Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Inovace a individualizace výuky na OA a HŠ Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos Druh učebního materiálu Prezentace Autor  Bc. Dolejší Vlasta

2 Vzdělávací obor, pro který je
materiál určen 29-54-H/01 Cukrář Předmět Cukrářská technologie Ročník 1. Název tematické oblasti (sady) Náplně a polevy Název vzdělávacího materiálu Náplně na pečení Anotace Tato prezentace seznamuje žáky 1. ročníku obor Cukrář s nejpoužívanějšími náplněmi na pečení. Obsahuje názorné schéma a popis výrobních postupů těchto náplní. Zhotoveno, (datum/období) Ověřeno

3 Náplně na pečení Maková náplň Tvarohová náplň Ořechová náplň

4 Maková náplň - schéma Mléko Cukr Mák umlít vařit přidat povařit
Náplň se ještě zahustí piškotovými drobečky a ochutí van.cukrem a skořicí

5 Výrobní postup Mléko s cukrem a tukem se svaří. Po uvedení do varu se přidá mletý mák. Za stálého míchání se náplň uvaří. Po částečném prochladnutí se přidají piškotové drobečky a ostatní chuťové přísady.

6

7 Tvarohová náplň - schéma
Krupicový cukr Žloutky Citrónová kůra Vanilkový cukr propasírovat smíchat ochucení, promísení Hotová náplň

8 Výrobní postup Měkký tvaroh se rozšlehá s krupicovým cukrem. Přidají se žloutky a přísady. Někdy se přidávají rozinky. Konzistence se upravuje přidáním mléka.

9 Ořechová náplň - schéma
Mléko Cukr Vlašské ořechy Piškotové drobečky Vanilkový cukr strouhání svařit přidat var přidat Hotová náplň

10 Výrobní postup Mléko s cukrem se svaří. Po uvedení do varu se přidají strouhaná vlašská jádra. Za stálého míchání se náplň uvaří. Po částečném prochladnutí se přidají piškotové drobečky a ostatní chuťové přísady.

11 http://www. spektrumzdravi

12 Použitá literatura: BLÁHA, Ludvík, Věra CONKOVÁ a František KADLEC. Cukrářská výroba I vyd. Praha 4: Informatorium, ISBN BLÁHA, Ludvík, Věra CONKOVÁ a František KADLEC. Cukrářská výroba II vyd. Praha 4: Informatorium, ISBN PŮLPÁNOVÁ, Alena. Cukrářská technologie vyd. Hradec Králové: Radek Runšták - R plus, ISBN SKOUPIL, Jan. Cukrářská výroba 1. I. Praha: Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů, 1997. Použité zdroje: Bylinky: Ořešák vlašský. [online]. [cit ]. Dostupné z: Mák setý. [online]. [cit ]. Dostupné z: Labužník. [online]. [cit ]. Dostupné z: Spektrum zdraví: Vlašské ořechy. [online]. [cit ]. Dostupné z: Spidy s.r.o. [online]. [cit ]. Dostupné z: Top recepty: Pletynka s jablkovo orechovou-naplni. [online]. [cit ]. Dostupné z: Výroba moučníků. [online]. [cit ]. Dostupné z: Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos"

Podobné prezentace


Reklamy Google