Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:3.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:3.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:3.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z lineckého těsta. Šablona číslo materiálu: III/2-23 III/2-23-7 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026

2 Výrobky z lineckých těst 2. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wei hnachtskeks(RobertK).jpg Author: RobertK

3 Linecké ovocné řezy se želé jsou určeny pro rychlou spotřebu řezy mají obdélníkový tvar, jsou křehké plníme ovocem, marmeládou a zdobíme agarovou polevou pečeme asi 12 minut při 220 °C hmotnost výrobku je 60g

4 Surovinové složení na 100 kusů surovinyhmnotnost v kg linecké těsto2,550 ovoce1,770 marmeláda0,650 modelovací hmota0,770 agarová poleva1,120

5 Výrobní postup z lineckého těsta vyválíme plát o rozměru 46×65×0,6 cm plát propícháme a rozdělíme na 6 pásů, které upečeme vždy dva vyhladnuté pásy spojíme marmeládou a necháme do druhého dne provlhnout povrch plátů potřeme marmeládou a z modelovací hmoty vymodelujeme okraj jednotlivých pásů do prostoru vložíme čerstvé nebo kompotované ovoce a zalijeme agarovou polevou po ztuhnutí pásy krájíme na řezy

6 Linecké výrobky s máslovou náplní mají různé tvary (oválky, srdíčka apod.) plníme máslovým krémem zdobíme polevami a jádrovinami pečeme při 220 °C hmotnost jednoho výrobku je 40g

7 Surovinové složení na 100 kusů Výrobní postup z vyváleného lineckého těsta vypichujeme různé tvary a upečeme po vychladnutí vždy dva korpusy spojíme ochuceným máslovým krémem povrch korpusu potáhneme polevou surovinyhmotnost v kg linecké těsto2,250 máslová krém ochucený1,650 cukrářská poleva ředěná0,550

8 Linecké pečivo kakaové s máslovou náplní Foto 1.

9 Zápis Výrobky z lineckých těst Linecké ovocné řezy se želé Linecké výrobky s máslovou náplní

10 Použité zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Weihnachtskeks(RobertK ).jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Weihnachtskeks(RobertK ).jpg Fotografie 1. použitá v této prezentaci je moje vlastní. Cukrářská výroba. Olomouc: FIN, 1993. ISBN 80-85572-54-0; Alena Půlpánová.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:3.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."

Podobné prezentace


Reklamy Google