Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:29.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:29.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů smažených moučníků. Šablona číslo materiálu: III/2-25 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 S MAŽENÉ MOUČNÍKY 1. uelos-Animari.jpg?uselang=cs Autor: Tamorlan

3 smaží se na rozpáleném tuku při °C ve smažící pánvi nebo hrnci volíme vždy bezvodný tuk tuku musí být takové množství, aby v něm výrobek plaval do těst se přidává rum, který brání nasakování tuku

4 B AVORSKÉ VDOLEČKY připravují se z kynutého těsta, nejsou plněné uvnitř Výrobní postup těsto vyválíme na plát o tloušťce 15 mm vypíchneme kolečka a necháme je vykynout poté promáčkneme střed vdolečku a smažíme po obou stranách v dostatečně rozpáleném tuku – 160°C usmažené vdolečky potřeme povidlovou, borůvkovou náplní a posypeme strouhaným tvarohem nakonec dozdobíme šlehačkou

5 uselang=cs Autor: Hutschi Vdolky

6 P ÁLENÉ KOULE Výrobní postup z páleného těsta (mléko, máslo, sůl, hl. mouka, vejce) stříkáme sáčkem hladkou trubičkou polokoule, které vložíme do mírně rozpáleného tuku nádobu přikryjeme poklicí a po nabytí objemu koule dosmažíme bez poklice usmažené posypeme moučkovým cukrem a podlijeme malinovou šťávou, vinnou pěnou (lze také plnit šlehačkou)

7 V INNÁ PĚNA Výrobní postup ve vodní lázni šleháme bílé víno, cukr, žloutky a vanilinový cukr do pěny pěna nesmí přijít do varu, aby se žloutky nesrazily pěnu podáváme vždy teplou

8 P AŘÍŽSKÉ KOULE Výrobní postup vyšlehanou pařížskou smetanou ochucenou griotkou a na drobno nakrájenými višněmi naplníme dva buflery – 7g povrch potřeme bílkovým krémem, obalíme v drobečkách a osmažíme v rozpáleném tuku podáváme s teplým vanilkovým krémem

9 VANILKOVÝ KRÉM Výrobní postup vejce a krémový prášek rozmícháme v části studeného mléka zbytek mléka se smetanu a cukrem přivedeme k varu poté do vařící směsi vmícháme rozšlehané vejce a krémový prášek v mléce směs důkladně provaříme

10 Autor: Chika

11 ZÁPIS Smažené moučníky Charakteristika: smažíme v dostatečném množství rozpáleného tuku při °C ve smažící pánvi nebo hrnci volíme vždy bezvodný tuk do těst se přidává rum, který brání nasakování tuku

12 Výrobky: Bavorské vdolečky Pálené koule - Vinná pěna Pařížské koule - Vanilkový krém

13 P OUŽITÉ ZDROJE s-Animari.jpg?uselang=cs g?uselang=cs dding.jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:29.12.2012 Ročník (obor):3.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový."

Podobné prezentace


Reklamy Google