dobu kratší - výměny), formou příspěvku na zřízení těchto míst. Délka závazku obsazení chráněného místa po dobu 3 let. V případě žádosti na vymezení CHPM není žadateli poskytován příspěvek. CHPM se vymezuje ve vazbě na: -příspěvek na částečnou úhradu provozních nákladů CHPM -příspěvek na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením na CHPM (§ 78 ZoZ s účinností od ) Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Chráněná pracovní místa Na provoz CHPM přispívat max. do výše Kč na 1 místo měsíčně. Příspěvek se poskytuje zálohově. Příspěvek na provoz chráněného pracovního místa se neposkytne na pracovní místo zřízené nebo vymezené mimo pracoviště zaměstnavatele. příspěvek na zřízení chráněného pracovního místa – do Kč na 1 CHPM příspěvek na provozní náklady – do výše Kč měsíčně na 1 CHPM Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Příspěvek při přechodu na nový podnikatelský program Úřad práce může poskytnout příspěvek na nový podnikatelský program zaměstnavateli, který na něj přechází a z tohoto důvodu nemůže zabezpečit pro své zaměstnance práci v rozsahu stanovené týdenní pracovní doby. Příspěvek lze poskytovat na částečnou úhradu náhrady mzdy, která zaměstnancům přísluší podle pracovněprávních předpisů max. 6 měsíců. Měsíční příspěvek na jednoho zaměstnance může činit nejvýše polovinu minimální mzdy. Maximální výše příspěvku Maximální výše příspěvku Kč po dobu 6 měsíců. Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Příspěvek na podporu aktivizace uchazečů o zaměstnání dlouhodobě vedených v evidenci ÚP ČR Určen pro uchazeče, které se dlouhodobě nedaří umístit na trh práce (v evidenci ÚP déle než 12 měsíců nebo uchazeči v hmotné nouzi dle zákona č. 111/2006 Sb.). Zaměstnavatelem může být obec, regionální spolek nebo sdružení. Podstatou je výkon činností, které slouží veřejnému účelu. Maximální výše měsíčního příspěvku na jednoho zaměstnance může činit 2.400,- Kč (max. rozsah 40 hodin měsíčně, příspěvek 60 Kč za každou odpracovanou hodinu). Kontaktní osoba Kontaktní osoba: Markéta Pražanová, , Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Projekty Evropského sociálního fondu Odborné praxe pro mladé do 30 let v Pardubickém kraji Vymezení umisťovaných uchazečů: uchazeč o zaměstnání do 30 let věku bez rozdílu dosaženého vzdělání (přednostně umisťovaní uchazeči se středoškolským a vysokoškolským vzděláním) evidence na úřadu práce minimálně 4 měsíce (v Pardubickém kraji) – v odůvodněných případech lze tuto hranici snížit bez pracovní zkušenosti nebo s pracovními zkušenostmi max. 2 roky po ukončení přípravy na povolání Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Projekty Evropského sociálního fondu výše příspěvku: SÚPM vyhrazené Maximální výše příspěvku na SÚPM vyhrazené - mzdové náklady zaměstnance při pracovní době 40 hodin týdně může činit: Kč měsíčně (hrubá mzda) na dobu 12 měsíců pro absolventa středního stupně vzdělání, nebo Kč měsíčně (hrubá mzda) na dobu 12 měsíců pro absolventa vysokoškolského stupně vzdělání. Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Projekty Evropského sociálního fondu mzdový příspěvek na mentora, který činí až Kč měsíčně po dobu tří měsíců a Kč měsíčně od 4. do 7. měsíce zaškolování Zaměstnavatel může zažádat i o mzdový příspěvek na mentora, který činí až Kč měsíčně po dobu tří měsíců a Kč měsíčně od 4. do 7. měsíce zaškolování. Kontaktní osoby Kontaktní osoby: Ing. Jiří Halbrštát, tel Jaroslava Vičarová, tel Bližší informace: /projekty_op_lzz/rip/rip_x_- _praxe_pro_mlade_do_30_let_v_pardubickem_kraji Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Klíč k úspěchu v Pardubickém kraji Cílem projektu je dosáhnout zvýšení zaměstnanosti znevýhodněných skupin uchazečů evidovaných na úřadu práce. Do projektu mohou být zařazeni osoby: do 30 let věku nad 40 let s evidencí na úřadu práce minimálně 4 měsíce Výše příspěvku na nově vytvořené pracovní místo Výše příspěvku na nově vytvořené pracovní místo týdně může měsíčně činit: ,- Kč pro účastníka projektu s VŠ vzděláním; ,- Kč pro účastníka projektu se SŠ vzděláním; ,- Kč pro účastníka projektu s vyučením; ,- Kč pro účastníka projektu bez vyučení. a bude poskytován maximálně po dobu 12 měsíců. Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Klíč k úspěchu v Pardubickém kraji Výše příspěvku na SÚPM vyhrazené Výše příspěvku na SÚPM vyhrazené ,- Kč a to po dobu 6 měsíců. příspěvek na zapracování 3.000,- měsíčně Dále je možné získat příspěvek na zapracování po dobu prvních 3 měsíců, který má kompenzovat čas, který je stráven zaučováním nové pracovní síly v maximální částce 3.000,- měsíčně. Kontaktní osoba Kontaktní osoba: Pavla Přívratská, DiS, tel Bližší informace: /projekty_op_lzz/rip/klic_k_uspechu_v_pardubickem_kraji Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Vzdělávejte se pro růst v Pardubickém kraji II Cílem projektu je podpora rozvíjejících se zaměstnavatelů, kteří potřebují vyškolit nově přijímané nebo stávající pracovníky. Projekt je určen pro všechny typy podniků ve vybraných odvětvích. Podpora je určena především pro oblast odborného vzdělání obecného (ve větší míře přenositelné do jiných podniků). Výjimečně lze podpořit i vzdělání specifické (omezená přenositelnost do jiných podniků). Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Vzdělávejte se pro růst v Pardubickém kraji II Výše podpory Výše podpory: Mzdové náklady včetně zákonných odvodů za dobu účasti zaměstnance na vzdělávání do výše Kč měsíčně na jednoho zaměstnance Náklady na zajištění vzdělávacích aktivit: -až 100 % vynaložených nákladů v režimu de minimis -až 25 % vynaložených nákladů v specifického vzdělávání v režimu blokové výjimky -až 60 % vynaložených nákladů u obecného vzdělávání v režimu blokové výjimky Maximálně Kč měsíčně (celkem na mzdové příspěvky i vzdělávací aktivity) Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Vzdělávejte se pro růst v Pardubickém kraji II Kontaktní osoby Kontaktní osoby: RNDr. Josef Ošťádal, tel Pavlína Ducháčková, tel Bližší informace: /projekty_op_lzz/rip/rip_xi_-_vzdelavejte_se_pro_rust_ii_ Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců Projekt „Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců“ navazuje na sérii projektů, jež jsou v ČR realizovány od roku 2009 s cílem podpořit odborný rozvoj zaměstnanců. Projekt se zaměřuje zejména na vzdělávání zaměstnanců těch zaměstnavatelů, případně na vzdělávání osob samostatně výdělečně činných, kteří i přes negativní vývoj ekonomiky mají na trhu stabilní pozici s možností přechodu k růstu. Projekt umožňuje vybraným podnikům získat finanční příspěvky na vzdělávání či rekvalifikaci svých zaměstnanců. Současně budou zaměstnavateli hrazeny mzdové náklady vzdělávaných zaměstnanců, a to po dobu jejich vzdělávání. Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců Projekt je určen zaměstnavatelům, nebo OSVČ, kteří v meziročním srovnání zaznamenali růst tržeb nebo jejich pokles do výše max. 5 %. Projekt je určen zaměstnavatelům, nebo OSVČ, kteří v meziročním srovnání zaznamenali růst tržeb nebo jejich pokles do výše max. 5 %. Tržby se dokládají z výkazu zisku a ztráty (výsledovky) za poslední a předposlední uzavřené účetní období. V případě OSVČ se meziroční porovnání příjmů provede na základě daňových přiznání. Kontaktní osoby: Šárka Pařízková, tel Petra Knotková, tel Bližší informace: ani_zamestnancu Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Vzdělávejte se pro stabilitu Cílem projektu je podpořit udržení pracovních míst u těch zaměstnavatelů, kteří se v souvislosti s negativním vývojem ekonomiky v ČR nacházejí v přechodně obtížné hospodářské situaci a dočasně nejsou schopni svým zaměstnancům přidělovat práci ve sjednaném rozsahu. Projekt umožňuje po splnění vstupních podmínek získat finanční příspěvek na realizaci odborného rozvoje zaměstnanců včetně příspěvku na mzdové náklady zaměstnanců po dobu vzdělávání. Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Vzdělávejte se pro stabilitu určen zaměstnavatelům, kteří Projekt je určen zaměstnavatelům, kteří: a) v důsledku negativního vývoje ekonomiky nejsou ve svých provozovnách schopni přechodně přidělovat svým zaměstnancům práci v rozsahu stanovené týdenní pracovní doby (Rozsah výpadku pracovní doby musí být v intervalu > 20 % a ≤ 60 %, tedy průměrně více než jeden den v týdnu a maximálně 3 dny v týdnu)., a b) zároveň mají zájem využít dobu, po kterou nemohou svým zaměstnancům přidělovat práci, pro vzdělávání a odborný rozvoj svých zaměstnanců. Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Vzdělávejte se pro stabilitu Kontaktní osoba Kontaktní osoba: Ing. Pavlína Jedličková, tel , Bližší informace: o_stabilitu~~ Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy

Děkuji za pozornost. Ing. Jan Tesař Úřad práce ČR – kontaktní pracoviště Svitavy Adresa: Bezručova 13, Svitavy tel.: Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště Svitavy