Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0258 Název projektu Inovace a individualizace výuky na OA a HŠ Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos Druh učebního materiálu Prezentace Autor Bc. Dolejší Vlasta

2 Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 29-54-H/01 Cukrář PředmětCukrářská technologie Ročník1. Název tematické oblasti (sady)Náplně a polevy Název vzdělávacího materiáluNáplně na pečení AnotaceTato prezentace seznamuje žáky 1. ročníku obor Cukrář s nejpoužívanějšími náplněmi na pečení. Obsahuje názorné schéma a popis výrobních postupů těchto náplní. Zhotoveno, (datum/období)21. 12. 2012 Ověřeno13. 12. 2013

3 Náplně na pečení Maková náplňTvarohová náplňOřechová náplň

4 Maková náplň - schéma Mléko Cukr Mák umlít vařit přidat povařit Náplň se ještě zahustí piškotovými drobečky a ochutí van.cukrem a skořicí Náplň se ještě zahustí piškotovými drobečky a ochutí van.cukrem a skořicí

5 Výrobní postup Mléko s cukrem a tukem se svaří. Po uvedení do varu se přidá mletý mák. Za stálého míchání se náplň uvaří. Po částečném prochladnutí se přidají piškotové drobečky a ostatní chuťové přísady. http://vdolecky.unas.cz/cenik-fotografie-moucniky-vdolecky-kolace.html

6 http://en.wikipedia.org/wiki/Papaver_somniferum http://www.labuznik.cz/ingredience/mak /

7 Tvarohová náplň - schéma Tvaroh propasírovat Krupicový cukr Krupicový cukr Žloutky Citrónová kůra Citrónová kůra smíchat Vanilkový cukr Vanilkový cukr ochucení, promísení Hotová náplň

8 Výrobní postup Měkký tvaroh se rozšlehá s krupicovým cukrem. Přidají se žloutky a přísady. Někdy se přidávají rozinky. Konzistence se upravuje přidáním mléka. http://www.spidy.cz/products/ceske-buchty-plnene-tvarohem-2 http://www.spidy.cz/products/ceske-buchty-plnene-tvarohem-2 /

9 Ořechová náplň - schéma Mléko přidat svařit Cukr Vlašské ořechy Vlašské ořechy Piškotové drobečky Piškotové drobečky strouhání var přidat Vanilkový cukr Vanilkový cukr Hotová náplň Hotová náplň

10 Výrobní postup Mléko s cukrem se svaří. Po uvedení do varu se přidají strouhaná vlašská jádra. Za stálého míchání se náplň uvaří. Po částečném prochladnutí se přidají piškotové drobečky a ostatní chuťové přísady. http://www.toprecepty.cz/recept/27263-roladkova-pletynka-s-jablkovo--- orechovou-naplni/

11 http://www.bylinky.kvalitne.cz/fotky/index.htm http://www.spektrumzdravi.cz/clanky/jidlo-a- recepty/vlasske-orechy-recepty-ucinky-na-zdravi/ http://www.spektrumzdravi.cz/clanky/jidlo-a- recepty/vlasske-orechy-recepty-ucinky-na-zdravi/ /

12 Použitá literatura: BLÁHA, Ludvík, Věra CONKOVÁ a František KADLEC. Cukrářská výroba I. 2001. vyd. Praha 4: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-85-8. BLÁHA, Ludvík, Věra CONKOVÁ a František KADLEC. Cukrářská výroba II. 2001. vyd. Praha 4: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-85-8. PŮLPÁNOVÁ, Alena. Cukrářská technologie. 2001. vyd. Hradec Králové: Radek Runšták - R plus, 2001. ISBN 80-902492-2-1. SKOUPIL, Jan. Cukrářská výroba 1. I. Praha: Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů, 1997. Použité zdroje: Bylinky: Ořešák vlašský. [online]. [cit. 2013-01-10]. Dostupné z: http://www.bylinky.kvalitne.cz/fotky/index.htm Mák setý. [online]. [cit. 2013-01-10]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/Papaver_somniferum Labužník. [online]. [cit. 2013-01-10]. Dostupné z: http://www.labuznik.cz/ingredience/mak/ Spektrum zdraví: Vlašské ořechy. [online]. [cit. 2013-01-10]. Dostupné z: http://www.spektrumzdravi.cz/clanky/jidlo-a-recepty/vlasske-orechy-recepty-ucinky-na-zdravi/ Spidy s.r.o. [online]. [cit. 2013-01-10]. Dostupné z: http://www.spidy.cz/products/ceske-buchty-plnene- tvarohem-2/ Top recepty: Pletynka s jablkovo orechovou-naplni. [online]. [cit. 2013-01-10]. Dostupné z: http://www.toprecepty.cz/recept/27263-roladkova-pletynka-s-jablkovo---orechovou-naplni/ Výroba moučníků. [online]. [cit. 2013-01-10]. Dostupné z: http://vdolecky.unas.cz/cenik-fotografie- moucniky-vdolecky-kolace.html Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová."

Podobné prezentace


Reklamy Google