Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:12.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:12.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobního postupu dobošové hmoty a výrobků. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Dobošová hmota - korpus _yolk.jpg?uselang=cs Autor: Nillerdk

3 Charakteristika je speciálním druhem nahřívaných šlehaných hmot má vyšší obsah žloutků korpusy jsou po upečení velmi křehké závada – nedokonalé propečení

4 Surovinové složení 6 plátů SurovinyHmotnost v kg krupicový cukr0,650 mouka0,900 tekuté vejce1,250 tekuté žloutky0,200 voda0,250 citropasta0,060

5 Výrobní postup je stejný jako u klasické nahřívané šlehané hmoty připravenou hmotu roztíráme stejnoměrně na plech potřený olejem a posypaný moukou pečeme při 220 °C, 5 – 6 minut horké odřízneme od plechu hmotnost plátu 360 g

6 Dobošové řezy s karamelovou polevou Výrobní postup pět dobošových plátů spojíme máslovým kakaovým krémem po ztuhnutí rozkrojíme na šest pásů povrch i stěny potřeme máslovým krémem šestý plát polijeme karamelem a nožem rozetřeme nakonec přiklopíme na naplněné pásy a krájíme na řezy o hmotnosti 50 g

7 Dobošové řezy s čokoládovou polevou Výrobní postup šest plátů spojíme máslovým kakaovým krémem po ztuhnutí vrchní plát potáhneme CKP pláty rozkrájíme na šest pásů po stranách potřeme máslovým kakaovým krémem a krájíme na řezy o hmotnosti 50 g

8 Zápis Dobošová hmota Charakteristika: je speciální druh nahřívané šlehané hmoty má vyšší obsah žloutků korpusy jsou křehké, vláčné, žluté, jemně pórovité závada – nedokonalé propečení

9 Výrobky z dobošové hmoty: Dobošové řezy s karamelovou polevou Dobošové řezy s čokoládovou polevou

10 Použité zdroje whites_before_yolk.jpg?uselang=cs whites_before_yolk.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:12.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google