Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:9.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:9.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z nahřívaných šlehaných hmot – dorty, bábovka. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot 1. Dorty, bábovka Autor: Alpha _Bread_Top_( ).jpg?uselang=cs

3 Banánový dort určen pro rychlou spotřebu Surovinové složení SurovinyHmotnost v kg korpus K/280,300 meruňkový džem0,200 oloupané banány0,600 agarová poleva0,400

4 Výrobní postup dva pláty dortového korpusu spojíme meruňkovým džemem obalíme pergamenovým papírem a vložíme do tvořítka povrch potřeme meruňkovým džemem a poklademe oloupanými banány zalijeme ochucenou, žlutě přibarvenou agarovou polevou po ztuhnutí dort vyjmeme z tvořítka krájíme na jednotlivé kusy o hmotnosti 120g

5 Kakaové dorty a řezy dorty a řezy jsou plněné máslovým kakaovým krémem a potahované CKP Surovinové složení SurovinyHmotnost v kg řezydorty korpus K/292,250 máslový krém kakaový2,2502,150 CKP0,750

6 Výrobní postup korpus podélně rozkrojíme na tři pláty a spojíme máslovým kakaovým krémem řezy – po ztuhnutí rozkrojíme na jednotlivé pásy a potáhneme CKP dorty – po ztuhnutí potáhneme korpus CKP

7 Ananasové dorty a řezy dorty a řezy jsou plněné máslovým krémem s ananasem zdobeny hoblovanými mandlemi, CKP a ananasem

8 Surovinové složení SurovinyHmotnost v kg řezydorty korpus K/283,000 kompotovaný nálev ananasový0,900 ananasový kompot1,500 jahodový džem0,600 máslový krém ananasový3,8503,600 mandle pražené hoblované0,200 agarová poleva0,050 ředěná CKP0,100

9 Výrobní postup jednotlivé pláty potřeme jahodovým džemem a spojíme ananasovým máslovým krémem s kousky ananasu mírně provlhčíme ananasovou šťávou strany obalíme praženými hoblovanými mandlemi horní plochu ozdobíme krémem a ananasem potřeným agarovou polevou nakonec lehce přestříkáme CKP

10 Šlehaná bábovka neobsahuje pšeničnou mouku, místo ní se použije sójová mouka a kukuřičný škrob Surovinové složení na 0,5 kg SurovinyHmotnost v kg krupicový cukr0,137 vanilinový cukr0,007 tekuté žloutky0,050 tekutá vejce0,175 sójová mouka0,075 kukuřičný škrob0,075 jedlý olej0,040 citropasta0,007

11 Výrobní postup výrobní postup je stejný jako u výroby nahřívaných šlehaných hmot hmotu vlijeme do moukou vysypané bábovkové formy pečeme při 170 – 220 °C, 50 minut hotovou teplou bábovku vyklopíme z formy po vychladnutí sypeme moučkovým cukrem

12 Author: NordicHero Bábovka

13 Zápis Výrobky z nahřívaných šlehaných hmot Dorty Banánový dort Kakaové dorty, řezy Ananasové dorty, řezy Šlehaná bábovka

14 Použité zdroje e_Cake_-_Bread_Top_( ).jpg?uselang=cs e_Cake_-_Bread_Top_( ).jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:9.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google