Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0258 Název projektu Inovace a individualizace výuky na OA a HŠ Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_10_GAS_598_Mel Druh učebního materiálu prezentace Autor Mgr. Miroslava Melechovská VY_32_INOVACE_10_GAS_598_Mel

2 Vzdělávací obor, pro který je materiál určen Hotelnictví PředmětTechnika obsluhy a služeb RočníkPrvní a druhý Název tematické oblasti (sady)Gastronomická pravidla a nápojová gastronomie Název vzdělávacího materiáluPříprava cappuccina AnotacePrezentace je určena pro výuku předmětu TOS v 1. – 2. ročníku čtyřletých oborů. Je součástí sady „Gastronomická pravidla a nápojová gastronomie“. Jejím cílem je přehlednou a stručnou formou vysvětlit a ukázat přípravu cappuccina. Žáci si vyzkouší přípravu cappuccina a jiných kávových nápojů v rámci své odborné praxe ve školní kavárně. Zhotoveno, (datum/období)15. října 2013 Ověřeno18. října 2013

3 PŘÍPRAVA CAPPUCCINA

4 PŘÍPRAVA MLÉČNÉ PĚNY 1.Do konvičky nalijeme správné množství mléka. 2.Před našleháním mléka pustíme trysku naprázdno (zbavíme se veškerých nečistot a zkondenzované vody). 3.Mléko v konvičce napěníme pomocí trysky kávovaru (trysku vložíme 1 cm pod hladinu mléka). 4.Páru pustíme naplno a šleháme pěnu  konvičku pomalu posunujeme dolu. Teplota mléka je cca 60 - 70 °C. 5.V závěru očistíme houbičkou trysku a opět pustíme páru.

5 PŘÍPRAVA CAPPUCCINA 1.Připravíme si klasické espresso do nahřátého cappuccinového šálku. 2.Příprava espressa. 3.Mezi tím, než espresso nateče do šálku, začneme s přípravou mléčné mikro pěny. 4.Pěnu nalijeme do šálku s espressem.

6 Příprava espressa na cappuccino foto autora

7 PRACOVNÍ POSTUP foto autora

8 PRACOVNÍ POSTUP foto autora

9 PRACOVNÍ POSTUP foto autora

10 PRACOVNÍ POSTUP foto autora

11 PRACOVNÍ POSTUP foto autora

12 Použité zdroje: Ona dnes •URL: ; [cit. 2013-10-14]http://ona.idnes.cz/skola-pripravy-kavy-cappuccino-d3q- /recepty.aspx?c=A120917_110511_recepty_job Svět kávy URL: ; [11. 10. 2013 ]http://www.svetkavy.cz/info_priprava_kavy.php Použitá obrázková dokumentace je pořízena se souhlasem p. Michala Křižky, kurz Barista (14. 10. - 15. 10. 2013). Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google