Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z těžkých šlehaných hmot. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Výrobky z těžkých šlehaných hmot Autor: Tamorlan

3 Sachrové dorty a řezy jsou celé potažené CKP plníme džemem chuť a vůně korpusu je kakaová, doplněná chutí po použitém džemu hmotnost výrobku je 50 g

4 Surovinové složení na 120 kusů SurovinyHmotnost v kg dortová hmota sachrová4,500 malinový džem1,000 CKP ředěná0,750

5 Výrobní postup sachrové korpusy podélně rozkrojíme tři pláty spojíme malinovým džemem a zatížíme řezy - po odležení nakrájíme na pásy, které jednotlivě potahujeme CKP dorty - po odležení korpusy celé potáhneme CKP

6 Ananasový dezert je trvanlivějšího charakteru výrobek je z terstské hmoty a korpusu z nahřívané šlehané hmoty má tvar hranolků, potažených CKP korpusy jsou spojeny ananasovou náplní

7 Surovinové složení na 10 kusů po 200 g SurovinyHmotnost v kg terstská hmota0,640 hoblované pražené mandle0,090 dortová hmota K/280,180 CKP0,285 náplň ananasový kompot0,600 piškotové drobečky0,180 kyselina citronováStopa krupicový cukr0,350

8 Výrobní postup ananasový kompot svaříme s krupicovým cukrem na 102,5 °C směs přibarvíme, ochutíme roztokem kyseliny citronové a přimícháme piškotové drobečky korpusy z terstské hmoty rozkrojíme na tři stejné pláty střední plát nahradíme plátem z dortové hmoty K/28 a spojíme ananasovou náplní po ztuhnutí krájíme na jednotlivé řezy, potáhneme CKP povrch ozdobíme hoblovanými mandlemi

9 Oříškové kostky trvanlivé 10 dní výrobky jsou z terstské hmoty a piškotových roládových plátů chuť mají jemnou oříškovou, doplněnou chutí použitých korpusů a cukrářské kakaové polevy

10 Surovinové složení na 40 kusů po 200 g SurovinyHmotnost v kg terstská hmota2,000 roládový plát piškotový1,080 oříšková náplň3,900 CKP - ředěná1,250

11 Výrobní postup korpusy složíme na sebe - vnitřní a vnější vrstvu tvoří korpus z terstské hmoty a střed dvě vrstvy piškotové rolády spojíme oříškovou náplní a necháme do druhého dne ztuhnout po ztuhnutí krájíme na kostky, které potáhneme CKP

12 Zápis Výrobky z těžkých šlehaných hmot Sachrové dorty a řezy Ananasový dezert Oříškové kostky

13 Použité zdroje Viena_Capellanes.jpg?uselang=cs Viena_Capellanes.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google