Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění šlehaných hmot s použitím rychlo-šlehacího přípravku. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Šlehané hmoty s použitím RP _yolk.jpg?uselang=cs Autor: Nillerdk

3 Charakteristika šlehané hmoty s použitím RP používáme pro výrobu širokého spektra cukrářských výrobků technologie zjednodušuje a urychluje výrobní postup šlehaných hmot rychlo-šlehací přípravek: 1. rychlo-šlehací pasta 2. moučná směs

4 Výhody použití RP jednodušší výrobní postup zkrácená doba šlehání odpadají některé výrobní vady korpus pomaleji vysychá vyrobené korpusy jsou odolnější proti plísním

5 Nevýhody použití RP korpusy mají jemné póry, jsou méně objemné kvalita výrobku je závislá na jakosti rychlo-šlehacího přípravku nutnost přidat kypřící prášek delší doba pečení

6 Výrobní postup do šlehacího kotle vložíme vejce, vodu, cukr a rychlo- šlehací přípravek zlehka promícháme a necháme stát při nižším stupni začneme šlehat a přidáme mouku, kypřící práše a chuťové přísady šleháme při nejvyšší rychlosti 2 – 3 minuty olej přidáváme ke konci šlehání

7 Tvarování a pečení hmoty tvarujeme podobným způsobem jako ostatní šlehané hmoty hmoty jsou stabilnější před pečením může stát až půl hodiny pečeme stejně jako ostatní šlehané hmoty doba pečení se prodlužuje asi o 10%

8 Vady světlé tečky v korpusu - použití hrubého krystalového cukru hmota vytéká z tvořítek, korpus se drobí - přešlehaná hmota korpus zapadá - velké množství páry v peci odtržení spodní kůrky vysušené korpusy

9 Zápis Šlehané hmoty za použití RP Charakteristika: využití u širokého sortimentu výrobků použití RP urychluje výrobní postup RP: 1. rychlo-šlehací pasta 2. moučné směsi

10 Výhody použití: jednodušší výrobní postup krátká doba šlehání stabilita hmoty Nevýhody použití: korpus je méně pórovitý, má menší objem je nutné přidat kypřicí prášek delší doba pečení

11 Vady: světlé tečky v korpusu příliš lehká, řídká hmota korpus se drobí korpusy při pečení zapadají

12 Použité zdroje whites_before_yolk.jpg?uselang=cs whites_before_yolk.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:18.5.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google