Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:28.10.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:28.10.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z lineckého těsta. Šablona číslo materiálu: III/2-23 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Výrobky z lineckých těst 1. Foto 1.

3 Charakteristika korpusy z lineckých těst plníme různými náplněmi - převážně ovocnými - marmeládou, džemem - dále pak jádrovými - ořechovou, arašídovou, kokosovou potahujeme ovocnou, agarovou, kakaovou, tukovou, bílkovou nebo žloutkovou polevou konečnou úpravu tvoříme sypáním nebo obalováním ve směsi moučkového a vanilinového cukru čerstvě upečené linecké pláty nelze krájet, a proto je musíme nejdříve naplnit náplněmi a nechat provlhnout

4 Linecké koláčky jsou výrobky trvanlivějšího charakteru mají tvar koleček, popř. jiných tvarů plníme je marmeládou a sypeme moučkovým cukrem pečeme asi 12 minut při 200 °C hmotnost hotového výrobku je 40g Foto 2.

5 Surovinové složení na 100 kusů Výrobní postup linecké těsto vyválíme na plát o tloušťce 4 mm tvořítkem vykrájíme kolečka, u poloviny vykrojíme i střed po upečení potřeme korpusy s nevykrojeným středem marmeládou a na ně přiložíme korpus s vykrojeným středem nakonec posypeme moučkovým cukrem surovinyhmotnost v kg linecké těsto3,100 náplň1,200 cukr na posypání0,100

6 Linecké košíčky s ořechovou náplní patří mezi polotrvanlivé výrobky jsou potaženy cukrářskou polevou a na povrchu zdobeny čtvrtkou jádra vlašského ořechu pečeme asi 14 minut při 200 °C hmotnost výrobku je 50g Foto 3.

7 Surovinové složení na 100 kusů Výrobní postup lineckým těstem vyplníme formičky na košíčky a upečeme vychladlé košíčky plníme ořechovou náplní a nožem upravíme povrch do tvaru kužele nakonec potáhneme horní část cukrářskou kakaovou polevou a ozdobíme jádrem vlašského ořechu surovinyhmotnost v kg linecké těsto1,170 ořechová náplň3,700 cukrářská kakaová poleva0,450 vlašaská jádra0,100

8 Linecké košíčky s ovocem a máslovou náplní jsou určeny pro rychlou spotřebu plníme je žloutkovým krémem zdobíme ovocem a potahujeme agarovou polevou pečeme asi 14 minut při 200°C hmotnost výrobku je 60g Foto 4.

9 Surovinové složení na 100 kusů Výrobní postup lineckým těstem vyplníme formičky na košíčky a upečeme vychladlé korpusy sáčkem nastříkáme do tvaru kužele máslovým žloutkovým krémem povrch poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem ovoce i náplň zalijeme agarovou polevou hotové výrobky vkládáme do papírových košíčků surovinyhmotnost v kg linecké těsto1,170 žloutkový máslový krém2,550 ovoce2,000 agarová poleva0,650

10 Zápis Výrobky z lineckého těsta Charakteristika: korpusy z lineckých těst plníme ovocnými a jádrovými náplněmi potahujeme ovocnou, agarovou polevou povrch výrobků upravujeme sypáním nebo obalováním ve směsi moučkového a vanilinového cukru čerstvě upečené linecké pláty nelze krájet, a proto je musíme nejdříve naplnit náplněmi a nechat provlhnout

11 Výrobky z lineckého těsta: Linecké koláčky Linecké košíčky s ořechovou náplní Linecké košíčky s ovoce a máslovou náplní

12 Použité zdroje Fotografie 1.,2.,3.,4.,5. použité v této prezentaci jsou mé vlastní. Cukrářská výroba. Olomouc: FIN, ISBN ; Alena Půlpánová.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:28.10.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."

Podobné prezentace


Reklamy Google